Постанова
від 22.01.2014 по справі 804/16161/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2014 р. Справа № 804/16161/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Кучми К.С., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технохім-Дніпро» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач на виконання своїх владних повноважень звернувся до адміністративного суду з вищезазначеним позовом посилаючись на те, що відповідач перебуває на обліку у ДПІ у Жовтневому районі м.Дніпропетровська, як платник податків та інших обов'язкових платежів. Підприємство не подає податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів більше одного року, чим порушує чинне законодавство. За таких обставин, позивач просив постановити рішення, згідно якого припинити юридичну особу - ТОВ «Технохім-Дніпро» (код ЄДРПОУ 31434215).

Судом направлено на адресу відповідача копію ухвали про відкриття скороченого провадження, однак конверт повернувся до суду із відміткою поштового відділення«за закінченням терміну зберігання». Суд дійшов висновку про можливість розгляду справи за відсутності відповідача, оскільки кореспонденція направлена за адресою, вказаною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а тому він був повідомлений належним чином, відповідно до вимог ч.4 ст.33 та ч.8 ст.35 КАС України.

У відповідності до положень ст.183-2 КАС України, суд розглядає справу в порядку скороченого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Технохім-Дніпро» включено до ЄДРПОУ та присвоєно ідентифікаційний код 31434215 та перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Жовтневому районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровської області, як платник податків та інших обов'язкових платежів.

У відповідності до ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 р. №755 підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно довідки ДПІ у Жовтневому районі м.Дніпропетровська від 18.11.2013 року №411, відповідач не надає до органів державної податкової служби документи податкової та бухгалтерської звітності з червня 2010 року.

Відповідно до п.п.20.1.12 ст.20 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-ІV органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

У відповідності до п.11.10 ст.11 Порядку обліку платників податків, зборів, затвердженого наказом ДПА України від 22 грудня 2010 року №979 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 грудня 2010 року №1439/18734), передбачено, що якщо платник податків не звітує понад року, та не має заборгованості перед бюджетом, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Дніпропетровська вбачається про відсутність у відповідача податкового боргу та розпорядження начальника ДПІ у Жовтневому районі м.Дніпропетровська від 18.11.2013 року №56-р про звернення з даним позовом до суду.

Відповідно до ч.4 ст.183-2 КАС України суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем обставини, перевіривши матеріали справи що надійшли до суду, з'ясувавши, що заперечення по справі не надійшли - вважає, що є достатньо підстав для прийняття законного та обґрунтованого судового рішення про припинення юридичної особи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.94, 183-2, 158-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Технохім-Дніпро» (код ЄДРПОУ 31434215).

Копію постанови направити Управлінню з питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАС України та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, передбачені ст.186 КАС України.

Суддя Кучма К.С.

Дата ухвалення рішення22.01.2014
Оприлюднено24.01.2014
Номер документу36769624
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/16161/13-а

Постанова від 22.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 29.11.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні