Ухвала
від 31.12.2013 по справі 161/20229/13-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/20229/13-к

Провадження № 1-кп/161/732/13

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 31 грудня 2013 року

Луцький міськрайонний суд Волинської області під головуванням:

судді - Ющука О.С.,

за участю секретаря - Трофимчук Ю.О.,

прокурора - Місюка П.І.,

захисника - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження №22013020000000012, що надійшло з прокуратури Волинської області 22.11.2013 року з обвинувальним актом відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Володимир-Волинський Волинської області, мешканця АДРЕСА_1, працюючого директором ТОВ «Аякси і К», з вищою освітою, одруженого, українця, гр.України, раніше не судимого,

- у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.333 ч.1 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Обвинувачений ОСОБА_2 являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К» (43026, м. Луцьк, проспект Соборності, 4/145а, код ЄДРПОУ 21752218, далі - ТОВ «Аякси і К»), яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності (далі - суб'єкт ЗЕД), будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, згідно листа-роз'яснення Державної служби експортного контролю України (далі - ДСЕК України) № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України (далі- постановою КМУ) від 20.11.2003 № 1807(з наступними змінами та доповненнями) п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 11.03.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - естонській фірмі «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) шляхом проведення митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Електронні інтегровані схеми: мікросхема підсилююча 153УД1А-1, код товару 8542293000» в кількості 130 штук, з його подальшим експортом за межі України.

Згідно з висновком експертизи в галузі державного експертного контролю від 15.05.2013, проведеної головним спеціалістом відділу державної експертизи міжнародних передач апаратури керування, електрообладнання та товарів подвійного використання Державної служби експортного контролю України (далі - висновку експертизи) виріб - «Електронні інтегровані схеми: мікросхема підсилююча 153УД1А-1» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку, міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 2. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 20.03.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літаків: електромеханічні підкоси УТ-6Д, код товару 9032891000» в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, та подальшим експортом за межі України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літаків: електромеханічні підкоси УТ-6Д» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання , затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 3. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 22.06.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543901000» в кількості 1 штуки, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, та подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві)комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

4. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу, висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 25.08.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці виріб - «Частини машин електричних: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543901000» в кількості 1 штуки, з описом про його призначення, технічних даних, принципом роботи, та подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2»є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 8.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві)комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

5. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 27.08.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543901000»в кількості 1 штуки, «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханічний підкіс УТ-6Д, код товару 9032891000» в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» та «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханічний підкіс УТ-6Д» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

6. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу, висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 22.10.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці виріб - «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2», код товару 8543901000» в кількості 1 штуки, з описом про його призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання , затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 7. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 24.11.2009 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Скляні вироби для сигналізації - світлофільтри: для БАНО-45 /червоний/ 20 штуки, для БАНО-45/зелений/ в кількості 20 штук, код товару 7014000000» з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб - «Скляні вироби для сигналізації - світлофільтри: для БАНО-45/червоний/ та для БАНО-45/зелений/» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання , затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 8. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.3, 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу, висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 15.03.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання, словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм УТ-6Д, код товару 9032891000» в кількості 20 штук та «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКС 201 ДОД в кількості 30 штук, ТКС 401 ДОД в кількості 20 штук, ТКД 501 ДОД в кількості 30 штук, код товару 8536419090» з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби - «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм УТ-6Д» та «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКС 201 ДОД, ТКС 401 ДОД, ТКД 501 ДОД» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 9. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 22.03.2010 придбав в естонської фірми «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: датчик кутових переміщень МУ-615 А, код товару 85439010» в кількості 13 штук, митне оформлення яких було проведено в режимі «імпорт» на митному посту «Луцьк» Волинської митниці.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на подальшу незаконну передачу вказаних товарів військового призначення, ОСОБА_2 25.03.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці в режимі «реекспорт» вищезгадані вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: датчик кутових переміщень МУ-615 А, код товару 85439010» в кількості 13 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: датчик кутових переміщень МУ-615 А» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

10. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 27.04.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм УТ-6Д, код товару 9032891000» в кількості 20 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Прилад для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм УТ-6Д« є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

11. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 22.06.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання, словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032891000»в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Датчик кутових переміщень МУ-615А« є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 12. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 05.08.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032891000»в кількості 15 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Датчик кутових переміщень МУ-615А» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 13. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст. 24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 22.09.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032891000» в кількості 15 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Датчик кутових переміщень МУ-615А» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 14. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 22.10.2010 придбав в естонської фірми «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) вироби - «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2,код товару 8543901000» в кількості 3 штук, митне оформлення яких було проведено в режимі «імпорт» на митному посту «Луцьк» Волинської митниці.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на подальшу незаконну передачу вказаних товарів військового призначення, ОСОБА_2 29.10.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вищезгадані 2 вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» код товару 8543901000» в кількості 2 штуки, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання , затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

15. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Волинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 18.11.2010 придбав в естонської фірми «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) вироби - «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543901000» в кількості 2 штук, митне оформлення яких було проведено в режимі «імпорт» на митному посту «Луцьк» Волинської митниці.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на подальшу незаконну передачу вказаних товарів військового призначення, ОСОБА_2 23.11.2010 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вищезгадані 2 вироби «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» код товару 8543901000» в кількості 2 штук, а також «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032891000" в кількості 20 штук, «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКД 233 ДОД в кількості 5 штук, реле ТКЕ 54 ПОДГБ в кількості 100 штук, код товару 85364190», з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» та «Датчик кутових переміщень МУ-615А, «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКД 233 ДОД, реле ТКЕ 54 ПОДГБ» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання , затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 16. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 03.02.2011 придбав в естонської фірми «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543900010» в кількості 4 штук, митне оформлення яких було проведено в режимі «імпорт» на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на подальшу незаконну передачу вказаних товарів військового призначення, ОСОБА_2 10.02.2011 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вищезгадані 2 вироби «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543900010» в кількості 4 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Частини машин електричних, що виконують певні функції:блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 17. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст. 24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ України від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 17.02.2011 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Волинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм МП-100МТ, код товару 9032890000» в кількості 20 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм МП-100МТ» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

18. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 23.03.2011 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032890000» в кількості 20 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Датчик кутових переміщень МУ-615А» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 19. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 08.06.2011 придбав в естонської фірми «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543900010» в кількості 2 штук, митне оформлення яких було проведено в режимі «імпорт» на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на подальшу незаконну передачу вказаних товарів військового призначення, ОСОБА_2 22.06.2011 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вищезгадані 2 вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543900010» в кількості 2 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 20. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 28.11.2011 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Датчик кутових переміщень МУ-615А» та «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 21. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення Державної служби експортного контролю України (далі - ДСЕК України) № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 05.12.2011 придбав в естонської фірми «AVIKONT LTD» (Естонська Республіка, м. Тарту) вироби «Частини машин електричних,що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543900010» в кількості 2 штук, митне оформлення яких було проведено в режимі «імпорт» на митному посту «Луцьк» Волинської митниці.

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на подальшу незаконну передачу вказаних товарів військового призначення, ОСОБА_2 09.12.2011 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вищезгадані 2 вироби «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2, код товару 8543900010» в кількості 2 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб «Частини машин електричних, що виконують певні функції: блок збору польотної інформації БСПИ-4-2» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 22. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 01.02.2012 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКЕ-52 ПОДГБ, код товару 8536419090»в кількості 100 штук, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Реле ТКЕ-52 ПОДГБ», «Датчик кутових переміщень МУ-615А», «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

23. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 28.02.2012 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм МП-100МТ, код товару 9032890000» в кількості 20 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи виріб - «Прилади для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм МП-100МТ» є товаром військового призначення, який допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

24. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 21.03.2012 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКЕ-52 ПОДГБ, код товару 8536419090» в кількості 100 штук, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКЕ-52 ПОДГБ», «Датчик кутових переміщень МУ-615А», «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 25. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 11.04.2012 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКЕ-54 ПОДГБ, код товару 8536419090» в кількості 100 штук, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032890000» в кількості 5 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Електрична апаратура для захисту електричних кіл: реле ТКЕ-54 ПОДГБ», «Датчик кутових переміщень МУ-615А» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю. 26. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера 26.07.2012 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм МП-100МТ, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, «Електрична апаратура захисту електричних кіл: ТКС 201 ДОД в кількості 25 штук, код товару 8536419090, «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д, код товару 9032890000» в кількості 10 штук, з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Прилади для автоматичного регулювання та контролю для літака: електромеханізм МП-100МТ», «Електрична апаратура захисту електричних кіл: ТКС 201 ДОД», «Прилади для автоматичного регулювання та керування: електромеханізм УТ-6Д» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання , затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів , зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

27. Він же, керуючись єдиним злочинним наміром, являючись одним із засновників і обіймаючи згідно наказу від 01.04.1997 № 4 посаду директора ТОВ «Аякси і К», яке зареєстроване з 09.08.2002 на Ягодинській митниці як суб'єкт ЗЕД, будучи достовірно обізнаним про порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю згідно листа - роз'яснення ДСЕК України № 5/4/1-1721 від 25.05.2004, діючи в порушення вимог ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» (з наступними змінами та доповненнями), п. 8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 № 1807 (з наступними змінами та доповненнями), п.п.3, 5 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання», затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86 (з наступними змінами та доповненнями), без реєстрації в ДСЕК України очолюваного ним товариства як суб'єкта міжнародної передачі товарів, без отримання у встановленому порядку дозволу чи висновку на право здійснення міжнародних передач товарів в ДСЕК України, а також документів про гарантії від іноземного партнера, 18.10.2012 передав іноземному суб'єкту господарювання - словацькій фірмі «PROGRESS TRADING LTD» (Словацька Республіка, м. Братислава) шляхом митного оформлення на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці вироби - «Прилади для автоматичного регулювання та керування: датчик кутових переміщень МУ-615А, код товару 9032890000» в кількості 20 штук «Електрична апаратура захисту електричних кіл: ТКС 401 ДОД в кількості 20 штук, код товару 8536419090», з описом про їх призначення, технічних даних, принципом роботи, подальшим експортом з України.

Згідно з висновком експертизи вироби «Прилади для автоматичного регулювання та керування:датчик кутових переміщень МУ-615А», «Електрична апаратура захисту електричних кіл: ТКС 401 ДОД» є товарами військового призначення, які допущено до цивільного використання.

Відповідно п.8 «Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення», державний контроль за міжнародними передачами таких товарів здійснюється у порядку, встановленому для товарів подвійного використання, затвердженого постановою КМУ від 28.01.2004 № 86.

У відповідності до п.п.3, 5 цього Порядку міжнародна передача товарів може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю України.

Дозвіл чи висновок на право здійснення міжнародної передачі будь-якого виробу, обладнання чи матеріалу подвійного використання є підставою для передачі імпортеру (кінцевому споживачеві) комплекту технічної документації (технічних даних), необхідної для налагодження, експлуатації та використання такого товару за цільовим призначенням в обсягах, визначених цим дозволом чи контрактом.

Під час митного оформлення суб'єкт або іноземний суб'єкт разом з іншими документами, необхідними для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, зобов'язаний надати на вимогу митного органу оригінал дозволу або висновку Держекспортконтролю.

Таким чином, ОСОБА_2 своїми умисними діями, безпосередньо спрямованими на порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 333 КК України.

Захисник обвинуваченого ОСОБА_2 - ОСОБА_1 у судовому засіданні подав письмове клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності в зв'язку із зміною обстановки.

Заслухавши пояснення обвинуваченого ОСОБА_2, думку прокурора, який не заперечував щодо звільнення останнього від кримінальної відповідальності, суд прийшов до висновку про доцільність закриття кримінального провадження відносно ОСОБА_2 та звільнення його від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України.

Згідно п.1 ч.1 ст.284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв'язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Статтею 285 ч.1 КК України передбачено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно ст.48 КК України особу, яка вперше вчинила злочин середньої тяжкості може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час розгляду справи внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність, або ця особа перестала бути суспільно-небезпечною.

Враховуючи, що ОСОБА_2 вину визнав, у вчиненому кримінальному правопорушенні розкаявся, раніше не судимий, вперше притягається до кримінальної відповідальності, вчинив злочин середньої тяжкості, має постійне місце проживання та роботи, де позитивно характеризується, шкода не була завдана злочином, від вчинення кримінального правопорушення ніяких тяжких наслідків не настало, а тому є всі підстави визнати його таким, який перестав бути суспільно-небезпечним. Як вбачається з матеріалів справи з моменту вчинення кримінального правопорушення, обвинувачений кримінальних правопорушень не вчинив з поданих характеристик за місцем роботи характеризується виключно позитивно про що вказує його бездоганна поведінка та сумлінне ставлення до праці, а тому є всі підстави звільнити його від кримінальної відповідальності у зв'язку із зміною обстановки.

Керуючись ст.ст. 284, 314, 372 КПК України, на підставі ст. 48 КК України, суд,

У Х В А Л И В :

Кримінальне провадження №22013020000000012 відносно ОСОБА_2 закрити та звільнити його від кримінальної відповідальності, за вчинення правопорушення, передбаченого ст.333 ч.1 КК України, на підставі ст.48 КК України.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області, шляхом її подання через Луцький міськрайонний суд Волинської області, протягом семи днів з дня її оголошення.

Головуючий :

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення31.12.2013
Оприлюднено17.01.2014
Номер документу36642449
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/20229/13-к

Ухвала від 16.12.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

Ухвала від 25.11.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

Ухвала від 31.12.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні