Постанова
від 21.01.2009 по справі 7/170-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/170-Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" січня 2009 р.Справа № 7/170-Б

За заявою:

Хмельницької міжрайонної державної податкової інспекції, м. Хмельницький

Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі, м. Хмельницький

        до Товариства з обмеженою відповідальністю “Левада”, с. Гвардійське Хмельницького району

        про визнання банкрутом  

                                                                                                                     Суддя    С.І. Крамар                                                

       Представники сторін:

        від кредиторів:

        1. Дєдушкін С.О.  - за довіреністю №5989/9/10-021 від 02.07.08р.

        2. Ковальчук О.М. - за довіреністю №3470/08-19 від 27.08.08р.                                         

        від боржника:  не з`явився

       Постанова приймається 21.01.2009р, оскільки в судовому засіданні оголошувалась перерва.

       Ухвалою господарського суду від 11.08.2008 р. порушено провадження у справі про  банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Левада”, с. Гвардійське Хмельницького району.

       Ухвалою господарського суду від 27.08.2008р. зобов'язано заявника подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство, введено процедуру розпорядження майном, розпорядником призначено арбітражного керуючого –Матущака Віктора Івановича (м.Хмельницький, вул. Сковороди, 14, кв. 151, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №485213 від 03.03.2006р.).

       З метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів у газеті “Голос України” від 26.09.2008 р. №183 розміщено оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника.

       Ухвалою господарського суду від 18.11.2008р. затверджено реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю “Левада”, с. Гвардійське Хмельницького району на загальну суму 284140,56 грн.

       Розпорядником майна надано на розгляд суду протокол №1 засідання комітету кредиторів від 12.12.2008р., відповідно до якого комітетом кредиторів в межах своєї компетенції запропоновано господарському суду визнати боржника ТОВ “Левада”, с. Гвардійське Хмельницького району банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором у справі призначити арбітражного керуючого Матущака Віктора Івановича (м. Хмельницький, вул. Сковороди, 14, кв. 151, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №485213 від 03.03.2006р.).

Представники кредиторів в судовому засіданні підтримали клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, оскільки інші процедури відновлення платоспроможності боржника та часткове чи повне погашення вимог кредиторів є нереальними.

Враховуючи вищевикладені обставини, а саме неплатоспроможність боржника, у відповідності до ст. 22, абз. 2 п.1 ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором у справі №7/170-Б запропоновану комітетом кредиторів кандидатуру арбітражного керуючого Матущака Віктора Івановича (м. Хмельницький, вул. Сковороди, 14, кв. 151, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №485213 від 03.03.2006р.).

Ліквідатора необхідно зобов'язати провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", скласти ліквідаційний баланс та подати його господарському суду разом із звітом про свою діяльність.

Крім того, у відповідності до протоколу №1 засідання комітету кредиторів від 12.12.2008р. комітетом кредиторів ТОВ “Левада” вирішено встановити арбітражному керуючому оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень.

Судом враховується, що у відповідності до п. 10 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг,   відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе затвердити арбітражному керуючому Матущаку В.І. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень з дня його призначення розпорядником майна боржника.

Керуючись п. 10 ст. 3-1, ст. ст. 16, 22, 23, п. 12 ст. 30 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П О С Т А Н О В И В:

        Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю “Левада”,                                с. Гвардійське Хмельницького району (код ЄДРПОУ 31716469) та відкрити ліквідаційну процедуру у даній справі строком на дванадцять місяців з дня прийняття даної постанови.

Призначити ліквідатором майна боржника Матущака Віктора Івановича                             (м. Хмельницький, вул. Сковороди, 14, кв. 151, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №485213 від 03.03.2006р.).

Зобов'язати ліквідатора у справі Матущака В.І.:

1. Подати до офіційних друкованих органів у п'ятиденний строк за рахунок банкрута оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Газетне оголошення має містити найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття постанови і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора.

2. Виконати вимоги п. 2 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” щодо припинення повноважень органів управління банкрута, розпорядження його майном, звільнення керівника банкрута та подати господарському суду належні докази виконання цих вимог.

3. Повідомити працівників банкрута про звільнення та здійснити його відповідно до законодавства про працю (ст. 25 Закону України).

Звільнити активи товариства з обмеженою відповідальністю “Левада”,                         с. Гвардійське Хмельницького району (код ЄДРПОУ 31716469) від  податкової застави.

Затвердити арбітражному керуючому Матущаку В.І. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень з дня його призначення розпорядником майна боржника.

Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, скласти ліквідаційний баланс та подати його господарському суду разом із звітом про свою діяльність. Щомісячно подавати інформацію господарському суду про проведену роботу.

Копії постанови надіслати:

1) боржнику ТОВ „Левада (с. Гвардійське Хмельницького району);

2) арбітражному керуючому Матущаку В.І. (вул. Сковороди,14, кв. 151);

3) Хмельницькій міжрайонній державній податковій інспекції (вул. Кам'янецька 257/1, м. Хмельницький);

4) Управлінню Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі ( вул. Кам'янецька 122/2, м. Хмельницький);

5) Хмельницькому обласному сектору з питань банкрутства.

Суддя                                                                                                        С.І. Крамар.          

Віддрук. 6 прим.:

1 –до справи;

2 –боржнику;

3 –арбітражному керуючому;

4-5 –кредиторам;

6 –Хмельницькому обласному сектору з питань банкрутства.

Секретар с/з                                                                С.Ю. Заяц

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення21.01.2009
Оприлюднено28.05.2009
Номер документу3678422
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/170-б

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 13.05.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 14.05.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Постанова від 21.01.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Постанова від 04.11.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні