Постанова
від 23.01.2014 по справі 813/141/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2014 року № 813/141/14

Львівський окружний адміністративний суд в складі

головуючого-судді Мартинюка В.Я.

секретар судового засідання Бравчук Д.Є.

з участю представників

від позивача - Ожга Р.Р.;

від відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові справу за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду до Товариства з обмеженою відповідальністю (надалі ТзОВ) «Ангел» про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Львівське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду звернулося в суд з позовом до ТзОВ «Ангел» про стягнення заборгованості в розмірі 259 грн. 80 коп.

Позовні вимоги мотивовані, зокрема, нормами Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням". Також, позивач зазначає, що заборгованість в сумі 259 грн. 80 коп. виникла до 01.01.2011 року та підтверджується поданим відповідачем звітом по Формі 4 за І півріччя 2009 року.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримав з наведених вище міркувань.

Відповідач явку уповноваженої особи в судове засідання не забезпечив, хоча належним чином був повідомлений про час та місце судового розгляду справи.

Заслухавши представника позивача, оцінивши наявні докази, дослідивши матеріали справи, суд виходив з наступного.

Відповідно до абзац.5 п.7 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 року за №2464-VI, стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

Згідно ч.1 ст.22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" (в редакції чинній до 01.01.2011 року), платниками страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, є страхувальники та застраховані особи.

ТзОВ «Ангел» зареєстровано як страхувальник Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, підтвердженням чого є Картка страхувальника від 15.01.2002 року.

У відповідності до вимог ч.1 ст.23 цього ж Закону, страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

В матеріалах справи наявний Звіт про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І півріччя 2009 року, згідно з якого заборгованість за страхувальником на кінець звітного періоду (рядок 11) становить 259 грн. 80 коп.

Відповідач доказів в підтвердження сплати заборгованості суду не представив, а тому заборгованість на час розгляду справи в суді становить 259 грн. 80 коп.

Згідно п.4 ч.1 ст.13 згаданого Закону, Виконавча дирекція Фонду здійснює контроль за правильним нарахуванням, своєчасною сплатою страхових внесків, а також забезпечує цільове використання коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими та похованням.

За наведених обставин, суд вважає що позов підставний і обґрунтований, а тому підлягає до задоволення.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Враховуючи наведене, та керуючись ст.ст. 51, 71, 86, 94, 158, 160, 163, 167, 258 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ангел» (код ЄДРПОУ 23271799), що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Ю.Липи, 45/112 на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Героїв УПА, 73, корп.8 (код ЄДРПОУ 25249982) 259 грн. 80 коп. (двісті п'ятдесят дев'ять гривень вісімдесят копійок).

3. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

4. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Повний текст постанови виготовлений і підписаний 24 січня 2014 року.

Суддя В.Я.Мартинюк

Дата ухвалення рішення23.01.2014
Оприлюднено25.01.2014
Номер документу36787294
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/141/14

Ухвала від 17.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Постанова від 23.01.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні