Постанова
від 31.12.2013 по справі 804/14977/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 грудня 2013 р. Справа № 804/14977/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Рябчук О.С. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Криворізького міського центру зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю"Промстан" про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИВ :

13 листопада 2013 р.Криворізький міський центр зайнятості (далі - позивач)звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстан» (далі - відповідач) з вимогами про стягненняз Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстан» на користь Криворізького міського центру зайнятості заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 403,66 грн.

Позивачв обґрунтування заявлених вимог в позовній заяві зазначив, що у зв'язку знесплатою страхових внесків у підприємства виникла заборгованість в розмірі 403,66 грн., яка в добровільному порядку не погашена, що стало підставою для звернення з позовом до суду.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 33 Кодексу адміністративного судочинства України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам-підприємцям за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи Дніпропетровським окружним адміністративним судом, що підтверджується конвертом з відміткою про повернення поштового відправлення за закінченням терміну зберігання. Протягом десяти днів відповідач не надав до суду заперечень проти позову та позов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Промстан» зареєстровано 11.06.1998 р., внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за ідентифікаційним кодом 25533789,перебуває на обліку в Криворізькому міському центрі зайнятості.

Відповідно до розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 1 півріччя 2006 р., самостійно обрахованої та наданої відповідачем до Саксаганського районного центру зайнятості (правонаступником якого є позивач), заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстан»зі сплати страхових внесків на випадок безробіття становить 403,66 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону України «Про зайнятість населення» за № 803-XII від 01.03.1991р. (чинного на момент виникнення правовідносин) для реалізації державної політики зайнятості населення, професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки, працевлаштування та соціальної підтримки тимчасово не працюючих громадян у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України, створюється державна служба зайнятості, діяльність якої здійснюється під керівництвом Міністерства праці та соціальної політики України, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Державна служба зайнятості складається з: Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України, центру зайнятості Автономної Республіки Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських, районних, міськрайонних, міських і районних у містах центрів зайнятості, центрів організації професійного навчання незайнятого населення і центрів професійної орієнтації населення, інспекцій по контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення.

Органом державноївлади, якийуповноважений державою здійснюватифункцію у правовідносинах по контролю за виконаннямзаконодавства про зайнятістьнаселення, своєчасним та повнимнадходженнямплатежів до Фонду загальнообов'язкового державного соціальногострахування на випадокбезробіття, соціальногозахистувивільненихпрацівників та безробітних, відповідно до ст. 19 Закону України«Про зайнятістьнаселення» є державна служба зайнятості.

Частиною 2 ст. 19 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»(чинного на момент виникнення правовідносин) встановлено, що Державна служба зайнятості має право, зокрема, одержувати від підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, адміністративні дані про наявність вакантних робочих місць, у тому числі призначених для працевлаштування інвалідів, характер і умови праці на них, про всіх вивільнюваних, прийнятих і звільнених працівників та інформацію про передбачувані зміни в організації виробництва і праці, інші заходи, що можуть призвести до вивільнення працівників; стягувати з підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, суми прихованих або занижених обов'язкових зборів та недоїмок до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Відповідно до п. 4 ст. 20 Закону України «Про зайнятість населення» (чинного на момент виникнення правовідносин) підприємства, установи і організації незалежно від формивласності реєструються у місцевих центрах зайнятості за їх місцезнаходженням як платники збору до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, щомісяця подають цим центрам адміністративн ідані у повному обсязі про наявність вільних робочихмісць (вакансій), у тому числі призначених для працевлаштування інвалідів, та про працівників, які працюють не повний робочий день (тиждень), якщо це не передбачено трудовим договором, або не працюють у зв'язку з простоєм виробництва з не залежних від них причин, і в десятиденний строк - про всі хприйнятих працівників у порядку, встановленому законодавством. Несвоєчасна реєстрація або відмова від неї, порушення порядку подання адміністративних даних тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 35 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» N 1533-III від 02.03.2000 р. (в редакції, чинній на момент виникнення правовідносин) роботодавець зобов'язаний: своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Згідно до ч. 4 ст. 38 вказаного Закону України строк давності в разі стягнення штрафних санкцій, передбачених цим Законом та Законом України "Про зайнятість населення", адміністративних штрафів, а також інши хвидів заборгованості перед Фондом не застосовується.

Відповідно до абз. 5 п. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» N 2464-VI від 08.07.2010 р. стягненняза боргованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціальногострахування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплатияких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхуванн явідповідно до законодавства, щодіяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

Згідно п.4 ч.2 ст. 162 Кодексуадміністративного судочинстваУкраїни суд в порядку адміністративногосудочинстваможеприйняти постанову про стягнення з відповідачакоштів.

Оцінюючи усі докази, надані суду, у їх сукупності, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Криворізького міського центру зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстан» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків є обґрунтованими тапідлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 9, 11, 17, 69-72, 86, 94, 128, 158-163, 167, 186, 254, 255, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Криворізького міського центру зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстан» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Промстан» на користь Криворізького міського центру зайнятості заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 403,66 грн.

Копію постанови направити сторонам по справі.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя З оригіналом згідно. Постанова не набрала законної сили станом на 31.12.2013 СуддяО.С. Рябчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.12.2013
Оприлюднено17.01.2014
Номер документу36641261
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/14977/13-а

Ухвала від 14.11.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Постанова від 31.12.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні