Постанова
від 08.05.2009 по справі 14/29-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/29-Б

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

          

Від "08" травня 2009 р. Справа № 14/29-Б.

Господарський суд у складі судді Костриці О.О.

Розглянув заяву Управління Пенсійного фонду України в Чуднівському районі Житомирської області (смт.Чуднів Житомирської області)

до Відкритого акціонерного товариства "Чуднівбудсервіс" (с. Вільшанка Чуднівського району Житомирської області)

про визнання банкрутом

Присутні:

від ініціюючого кредитора Кухар Ю.С. дор. № 133/01 від 09.01.2009р.

від боржника не з'явився

в засіданні суду прийняв участь арбітражний керуючий Мельник В.О.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника ініціюючого кредитора, господарський суд,-  

 

ВСТАНОВИВ

"26" березня 2009 р. за заявою Управління Пенсійного фонду України в Чуднівському районі Житомирської області (смт.Чуднів Житомирської області) господарський суд порушив провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Чуднівбудсервіс" (с. Вільшанка Чуднівського району Житомирської області) в зв'язку з неспроможністю боржника погасити заборгованість згідно із сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

За результатами розгляду справи в засіданні суду, господарський суд встановив наявність та неоплатність заборгованості боржника перед ініціюючим кредитором на суму 90825,38 грн.

Відкрите акціонерне товариство "Чуднівбудсервіс" (с. Вільшанка Чуднівського району Житомирської області) зареєстровано Чуднівською районною державною адміністрацією Житомирської області 17.05.2000р. за реєстраційним  номером 0037.

Згідно довідки Головного управління статистики № 20-1835  від "17" травня 2000р.  боржник включений до Єдиного державного реєстру підприємств  та організацій України з ідентифікаційним кодом 03583982 (а.с. 9).

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців серії АА №144711 станом на "17" березня 2009 р. у ЄДР внесено запис №6 про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням: 13224, Житомирська обл., Чуднівський район, село Вільшанка, вул. Зарічна, 50 (а.с. 4-7).

Згідно із ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів  державної податкової служби  згідно з законодавством  податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності  боржника, заява про порушення справи  про банкрутство боржника може бути подана незалежно від  розміру його вимог до боржника та строку  виконання зобов'язань.

Ухвалою суду про порушення провадження у справі про банкрутство від 26.03.2009р., боржника  було  повідомлено  про  час, місце та  дату  судового  засідання, а  також  про необхідність  подання заперечень  щодо  вимог  заявника.

Як свідчать матеріали справи, боржник відзиву на заяву ініціюючого кредитора не подав, на виклик суду не з'явився; ухвала господарського суду, надіслана на адресу боржника повернулася з відміткою відділення зв'язку про невручення адресату з підстав його відсутності.

Надані кредитором докази свідчать про припинення підприємницької діяльності боржника, відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, а також про неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги ініціюючого кредитора не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Оскільки боржник неспроможний ліквідувати заборгованість перед кредиторами, господарський суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Згідно п.2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" для здійснення ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатором підприємства-банкрута ініціюючого кредитора за згодою останнього. У разі виявлення майна відсутнього боржника, ліквідатора має бути замінено за клопотанням кредитора арбітражним керуючим, про що господарський суд виносить ухвалу.

За клопотанням  ліквідатора у разі виявлення майна боржника, господарський  суд вправі призначити ліквідатора з числа арбітражних керуючих.

В засіданні суду 08.05.2009р. представник ініціюючого кредитора надав суду заяву на призначення УПФУ в Чуднівському районі ліквідатором боржника (а.с. 63).

Враховуючи ст.ст. 22, 23 Закону та особливості провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника, визначені статтею 52 Закону, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури за відсутності останнього.

Відповідно до статті 23 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, чи інші обмеження щодо розпорядження  майном такого боржника.

Відповідно до п.7 ст.37 Закону України "Про виконавче провадження" визнання господарським судом боржника банкрутом є підставою для закінчення виконавчого провадження та передачі виконавчого  документа (документів) ліквідаційній комісії чи арбітражному керуючому.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 39 Закону України "Про  державну  реєстрацію  юридичних  та  фізичних  осіб - підприємців", господарський суд,-   

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Відкрите акціонерне товариство "Чуднівбудсервіс", що зареєстроване Чуднівською районною державною адміністрацією Житомирської області 17.05.2000р. за реєстраційним  номером 0037, юридична адреса: Житомирська область, Чуднівський район, с. Вільшанка, вул. Зарічна, 50, ідентифікаційний  код 03583982.  

2. Відкрити ліквідаційну процедуру Відкритого акціонерного товариства "Чуднівбудсервіс" (с. Вільшанка Чуднівського району Житомирської області).

3. Призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Чуднівбудсервіс" (с. Вільшанка Чуднівського району Житомирської області) Управління Пенсійного фонду України в Чуднівському районі Житомирської області за її згодою.   

4. Зобов'язати ліквідатора УПФУ в Чуднівському районі Житомирської області забезпечити виконання повноважень ліквідатора в порядку, визначеному ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та належне виконання заходів, передбачених ст. 29–31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, спрямованих на задоволення вимог кредиторів, а саме:

- повідомити усіх відомих кредиторів відсутнього боржника шляхом опублікування оголошення у засобах масової інформації та надіслання письмового повідомлення;

- довести через засоби масової інформації повідомлення про втрату дійсності печаткою та штампом банкрута у разі  наявності доказів їх виготовлення та за відсутності їх на підприємстві;

- виявити  додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування;

- здійснити інвентаризацію  майнових активів та заборгованості банкрута, в тому числі, перед найманими працівниками;

- припинити трудові відносини підприємства - банкрута з найманими працівниками відповідно до законодавства України про працю;

- закрити рахунки банкрута у банківських установах, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури за винятком основного рахунку боржника.     

- надіслати копію постанови керівнику боржника для виконання її вимог, докази надати суду;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього  обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

5. Керівнику Відкритого акціонерного товариства "Чуднівбудсервіс" протягом 15 днів з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом передати ліквідатору УПФУ в Чуднівському районі Житомирської області бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Попередити про відповідальність за ухилення від виконання зазначених обов'язків.

6. Скасувати арешт накладений на майно та грошові кошти боржника, а  також  інші обмеження  щодо розпорядження його  майном.

7. Призначити засідання господарського суду для звіту ліквідатора на "07" липня 2009 р. о 10:30 хв. в кім.№ 405 в приміщенні господарського суду Житомирської областікаб.№405.   

8. Копію постанови надіслати ініціюючому кредитору (ліквідатору),  державному реєстратору, органу державної виконавчої служби,  Житомирському обласному сектору з питань банкрутства.

Суддя                                                                              Костриця О.О.    

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення08.05.2009
Оприлюднено28.05.2009
Номер документу3682754
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/29-б

Ухвала від 23.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.08.2009

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 08.05.2009

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні