Постанова
від 30.04.2009 по справі 2/8
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

30.04.2009 р. № 2/8

Окружний адміністративни й суд міста Києва у складі гол овуючого судді Келеберди В.І . при секретарі судового засі дання Бузінський А.В. виріши в адміністративну справу

за позовом Державної податкової інс пекції у Дніпровському район і м. Києва

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору

Дніпровська районна держа вна адміністрація

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Діп"

про припинення юридичноїосо би

Обставини справи:

Державна податкова інспе кція у Дніпровському районі м. Києва звернулась до суду з а дміністративним позовом про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відпо відальністю «Діп», зареєстро ваного Дніпровською районно ю в м. Києві державною адмініс трацією.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на Господарський кодекс Україн и, Закони України «Про систем у оподаткування в Україні», « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців»та зазначає, що в ідповідачем не було подано д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законодавств а декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обч исленням і сплатою податків і зборів у встановлені закон ом терміни, що є підставою для застосування до суб' єкта г осподарювання адміністрати вно-господарські санкції, од нією з яких є скасування держ авної реєстрації та ліквідац ія суб' єкта господарювання .

Відповідач будь-яких поясн ень чи заперечень щодо суті п озовних вимог до суду не напр авив, явку свого повноважног о представника не забезпечив , хоча був належним чином пов ідомлений про дату, час і місц е судового засідання, про що с відчить повідомлення про вру чення поштового відправленн я.

Суд вирішує справу за наявн ими матеріалами на підставі ч. 4 ст. 128 КАС України.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, всебічно і по вно з' ясувавши фактичні обс тавини, на яких ґрунтується п озов, оцінивши докази, які маю ть юридичне значення для роз гляду справи і вирішення спо ру по суті, суд, -

В С Т А Н О В И В:

25.12.2002р. Дніпровсько ю районною державною адмініс трацією міста Києва було зар еєстровано юридичну особу ТО В «Діп», про що зроблено запис у журналі обліку реєстрацій них справ за № 07821.

ТОВ «Діп»знаходиться на обліку в Державній податк овій інспекції у Дніпровсько му районі м. Києва з 14.01.2003р.

Державною податковою інс пекцією у Дніпровському райо ні м. Києва встановлено, що від повідач, який знаходиться на обліку в податковій інспекц ії, не подає документи податк ової та фінансової звітності з 01.01.2007 року, що підтверджуєтьс я складеною податковою інспе кцією довідкою.

Судом встановлено, що відпо відач більше одного року не п одає органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону, про що свідчить довідка Державної податкової інспек ції у Дніпровському районі м . Києва, чим порушує правила зд ійснення господарської діял ьності.

Згідно з п. 2 ст. 9 Закону Украї ни "Про систему оподаткуванн я" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов 'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Відповідно до п. 17 ст. 1 1 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" о рганам державної податкової служби надається право звер татися до судових органів з з аявою (позовною заявою) про ск асування державної реєстрац ії суб' єкта підприємницько ї діяльності, так як підприєм ство не звітує та не сплачує о бов' язкових платежів до дер жавного бюджету, що в свою чер гу призводить до ненадходжен ня коштів до бюджету та сприя є виникненню заборгованості по виплаті заробітної плати , пенсії, стипендії.

Статтею 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних та фізичних осіб-підпри ємців" передбачено, що підста вами для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, зокрема, є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Положеннями ст. 247 Господар ського кодексу України перед бачено, що у разі здійснення с уб' єктом господарювання ді яльності, що суперечить зако ну чи установчим документам, до нього може бути застосова но адміністративно-господар ську санкцію у вигляді скасу вання державної реєстрації ц ього суб' єкта та його лікві дації.

Відповідно до ст. 59 Господа рського кодексу України прип инення діяльності суб'єкта г осподарювання здійснюється шляхом його ліквідації за рі шенням суду з підстав скасув ання державної реєстрації та кого суб'єкта господарювання .

Враховуючи наведені вище обставини, суд приходит ь до висновку, що вимоги позив ача є обґрунтованими, належн им чином доведені, а тому підл ягають задоволенню.

Керуючись ст.. 160 Кодекс у адміністративного судочин ства України, ст. ст. 161-163 КАС Укр аїни, Окружний адміністратив ний суд міста Києва, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позовні вимоги за довольнити.

2. Припинити юридичну о собу Товариство з обмеженою відповідальністю «Діп»(м. Ки їв, просп. Павла Тичини, 12-Б, кв. 51 , код ЄДРПОУ 32204717)

Постанова відповідно д о ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України н абирає законної сили після з акінчення строку подання зая ви про апеляційне оскарження , встановленого цим Кодексом , якщо таку заяву не було подан о.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її отримання особою, яка о скаржує постанову, за правил ами, встановленими ст.ст. 185-187 Ко дексу адміністративного суд очинства України, шляхом под ання через суд першої інстан ції заяви про апеляційне оск арження. Апеляційна скарга н а постанову суду першої інст анції подається протягом два дцяти днів після подання зая ви про апеляційне оскарження . Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження.

Суддя В. І. Келеберда

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.04.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу3678487
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2/8

Ухвала від 17.08.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 10.08.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 03.07.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 01.06.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.05.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 19.05.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 14.05.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Скрипничук Iван Васильович

Судовий наказ від 04.03.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Мартюхіна Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні