Постанова
від 14.04.2009 по справі б3/081-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б3/081-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м.Київ - 32, вул.Комінтерна, 16.                                        тел. 230-31-83

П О С Т А Н О В А

про визнання боржника  банкрутом

"14" квітня 2009 р.                                                                                       № Б3/081-09

Господарський суд Київської області у складі судді Лопатіна А.В. розглянувши  у відкритому судовому засіданні справу

За заявою           Броварського базового міськрайцентру зайнятості, м. Бровари

до            Товариство з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка”, смт. Велика Димерка, Броварський район Київської області

про           порушення справи про банкрутство

за участю представників сторін:

від заявника          Яценко Н.В., за дов. від 06.02.09р. №170/07;

від боржника          не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належно;

від Броварської ОДПІ –Палагута Б.Л., за дов. від 08.01.09р. №6.

Обставини справи:

Броварський базовий міськрайцентр зайнятості (ініціюючий кредитор) звернувся до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” (боржник), як відсутнього боржника. В своїй заяві ініціюючий кредитор зазначає, що боржник неспроможний сплатити борг перед бюджетом в розмірі 4164,70 грн., а також вказує, що боржник відсутній за своїм місцезнаходженням, інформація про місцезнаходження боржника у кредитора також відсутня, а з квітня 2005р. боржник не подає розрахункові відомості про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду. Тому, на думку ініціюючого кредитора, є правові підстави для визнання такого відсутнього боржника банкрутом.

В обґрунтування своїх вимог ініціюючий кредитор посилається на статтю                    52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою господарського суду Київської області від 17.02.09р. було порушено провадження у справі, розгляд справи призначено на 19.03.09р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 19.03.09р. було відкладено розгляд справи на 14.04.09р.

19.03.09р. господарським судом Київської області було зроблено судовий запит до Броварської РДА про видачу довідки з ЄДРЮФП відносно боржника.

В судовому засіданні представник ініціюючого кредитора заявлені вимоги підтримав, просив суд задовольнити їх в повному обсязі, визнати відсутнього боржника банкрутом та відкрити його ліквідаційну процедуру.

Боржник, належним чином повідомлений про час і місце судового засідання ухвалою суду від 17.02.09р. та від 19.03.09р., які надіслані на його адресу, зазначену в заяві про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника, в судове засідання 14.04.09р. не з'явився, вимоги ухвали суду не виконав, відзив на вищевказану заяву не надав.

Відповідно до ст. 75 ГПК України в разі якщо відзив на позовну заяву і витребувані господарським судом документи не подано, справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника ініціюючого кредитора, суд

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” зареєстровано в Броварському базовому міськрайцентрі зайнятості як платник страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття з 11.07.2002р. під №105606016, про що свідчить запис у журналі реєстрації платника страхових внесків.

Як вбачається з матеріалів справи заборгованість боржника перед бюджетом зі сплати страхових внесків в сумі 4164,70 грн. підтверджується наступним:

Броварським базовим міськрайцентром зайнятості було подано позов до господарського суду Київської області про стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” в розмірі 4164,70 грн. Рішенням господарського суду Київської області від 08.06.05р. у справі №149/11-05 позов задоволено, стягнуто з боржника на користь Броварського базового міськрайцентру зайнятості заборгованість в сумі 4164,70 грн. На виконання згаданого рішення 20.06.05р. було видано відповідний наказ.

Постановою ВДВС Броварського міськрайуправління юстиції були повернуто без виконання наказ від 20.06.05р. №149/11-05 про стягнення з ТОВ “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” на користь Броварського базового міськрайцентру зайнятості боргу в сумі 4164,70 у зв'язку з тим, що майно боржника перебуває у податковій заставі.

З залученого до матеріалів справи оригіналу витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 02.02.09р. вбачається, що статус відомостей про юридичну особу ТОВ “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” (код 31945535) не підтверджено. Зокрема з залученої до матеріалів справи довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вбачається, що 07.07.06р. було внесено інформацію щодо відсутності підтвердження відомостей про юридичну особу - ТОВ “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка”.

З квітня 2005р. боржник не подає розрахункові відомості про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду.

Окрім цього, з залученої до матеріалів справи довідки Броварської ОДПІ від 13.04.09р. №4059 вбачається, що ТОВ “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” з 2005р. не подає до ОДПІ встановлену податкову звітність з податку на прибуток.

Відповідно до п. 1 статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових  декларацій, документів  бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Таким чином, матеріалами справи підтверджується наявність у боржника визнаної заборгованості перед ініціюючим кредитором, відсутність господарської діяльності боржника, а також факт відсутності боржника за адресою місцезнаходження.

Приймаючи до уваги зазначене, суд вважає за можливе застосувати положення статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 25, 32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –

постановив:

1. Визнати Броварський базовий міськрайцентр зайнятості кредитором у справі Б3/081-09 з вимогами в сумі 4164,70 грн.

2. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” (07442, Київська обл., смт. Велика Димерка, Броварський район, код ЄДРПОУ - 31945535) та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. При подальшому розгляді справи застосувати положення статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

4. Призначити ліквідатором ініціюючого кредитора Броварський базовий міськрайцентр зайнятості (07400, Київська область, м. Бровари, вул. Кірова, 92, код ЄДРПОУ 22200774).

5. Зобов'язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу оголошення про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство ім. Т.Г. Шевченка” та відкриття ліквідаційної процедури.

6. За результатами роботи ліквідатору подати до господарського суду Київської області ліквідаційний баланс та звіт.

7. Зобов'язати ліквідатора інформувати господарський суд про свою роботу та вжиття заходів, спрямованих на ліквідацію банкрута.

8. Копію постанови направити кредитору, ліквідатору, банкруту, державному реєстратору та Київському регіональному управлінню з питань банкрутства.

          Суддя                                                                                       Лопатін А.В

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.04.2009
Оприлюднено28.05.2009
Номер документу3680997
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б3/081-09

Постанова від 14.04.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.Л.

Ухвала від 17.02.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні