Ухвала
від 10.01.2014 по справі 433/15/14-ц
ТРОЇЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Троїцький районний суд Луганської області

Справа № 433/15/14-ц

У Х В А Л А

іменем України

10.01.2014

Суддя Троїцького районного суду Луганської області Бондаренко Л.І., розглянувши подання державного виконавця ВДВС Троїцького РУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1,-

ВСТАНОВИВ:

Начальник ВДВС Троїцького звернувся до суду з поданням про обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1

В поданні зазначено, що у відділі на примусовому виконанні знаходиться зведене виконавче провадження за яким боржником є ТОВ «Пламя». В ході проведення виконавчих дій встановлено, що у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернуто стягнення. Кошти на арештованих рахунках, відкритих на ім'я боржника, відсутні. Згідно витягу з Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Троїцького РУЮ, керівником ТОВ «Пламя» зареєстровано ОСОБА_1 Керівник юридичної особи - боржника самостійно вимоги державного виконавця про сплату боргу не виконує, за викликами не з'являється. Приймаючи до уваги великий розмір заборгованості та можливість в будь-який момент виїхати за межі України ОСОБА_1, що може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду, просить тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України до виконання зобов'язань боржником ТОВ «Пламя» в особі ОСОБА_1

Вивчивши матеріали подання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст.15 ЦПК України, суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справи проводиться за правилами іншого судочинства.

Судом встановлено, що заявник, як орган державної влади, звернувся до суду з метою реалізації повноважень, наданих йому ст. 5 Закону України «Про виконавче провадження», якою до функцій органів державної виконавчої служби віднесено здійснення контролю за додержанням своєчасного і повного виконання рішення суду.

Так, в поданні державний виконавець посилається на Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну», в якому визначені підстави для тимчасового обмеження у праві виїзду громадян України за кордон, однією з яких є ухилення від виконання зобов'язань, покладених на особу судовим рішенням.

Як встановлено судом, на виконанні у ВДВС Троїцького РУЮ знаходиться зведене виконавче провадження, за яким боржником є ТОВ «Пламя» в особі ОСОБА_1

Державним виконавцем здійснені всі можливі процедури, щодо надання можливості боржнику добровільно виконати рішення суду, однак боржник ухиляється від його виконання.

Таким чином, наведені обставини свідчать про небажання боржника добровільно виконати судове рішення про стягнення заборгованості.

Суд вважає необхідним застосувати до ОСОБА_1 заходи обмеження у праві виїзду за межі України.

Керуючись ст..15 ЦПК України, Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну», Закону України «Про виконавче провадження», -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця ВДВС Троїцького РУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 задовольнити в повному обсязі.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України до виконання зобов'язань за рішеннями боржником - Товариством з обмеженою відповідальністю «Пламя», код ЄДРПОУ 30895410, с.Коченове Троїцького району Луганської області, керівника юридичної особи, громадянина України - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, паспорт НОМЕР_2, виданий Троїцьким РС УДМС України в Луганській області 20.02.2013 року.

Копію ухвали направити до адміністрації Державної Прикордонної Служби України для виконання.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів з дня її ухвалення до апеляційного суду Луганської області.

Суддя: Л. І. Бондаренко

СудТроїцький районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення10.01.2014
Оприлюднено24.01.2014
Номер документу36730041
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —433/15/14-ц

Ухвала від 10.01.2014

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Бондаренко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні