Постанова
від 23.01.2014 по справі 901/168/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2014Справа № 901/168/14 за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ», АР Крим, м.Сімферополь

про банкрутство

Суддя В.І. Мокрушин

Представники сторін:

від боржника - Сулима Я.І. - представник, дов. б/н від 16.09.2013

Обставини справи: Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство у порядку ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

21.01.2014 до суду від арбітражного керуючого Молош О.І. надійшла заява на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ»

У судовому засіданні представник боржника усно підтримав заяву про порушення провадження у справі та просив її задовольнити. Крім того, просив суд призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії Пилипенко Геннадія Михайловича.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд дійшов висновку про наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» та застосування до боржника судової процедури банкрутства - ліквідації на підставі наступного.

Як вбачається з матеріалів справи відповідно до протоколу засідання загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» від 07.10.2013 прийнято рішення про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» шляхом його ліквідації у добровільному порядку та призначення головою ліквідаційної комісії Пилипенко Геннадія Михайловича (а.с. 32).

Оголошення про припинення та ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» надруковано в газеті «Урядовий кур'єр» №200 від 31.10.2013 (а.с.34-35).

Рішенням ліквідатора від 18.12.2013 вирішено звернутися до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про визнання банкрутом та ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» (а.с.83).

Відповідно до ч.1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Частиною 2 статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Враховуючи наявне рішення про відкриття ліквідаційної процедури, беручи до уваги, що пасив перевищує наявні у боржника активи, а також наявність встановлених законом передумов для звернення до суду з заявою про визнання банкрутом відповідно до ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», зокрема, дотримання порядку проведення ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» за відповідним рішенням власника про ліквідацію, суд вважає за можливе задовольнити заяву, визнати боржника банкрутом відповідно до положень ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відкрити ліквідаційну процедуру.

Щодо кандидатури для призначення ліквідатором боржника, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

У заяві про порушення провадження у справі про банкрутство, боржник просить призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» Пилипенко Геннадія Михайловича.

Від арбітражного керуючого Молош О.І. також надійшла заява на участь у справі.

Так, при призначенні ліквідатора суд враховує норми ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відповідно до якої суд може призначити голову ліквідаційної комісії ліквідатором боржника, та, зокрема, витрати, пов'язані із необхідності сплати винагороди арбітражному керуючому у разі його призначення ліквідатором, що приведе до збільшення кредиторської заборгованості боржника. Також судом враховується те, що арбітражний керуючий знаходиться у іншому населеному пункті за межами Криму, що може утруднити проведення дій, пов'язаних з ліквідацією та зростання витрат арбітражного керуючого з подальшим перекладанням цих витрат на боржника і зростанню кредиторської заборгованості боржника.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе призначити ліквідатором голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» Пилипенко Геннадія Михайловича (ідентифікаційний номер 2811805735; вул.Гвардійців Широнінців, 44, кВ.217, м.Харків, 61135).

Керуючись ст. 16, 19, 37-40, 95, Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» (вул. Плотинна, 9, оф.108, м.Сімферополь, 95007; ідентифікаційний код 37223142).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Визнати боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» (вул. Плотинна, 9, оф.108, м.Сімферополь, 95007; ідентифікаційний код 37223142) банкрутом.

4. Відкрити ліквідаційну процедуру відносно боржника відповідно до вимог ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на 12 місяців.

5. Встановити строк ліквідаційної процедури з дати прийняття цієї постанови до 23.01.2015.

6. Призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Пилипенко Геннадія Михайловича (ідентифікаційний номер 2811805735; вул. Гвардійців Широнінців, 44, кв.217, м.Харків, 61135).

7. Припинити виробничу діяльність банкрута після остаточного технологічного циклу по виготовленню продукції у випадку можливості її продажу.

8. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута й зобов'язань по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що наступив.

9. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), відсотків та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

10. Зняти всі обмеження по конфіденційності та комерційній таємниці з відомостей про фінансовий стан банкрута.

11. Укладання угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута або передачею його майна третім особам допускається в порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

12. Скасувати арешти, заборони, накладені на активи (кошти, матеріальні та нематеріальні цінності) боржника, визнаного банкрутом та усі інші обмеження, обтяження щодо активів банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень відносно активів боржника не допускається.

13. Вимоги по зобов'язаннях банкрута, що виникли при проведенні процедури банкрутства, можуть пред'являтися тільки в порядку ліквідаційної процедури.

14. Виконання зобов'язань банкрута здійснюється у випадках і порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

15. Зобов'язати ліквідатора Пилипенко Г.М. в десятиденний строк подати в офіційні печатні органи (газети «Голос України» або «Урядовий кур'єр») оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКОМА ЮГ» (ідентифікаційний код 37223142) банкрутом. Докази подачі оголошення надати суду у встановлений законом строк . Оголошення повинно містити повне найменування банкрута, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про ліквідатора банкрута.

16. Зобов'язати ліквідатора:

1) надавати суду звіти про хід процедури ліквідації;

2) здійснити ліквідацію боржника у відповідності до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», після проведення розрахунків із кредиторами, скласти та представити суду в строк до 23.01.2015 на затвердження звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс із додатками, що передбачено законом.

17. Відповідні строки по цій справі обчислювати з дати оформлення постанови відповідно до ст.86 Господарського процесуального кодексу України, тобто з 23.01.2014.

Суддя В.І. Мокрушин

Дата ухвалення рішення23.01.2014
Оприлюднено25.01.2014
Номер документу36784315
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —901/168/14

Постанова від 23.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 14.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні