Ухвала
від 15.01.2014 по справі 808/9026/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РОЗГЛЯДУ

15 січня 2014 року Справа № 808/9026/13-а м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Максименко Лілії Яковлівни, розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника позивача про відкликання позовної заяви в адміністративній справі

за позовною заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю «Орландо-А», м. Запоріжжя

до: Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області, м. Запоріжжя

про: визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Орландо-А» (далі - позивач) звернулось із адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправними дії відповідача щодо проведення перевірки ТОВ «Орландо-А» (код ЄДРПОУ 38626204) в результаті якої було складено акт № 387/2200/38626204 від 31.10.2013 про результати документальної виїзної перевірки ТОВ «Орландо-А» з питання дотримання вимог діючого законодавства з податку на додану вартість при взаємовідносинах з ТОВ «Базіс-Вент» (код ЄДРПОУ 37571778) за липень 2013 року; визнати протиправними дії відповідача щодо виключення (коригування) на підставі акту № 387/2200/38626204 від 31.10.2013 про результати документальної виїзної перевірки ТОВ «Орландо-А» з питання дотримання вимог діючого законодавства з податку на додану вартість при взаємовідносинах з ТОВ «Базіс-Вент» (код ЄДРПОУ 37571778) за липень 2013 року з електронної бази даних «Автоматизована система співставлення Інформаційної системи Міністерства доходів і зборів України «Податковий блок» та інших електронних баз даних суми податкового кредиту та податкових зобов'язань з податку на додану вартість, які визначені ТОВ «Орландо-А» у податкових деклараціях; зобов'язати відповідача відновити в електронній базі даних «Автоматизована система співставлення Інформаційної системи Міністерства доходів і зборів України «Податковий блок» показники податкової звітності ТОВ «Орландо-А», зазначених останнім в податкових деклараціях за червень, липень 2013 року.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 11.12.2013, за письмовим клопотанням представника відповідача, для надання додаткових доказів, провадження у справі було зупинено до 15.01.2014.

Відповідно до ухвали Запорізького окружного адміністративного суду від 15.01.2014 провадження у справі поновлено.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, 19.12.2013 подав через канцелярію суду клопотання вх. № 50089 про відкликання позовної заяви, в якому просить суд на підставі ст. 49 та п. 5 ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України залишити позовну заяву без розгляду.

Представник відповідача у судове засідання також не з'явився, 14.01.2014 подав до суду клопотання вх. № 1039, в якому просить суд розглянути адміністративну справу без його участі. Проти позову заперечує в повному обсязі.

Як передбачено ч. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно із ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вищезазначене та керуючись приписами КАС України, суд вважає за можливе розглянути клопотання позивача про відкликання позовної заяви в порядку письмового провадження, за наявними в матеріалах справи доказами.

Вирішуючи заявлене позивачем клопотання, суд знаходить підстави для його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 155 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Згідно з ч. 3 ст. 11 КАС України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

З огляду на викладене, суд дійшов до висновку, що дії позивача не суперечать вимогам чинного законодавства і не порушують чиї-небудь права, свободи та інтереси, тому суд вважає за необхідне задовольнити клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Орландо-А» про відкликання позовної заяви та залишити позовну заяву без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 41, 128, 155, 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання позивача задовольнити.

2. Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Орландо-А» до Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

3. Роз'яснити позивачу, що залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє його права на повторне звернення до адміністративного суду в загальному порядку.

4. Копію даної ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк (з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Л.Я. Максименко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2014
Оприлюднено16.01.2014
Номер документу36638819
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/9026/13-а

Ухвала від 15.01.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 11.12.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 28.11.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні