Ухвала
від 03.12.2013 по справі 908/3841/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 16/67/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

03.12.2013 Справа № 908/3841/13

м.Запоріжжя

Боржник - приватне підприємство "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" (69000, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, 63, код ЄДРПОУ 37664668)

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника - ПАТ АБ "Південний", МФО 306458

про банкрутство

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники учасників:

від боржника - не з'явився

арбітражний керуючий Лященко С.С.

ВСТАНОВИВ

У підготовчому засіданні розглядається заява ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" про порушення провадження у справі про банкрутство, яка подана в порядку, визначеному статтею 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом - "Закон").

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 25.11.2013 заяву ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 03.12.2013.

Представник боржника в засідання суду не з'явився, що суд не вбачає перешкодою здійснення перевірки обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство за поданими матеріалами.

Дослідивши надані матеріали, вислухавши присутнього в засіданні арбітражного керуючого, суд встановив наступне.

02.11.2011 виконавчим комітетом Криворізької міської ради зареєстровано юридичну особу - приватне підприємство "Техноцентр Маяк Кривий Ріг".

Згідно із Статутом власником ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" являється Горбатенкова Т.І., яка виконує і функції керівника боржника.

20.11.2013 власником ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" прийнято рішення про затвердження плану санації ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг", звернення до кредиторів ТОВ "Бізнес Енерго Ресурс" та ТОВ "Вікомп-Україна" для погодження плану санації, а також звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство за ст.94 Закону.

26.11.2013 до господарського суду Запорізької області звернулася директор ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" Горбатенкова Т.І. із заявою про порушення справи про банкрутство з метою проведення процедури санації в порядку ст. 94 Закону.

До заяви доданий план санації боржника, згідно з яким, у відповідності до рішення власника від 20.11.2013, термін санаційних заходів встановлено у три місяці, основними санаційними заходами визначено збільшення статутного фонду, отримання банківського кредиту, стягнення дебіторської заборгованості, збільшення обсягів реалізації товарів.

На реалізацію зазначеного плану санації та призначення керуючим санацією директора ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" Горбатенкової Т.І., за умови призначення розпорядником майна арбітражного керуючого Лященка С.С., письмову згоду (вих.№ 24-11смз від 24.11.2013) надав кредитор - товариство з обмеженою відповідальністю "Бізнес Енерго Ресурс", заборгованість боржника перед яким за даними бухгалтерського обліку станом на останню дату балансу складає 361 110,00 грн., що перевищує 50 % від загальної суми кредиторської заборгованості боржника.

За обліком боржника заставного майна він не має.

Частиною 1, 2 статті 94 Закону про банкрутство встановлено, що керівник боржника має право подати в порядку, встановленому цим Законом, заяву про порушення справи про банкрутство боржника з метою проведення керівником процедури санації до подання кредиторами заяви про порушення справи про банкрутство за таких умов:

- за наявності рішення органу, до повноважень якого згідно із законодавством або установчими документами боржника віднесено право приймати рішення щодо звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, а у разі якщо такі повноваження не визначені, - за наявності рішення органу боржника, до повноважень якого віднесено прийняття рішення щодо реорганізації чи ліквідації боржника;

- за наявності плану санації та письмової згоди всіх забезпечених кредиторів, а також кредиторів, загальна сума вимог яких перевищує 50 відсотків кредиторської заборгованості боржника згідно з даними його бухгалтерського обліку, на впровадження зазначеного плану та на призначення керуючим санацією керівника боржника.

Для проведення санації боржника його керівником з урахуванням особливостей, передбачених цією статтею, керівник боржника звертається у встановленому цим Законом порядку до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство. До заяви керівника боржника додаються план санації боржника, погоджений з кредиторами, що дали згоду на її проведення, письмова згода кредиторів на призначення керуючим санацією керівника боржника та пропозиція щодо кандидатури розпорядника майна.

Розглянувши надані директором боржника матеріали, судом встановлено, що заява і додані до неї документи відповідають вимогам, установленим ст. 94 Закону.

За таких обставин, враховуючи правомірність та відповідність заяви вимогам Закону, заяву директора підприємства-боржника слід задовольнити, порушити провадження у справі про банкрутство і відкрити процедуру санації ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг".

На підставі ст. 94 Закону керуючим санацією ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" слід призначити директора боржника Горбатенкову Тетяну Ігорівну (36000, Полтавська область, Великобагачанський район, с.Степанівка, вул.Петровського, 40, ідент. номер 2341823388), розпорядником майна слід призначити арбітражного керуючого Лященка Сергія Сергійовича (свідоцтво №107 від 04.02.2013, адреса для листування: 49027, м.Дніпропетровськ, а/с 1784), який надав відповідну заяву - згоду (вих.№ 04/12-3 від 04.12.2013).

Також слід зобов'язати боржника у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу за свій рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство боржника згідно з вимогами п. 5 статті 94 Закону та розділу 10 Прикінцевих положень та перехідних положень Закону. Оголошення має містити відомості про порушення провадження у справі про банкрутство боржника та відкриття процедури санації; повне найменування боржника, його місцезнаходження, реквізити його рахунків в установах банків; ідентифікаційний код боржника згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; керуючого санацією - керівника боржника та розпорядника майна боржника, порядок заявлення вимог кредиторів та граничний строк їх подання.

Попереднє засідання суду слід призначити на 11.02.2014, 11-20 .

Керуючись ст. ст. 2, 16, 94 та 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 №2343-ХІІ в редакції Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

Порушити провадження у справі про банкрутство ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" (69000, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, 63, код ЄДРПОУ 37664668).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відкрити процедуру санації ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" (69000, м.Запоріжжя, вул.Перемоги, 63, код ЄДРПОУ 37664668).

Керуючим санацією призначити директора боржника Горбатенкову Тетяну Ігорівну (36000, Полтавська область, Великобагачанський район, с.Степанівка, вул.Петровського, 40, ідент. номер 2341823388).

Розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого Лященка Сергія Сергійовича (свідоцтво №107 від 04.02.2013., адреса для листування: 49027 м.Дніпропетровськ, а/с 1784).

Зобов'язати ПП "Техноцентр Маяк Кривий Ріг" у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу за свій рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство боржника згідно з вимогами п. 5 статті 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та розділу 10 Прикінцевих положень та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Докази публікації оголошення подати до суду у строк до 16.12.2013.

Зобов'язати керуючого санацією разом з розпорядником майна розглянути вимоги кредиторів і скласти реєстр вимог кредиторів, який подати до господарського суду у строк до 27.01.2014.

Попереднє засідання суду, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001 м. Запоріжжя вул.Тюленіна, 21/вул.Шаумяна, 4 корпус 2 (каб. 216), призначити на 11.02.2014 об 11-20.

Зобов'язати до дня попереднього засідання надати суду:

боржника, керуючого санацією - витяг з Державного реєстру речових прав щодо нерухомого майна, зареєстрованого за боржником:

ВДВС - довідку про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника з документальним підтвердженням; витяг з Державного реєстру виконавчих проваджень про наявні виконавчі провадження за участю боржника;

УПФУ - інформацію щодо надання боржником звітності до органу Пенсійного фонду України, довідку про наявність у боржника заборгованості перед Пенсійним фондом України та по заробітній платі працівникам;

ДПІ - довідку про податкову заборгованість боржника та про надання ним останньої податкової звітності; відомості про наявні у боржника рахунки в установах банків із зазначенням дат відкриття та закриття; інформацію про призначення та проведення податкових перевірок щодо боржника відповідно до закону, акти та матеріали перевірок;

банк - інформацію про залишки грошових коштів на рахунках боржника;

ТОВ "Бізнес Енерго Ресурс", ТОВ "Вікомп-Україна" - інформацію про заборгованість боржника та дату судового засідання;

державного реєстратора - довідку та витяг з ЄДР про наявні реєстраційні записи щодо боржника; інформацію про те, чи є боржник засновником інших підприємств, щодо корпоративних прав боржника;

Запорізьку філію Інформаційного центру Міністерства юстиції України - витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна щодо наявності майна боржника у реєстрах.

Копії ухвали надіслати боржнику, керуючому санацією, розпоряднику майна, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський район), Орджонікідзевському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, ДПІ в Орджонікідзевському районі, УПФУ в Орджонікідзевському районі, Орджонікідзевському районному суду м.Запоріжжя, банку, ТОВ "Бізнес Енерго Ресурс", ТОВ "Вікомп-Україна", відділу з питань банкрутства ГУЮ у Запорізькій області, ЗФ Інформцентру Мінюсту.

Суддя Р.Ніколаєнко

Дата ухвалення рішення03.12.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу36728102
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/3841/13

Ухвала від 30.01.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 13.01.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 02.06.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 27.02.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 25.11.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні