Рішення
від 21.01.2014 по справі 904/9883/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

21.01.14р. Справа № 904/9883/13

За позовом Державного підприємства "Придніпровська залізниця" в особі відокремленого структурного підрозділу "Криворізьке будівельно-монтажне експлуатаційне управління", м.Кривий Ріг

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Медея", м. Кривий Ріг

про стягнення 1 886,30 грн.

Суддя Петренко Н.Е.

секретар судового засідання Завалєй Я.О.

Представники:

від позивача: Штирхун І.В., представник за довіреністю № 909 від 10.09.13р.

від відповідача: Ковалевська С.П., директор

СУТЬ СПОРУ:

Державне підприємство "Придніпровська залізниця" в особі відокремленого структурного підрозділу "Криворізьке будівельно-монтажне експлуатаційне управління" (далі-позивач) звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Медея" (далі-відповідач) про стягнення 1886,30грн.

Ухвалою господарського суду від 18.12.13р. порушено провадження у справі та прийнято позовну заяву до розгляду в судовому засіданні на 21.01.14р.

21.01.14р. в судовому засіданні повноважний представник позивача заявив про збільшення суми позовних вимог та просив суд стягнути з відповідача 1 901,40 грн., з них: 1616,74 грн. - заборгованість з орендної плати, 97,78 грн. - пеня, 25,21 грн. - 3% річних, 161,67грн. - 10% штрафу. Крім того, повноважний представник позивача надав для огляду суду всі оригінали первинних документів на підставі яких виник спір, а для долучення до матеріалів справи витребувані судом документи та додаткові докази в підтвердження заявлених вимог.

В свою чергу, повноважний представник відповідача заявлені позовні вимоги не визнав, але витребуваний відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 Господарського процесуального кодексу України, з нормативно обґрунтованими поясненнями по суті заявлених вимог та доданням оригіналів для огляду та належним чином завірених копій підтверджуючих документів, на які міститься посилання у відзиві до суду не надав. Але, повноважний представник відповідача заявив клопотання про долучення до матеріалів справи: копії листів № 2814 від 31.07.13р, № 55/ЕЕР-6 від 30.01.13р.; копію наказу; копію протоколу загальних зборів учасників товариства.

В судовому засіданні 21.01.14р. оголошено вступну та резолютивну частини судового рішення, згідно зі ст. 85 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали справи, подані документи, заслухавши пояснення повноважних представників сторін, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

31.08.09р. між регіональним відділенням Фонду держмайна України у Дніпропетровській області (далі - орендодавець) та відповідачем був укладений договір №12/02-3568-ОД оренди нерухомого майна, що належить до державної власності (далі - Договір оренди), відповідно до умов п. 1.1 якого, орендодавець передає, а відповідач приймає в строкове платне користування державне окреме нерухоме майно - частину пасажирської платформи під навісом (надалі - майно) площею 13,5 кв.м., розміщене за адресою: станція Кривий Ріг - Головний, Довгинцівський район, що перебуває на балансі позивача.

Відповідно до п. 2.1. Договору оренди, відповідач вступає у строкове платне користування державним майном у термін, зазначений у Договору , але не раніше дати підписання сторонами цього Договору та акта приймання-передачі майна.

Пунктом 2.5. Договору оренди передбачено, що у разі припинення цього Договору майно повертається відповідачем позивачу. Майно вважається поверненим позивачу з моменту підписання сторонами акта приймання - передачі, копія якого надається відповідачем орендодавцю у місячний термін з дати його підписання.

Обов'язок щодо складання акта приймання - передавання покладається на відповідача (п. 2.6. Договору оренди).

В п. 3.1. Договору оренди зазначено про те, що орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку орендної плати, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.09р. № 786 (зі змінами), або за результатами конкурсу на право оренди державного майна і становить без ПДВ за базовий місяць розрахунку - червень 2009р. 257,11 грн.

Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному законодавством (п. 3.2. Договору оренди).

Згідно з п. 3.3. Договору оренди, орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць.

Як зазначено в п. 3.6. Договору оренди, орендна плата перераховується до державного бюджету та позивачу у співвідношенні:

- 70% до державного бюджету по місцю реєстрації відповідача у податковій інспекції на рахунки відкриті відділенням казначейства у розмірі 179,98 грн.

- 30% позивачу у розмірі 77,13 грн.,

щомісяця не пізніше 15 числа місяця відповідно до пропорцій розподілу, установлених Кабінетом Міністрів України і чинних на кінець періоду, за який здійснюється платіж.

Пунктом 3.8. Договору оренди передбачено, що орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується до бюджету та позивачу у визначеному пунктом 3.6 співвідношенні відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення, уключаючи день оплати.

У разі, якщо на дату сплати орендної плати заборгованість за нею становить загалом не менше три місяці, відповідач також сплачує штраф у розмірі 10% від суми заборгованості (п.3.9. Договору оренди).

В п. 3.12. Договору оренди зазначено про те, що у разі припинення (розірвання) Договору оренди відповідач сплачує орендну плату до дня повернення майна за актом приймання-передавання включно. Закінчення строку дії Договору оренди не звільняє відповідача від обов'язку сплатити заборгованість за орендною платою, якщо така виникла, у повному обсязі, враховуючи санкції, до державного бюджету та позивачу.

До обов'язків відповідача входить:

- використовувати орендоване майно відповідно до його призначення та умов цього Договору (п. 5.1. Договору оренди).

- своєчасно і у повному обсязі сплачувати орендну плату у співвідношенні визначеному у п.3.6 цього Договору (п. 5.2. Договору оренди).

- щомісячно не пізніше 15 числа звітувати орендодавцю та позивачу про внесення орендної плати, скоригованої на індекс інфляції, до державного бюджету та на розрахунковий рахунок позивача з одночасним наданням копій платіжних доручень з відміткою обслуговуючого банку (п. 5.4. Договору оренди).

- у разі припинення або розірвання Договору повернути позивачу орендоване майно за актом приймання - передачі у належному стані, не гіршому ніж на момент передачі його в оренду, з врахуванням нормального фізичного зносу, та відшкодувати орендодавцеві збитки у разі погіршення стану або втрати /повної або часткової/ орендованого майна з вини відповідача. Один екземпляр такого акту приймання-передачі строком у три дні надається орендодавцеві (п. 5.5. Договору оренди).

- письмово повідомити орендодавця, не пізніше, ніж за 30 діб про свій намір щодо закінчення, припинення або розірвання даного Договору (п. 5.18. Договору оренди).

За невиконання або неналежне виконання зобов'язань за цим Договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України (п. 9.1. Договору).

Цей Договір укладено строком на 2 роки 11 місяців, що діє з 31.08.09р. до 30.07.12р. включно (п. 10.1. Договору оренди).

На виконання умов вищезазначеного Договору оренди, 31.08.09р. позивач передав, а відповідач прийняв в строкове платне користування державне окреме нерухоме майно, що підтверджує акт приймання-передачі (а.с.16).

17.01.12р. між орендодавцем та відповідачем було укладено додаткову угоду до Договору оренди, відповідно до п. 2 якої, сторонами п. 3.1 та п. 3.6 викладено у наступній редакції: «Орендна плата визначається на підставі ст. 21 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» і становить без ПДВ за базовий місяць розрахунку (останній місяць, за який є інформація про індекс інфляції) - грудень 2011 року 648,00 грн. Орендна плата за перший місяць оренди - січень 2012 року визначається шляхом коригування орендної плати за базовий місяць на індекси інфляції за січень 2012 року.

Орендна плата перераховується до державного бюджету та позивачу у співвідношенні:

- 70% до державного бюджету по місцю реєстрації відповідача у податковій інспекції на рахунки відкриті відділенням казначейства у розмірі 453,60 грн.

- 30% позивачу у розмірі 194,40 грн.

Цей пункт додаткової угоди набирає чинність з моменту підписання».

17.09.12р. між орендодавцем та відповідачем було укладено додаткову угоду про внесення змін до Договору оренди, відповідно до п. 2 якої, сторонами п. 3.1 та п. 3.6 викладено у наступній редакції: «Орендна плата визначається на підставі ст. 21 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» і становить без ПДВ за базовий місяць розрахунку (останній місяць, за який є інформація про індекс інфляції) - червень 2012 року 648,64 грн. Орендна плата за перший місяць оренди - липень 2012 року визначається шляхом коригування орендної плати за базовий місяць на індекси інфляції за липень 2012 року.

Орендна плата перераховується до державного бюджету та позивачу у співвідношенні:

- 70% до державного бюджету по місцю реєстрації відповідача у податковій інспекції на рахунки відкриті відділенням казначейства у розмірі 454,05 грн.

- 30% позивачу у розмірі 194,59 грн.»

В п. 3 додаткової угоду про внесення змін до Договору оренди зазначено, що п. 10.1 доповнено абзацем 2 та викладено його в наступній редакції: «Цей договір є пролонгованим з 31.07.12р. по 30.07.13р. (включно). Абзац 2 п. 10.1 вважати абзацом 3 відповідно.

Пункти 1 ;2; 3 цієї додаткової угоди набирають чинність з 31.07.12р.»

Листом з вих. № 11-03-04049 від 04.07.13р. орендодавець просив відповідача надати останньому оригінал акту приймання-передачі державного майна підписаний позивачем (прийняв) та відповідачем (передав). Крім того, в листі орендодавець зазначив про те, що у разі відмови від виконання вищезазначених умов Договір оренди вважається припиненим з 30.07.13р. (а.с.21).

Позивач звертає увагу суду про те, що лише 01.09.13р. між сторонами був підписаний Акт приймання-передачі (а.с.22).

Як зазначає позивач, відповідач належним чином не виконував свої обов'язки по Договору оренди щодо своєчасної оплати, у зв'язку з чим у відповідача виникла заборгованість по орендній платі за період з травня 2013 року по вересень 2013року на загальну суму 1 616,74 грн. (а.с. 26-30), а саме:

за травень - рахунок № 3568-05 від 07.05.13р. на 323,67 грн. ;

за червень - рахунок № 3568-06 від 06.06.13р. на 324,00 грн.;

за липень - рахунок № 3568-07 від 08.07.13р. на 324,00 грн.;

за серпень - рахунок № 3568-08 від 12.08.13р. на 323,67 грн.;

за вересень - рахунок № 3568-09 від 09.09.13р. на 321,40 грн.

Позивач звертає увагу суду на те, що з метою досудового врегулювання спору, позивачем 17.09.13р. направлено на адресу відповідача претензію № 2 від 13.09.13р., з вимогою сплатити заборгованість по Договору оренди у розмірі 1 616,74 грн. (а.с.23-24).

Відповідач направив на адресу позивача відповідь на претензію з вих. № 3/10 від 03.10.13р., відповідно до якої відповідач вважає, що немає підстав для оплати зазначеної суми, оскільки позивачем без згоди відповідача 27.01.13р. було демонтовано кіоск, який належить відповідачу та звільнене (відібрано) позивачем нерухоме майно, яке виділялось під розміщення даного кіоску та було предметом оренди по зазначеному договору. Крім того, відповідач повідомляв про те, що ним було направлено на адресу орендодавця акт приймання-передачі (а.с.25).

Як зазначає позивач, заборгованість по Договору оренди у розмірі 1 616,74 грн. залишилася несплаченою і відповідач відмовляється її сплачувати, у зв'язку з чим позивач був змушений звернутися до суду з даним позовом.

Таким чином, позивач просить стягнути з відповідача заборгованість по орендній платі у розмірі 1 616,74 грн., пеню у розмірі 97,78 грн., 3% річних у розмірі 25,21 грн., 10% штрафу у розмірі 161,67 грн., всього 1 901,40 грн.

Відповідач вважає, що він немає заборгованості по Договору оренди, оскільки позивачем без згоди відповідача 27.01.13р. було демонтовано кіоск, який належить відповідачу та звільнене (відібрано) позивачем нерухоме майно, яке виділялось під розміщення даного кіоску та було предметом оренди по зазначеному договору.

Дослідивши наявні матеріали справи, заслухавши пояснення повноважних представників сторін, оцінивши надані докази в їх сукупності, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню частково з наступних підстав.

Згідно з ст. 173 Господарського кодексу України, господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Господарське зобов'язання виникає, зокрема із господарського договору (ст. 174 Господарського кодексу України).

Зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку (ч. 1 ст. 509 Цивільного кодексу України).

Статтею 759 Цивільного кодексу України встановлено, що за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк. Законом можуть бути передбачені особливості укладення та виконання договору найму (оренди).

Частиною 1 статтею 761 Цивільного кодексу України визначено, що право передання майна у найм має власник речі або особа, якій належать майнові права.

В статті 762 Цивільного кодексу України зазначено про те, що за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Якщо розмір плати не встановлений договором, він визначається з урахуванням споживчої якості речі та інших обставин, які мають істотне значення. Плата за користування майном може вноситися за вибором сторін у грошовій або натуральній формі. Форма плати за користування майном встановлюється договором найму. Договором або законом може бути встановлено періодичний перегляд, зміну (індексацію) розміру плати за користування майном. Наймач має право вимагати зменшення плати, якщо через обставини, за які він не відповідає, можливість користування майном істотно зменшилася. Плата за користування майном вноситься щомісячно, якщо інше не встановлено договором. Наймач звільняється від плати за весь час, протягом якого майно не могло бути використане ним через обставини, за які він не відповідає.

Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" та ч. 3 ст. 285 Господарського кодексу України, орендар зобов'язаний вносити орендну плату своєчасно і у повному обсязі .

Частиною 1 ст. 19 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" передбачено, що орендар за користування об'єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності.

Частиною 3 ст. 19 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" та ч. 4 ст. 286 Господарського кодексу України передбачено, що строки внесення орендної плати визначаються у договорі.

Відповідно до п. 5.2. Договору оренди, відповідач зобов'язаний своєчасно і у повному обсязі сплачувати орендну плату .

Крім того, в п. 3.12. Договору оренди зазначено про те, що у разі припинення (розірвання) Договору оренди відповідач сплачує орендну плату до дня повернення майна за актом приймання-передавання включно . Закінчення строку дії Договору оренди не звільняє відповідача від обов'язку сплатити заборгованість за орендною платою, якщо така виникла, у повному обсязі, враховуючи санкції, до державного бюджету та позивачу.

Згідно зі ст. ст. 525, 526 Цивільного кодексу України, зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов'язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Частиною 2 статті 218 Господарського кодексу України передбачено, що учасник господарських відносин відповідає за невиконання або неналежне виконання господарського зобов'язання.

У відповідності до ст. 610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом (ст. 612 Цивільного кодексу України).

Відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України, договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Статтею 599 Цивільного кодексу України зобов'язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Враховуючи вищезазначені норми чинного законодавства України, умови Договору оренди та обставини справи, господарський суд вважає, що вимоги позивача в частині стягнення заборгованості з орендної платі у розмірі 1 616,74 грн. підлягають задоволенню частково, а саме за період з травня по серпень 2013р. включно у розмірі1 295,34 грн. Вимоги позивача щодо стягнення з відповідача орендної плати за вересень 2013р. задоволенню не підлягають, оскільки згідно Акту приймання-передачі позивач прийняв, а відповідач передав державне окреме нерухоме майно по Договору оренди 01.09.13р. (а.с.22). Крім того, даний факт підтверджується обома сторонами.

Статтею 625 Цивільного кодексу України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання грошового зобов'язання.

Згідно з ст. 549 Цивільного кодексу України, неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Частиною 6 ст. 231 Господарського кодексу України визначено, що штрафні санкції за порушення грошових зобов'язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою Національного банку України, за увесь час користування чужими коштами, якщо інший розмір не передбачено законом або договором.

Нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання грошових зобов'язань, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано (ч. 6 ст. 232 Господарського кодексу України).

Пунктом 3.8. Договору оренди передбачено, що орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується до бюджету та позивачу у визначеному пунктом 3.6 співвідношенні відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення, уключаючи день оплати.

На підставі п. 3.8. Договору, позивачем була нарахована пеня у розмірі 97,78 грн., розрахунок якої господарським судом перевірений та визнаний таким, що зроблений невірно, оскільки пеня нарахована на невірну суму основного боргу та нарахування пені повинно розпочинатися з 16 числа місяця, тому що відповідно до п. 3.6. Договору оренди орендна плата перераховується щомісяця не пізніше 15 числа місяця.

Після перерахунку проведеного господарським судом в "ЛІГА:ЗАКОН" відповідно до вимог чинного законодавства України та умов Договору оренди, з урахуванням суми основного бору у розмірі 1 295,34 грн., пеня складає 82,97 грн.

Таким чином, вимоги позивача в частині стягнення пені підлягають задоволенню частково, а саме у розмірі 82,97 грн.

Пунктом 3.9. Договору оренди встановлено, що у разі, якщо на дату сплати орендної плати заборгованість за нею становить загалом не менше три місяці, відповідач також сплачує штраф у розмірі 10% від суми заборгованості.

На підставі п. 3.9. Договору оренди, позивачем був нарахований штраф у розмірі 10% від суми заборгованості - 161,67 грн., розрахунок якого судом перевірений та визнаний таким, що зроблений невірно, оскільки позивач при розрахунку штрафу виходив з невірної суми основного боргу.

Таким чином, вимоги позивача в частині стягнення 10% штрафу підлягають задоволенню частково, з урахуванням суми основного бору у розмірі 1 295,34 грн., в саме у розмірі 129,53 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 625 Цивільного кодексу України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

На підставі вищевказаної норми закону, позивачем були нараховані 3% річних на загальну суму 25,21 грн., розрахунок яких господарським судом також був перевірений та визнаний таким, що зроблений невірно, оскільки 3% річних нараховані на невірну суму основного боргу та нарахування 3% річних повинно розпочинатися з 16 числа місяця, тому що відповідно до п. 3.6. Договору оренди орендна плата перераховується щомісяця не пізніше 15 числа місяця.

Після перерахунку проведеного господарським судом в "ЛІГА:ЗАКОН" відповідно до вимог чинного законодавства України та умов Договору оренди, з урахуванням суми основного бору у розмірі 1 295,34 грн.,3% річних складають 21, 71 грн.

Таким чином, вимоги позивача в частині стягнення 3% річних підлягають задоволенню частково, а саме у розмірі 21,71 грн.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги підлягають задоволенню частково: стягненню підлягає заборгованість з орендної платі у розмірі 1 295,34 грн., пеня у розмірі 82,97 грн., 10% штрафу у розмірі 129,53 грн., 3% річних у розмірі 21,71 грн., в решті позовних вимог слід відмовити.

Відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України судові витрати покладаються на сторони пропорційно розміру задоволених вимог.

Керуючись ст.ст. 509, 525, 526, 530, 549, 599, 610, 611, 612, 625, 629, 759, 761, 762 Цивільного кодексу України, Законом України "Про оренду державного та комунального майна", ст.ст. 173, 174, 193, 218, 231, 232, 285, 286 Господарського кодексу України, ст. ст. 4, 32-34, 43-44, 75, 82-85, 115-117 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Медея" (50036, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Льотчиків, буд. 20, код ЄДРПОУ 20203662) на користь Державного підприємства "Придніпровська залізниця" в особі відокремленого структурного підрозділу "Криворізьке будівельно-монтажне експлуатаційне управління" (50023, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Ленінського Комсомолу, буд. 5-А, код ЄДРПОУ 33325017) заборгованість з орендної плати у розмірі 1 295,34 грн. (одна тисяча двісті дев'яносто п'ять грн. 34 коп.), пеню у розмірі 82,97 грн. (вісімдесят дві грн. 97 коп.), 10% штрафу у розмірі 129,53 грн. (сто двадцять дев'ять грн. 53 коп.), 3 % річних у розмірі 21,71 грн. (двадцять одна грн. 71 коп.), витрати по сплаті судового збору у розмірі 1384,03 грн. (одна тисяча триста вісімдесят чотири грн. 03 коп.).

В решті позовних вимог - відмовити.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання і може бути оскарженим протягом цього строку до Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Суддя Н.Е. Петренко Повне рішення складено 22.01.14р.

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.01.2014
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36723847
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/9883/13

Рішення від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Наталія Едуардівна

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Наталія Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні