Постанова
від 22.01.2014 по справі 752/847/14-п
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/847/14-п

Провадження №: 3/752/582/14

П О С Т А Н О В А

Іменем України

22.01.2014 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Шевченко Т.М., розглянувши матеріали, що надійшли від ВДАІ Голосіївського району м. Києва, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Києва, іден. номер НОМЕР_1, який проживає за адресою: АДРЕСА_1,

за ст. 122-2 КУпАП, -

в с т а н о в и в:

29 грудня 2013 року приблизно о 13 год. 08 хв. ОСОБА_1, керуючи автомобілем «Хюндай Соната» державний номерний знак НОМЕР_2 по вул. Богатирській, 32 в місті Києві, не виконав вимогу працівника міліції про зупинку, подану завчасно за допомогою свистка та жезла, чим водій ОСОБА_1 порушив вимоги п. 2.4 Правил дорожнього руху.

Своїми діями ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122-2 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1 просив провадження у справі про адміністративне правопорушення закрити у зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122-2 КУпАП.

Крім того, обставини вчинення правопорушення, що викладені в протоколі про адміністративне правопорушення, прямо суперечать дійсності та не підтверджуються жодним доказом.

ОСОБА_1 зазначає про те, що працівники ДАІ не здійснювали зупинки його автомобіля.

Заслухавши пояснення особи, відносно якої складено протокол про адміністративне правопорушення, та дослідивши матеріали справи, встановлено наступне.

Згідно ст. 9 КпАП України адміністративним правопорушенням визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Відповідальність за ст. 122-2 КпАП України передбачена у зв'язку з невиконанням водіями вимог працівника міліції, а водіями військових транспортних засобів вимог посадової особи військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України про зупинку транспортного засобу.

Винуватість у скоєні правопорушення підтверджується зібраними по справі доказами, а саме даними протоколу про адмінправопорушення від 15 січня 2014 року, складеного інспектором дізнання ВДАІ Голосіївського РУ в м. Києві Стецюком С.В.

Згідно Інструкції по оформленню матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України № 185 від 22 лютого 2011 року, до протоколу органами ДАІ повинні долучатись матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення (рапорти посадових осіб, заяви, пояснення правопорушників, свідків тощо).

З матеріалів справи вбачається, що зазначений протокол про адміністративне правопорушення був складений на підставі рапорту інспектора ДПС 4 взводу роти СП полку ДПС ДАІ ГУМВС України в м. Києві Тарануха Є.О.

Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких встановлюється наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Зважаючи на викладене, вважаю, що винуватість ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122-2 КУпАП знайшла своє підтвердження в судовому засіданні.

Дії ОСОБА_1 слід кваліфікувати за ст. 122-2 КУпАП - невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу.

Вирішуючи питання про накладання стягнення на особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, враховується характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який вину не визнає, грубо порушив порядок наданим йому правом керування транспортними засобами, суд вважає за можливе застосувати до ОСОБА_1 стягнення в межах санкції статті у виді позбавлення права керування транспортними засобами.

На підставі ст. ст. 283-284, керуючись ст. 122-2 КпАП України, -

п о с т а н о в и в:

Визнати винним у скоєнні правопорушення за ст. 122-2 КпАП України ОСОБА_1.

Притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності у виді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 3 (три) місяці.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави 36,54 грн. судового збору.

Постанова може бути оскаржена або опротестована прокурором до Апеляційного суду м. Києва через районний суд м. Києва, протягом 10-ти днів з дня винесення постанови.

Строк пред'явлення постанови до виконання три місяці.

Суддя Т.М.Шевченко

Дата ухвалення рішення22.01.2014
Оприлюднено24.01.2014

Судовий реєстр по справі —752/847/14-п

Постанова від 22.01.2014

Адмінправопорушення

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні