Ухвала
від 27.01.2014 по справі 164/30/14-ц
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/30/14-ц

У Х В А Л А

27 січня 2014 року смт. Маневичі

Суддя Маневицького районного суду Волинської області Невар О.В., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з додатковою відповідальністю „Страхова компанія „Укоопгарант" до ОСОБА_1 про стягнення 1720 гривень 11 копійок,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з додатковою відповідальністю „Страхова компанія „Укоопгарант" звернулося в суд з позовом до ОСОБА_1 про стягнення 1720 гривень 11 копійок.

Відповідно до ст. 109 ЦПК України позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.

Згідно ч.ч. 3, 6, 9 ст. 110 ЦПК України позови про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи, чи шкоди, завданої внаслідок скоєння злочину, можуть пред'являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача, або за місцем завдання шкоди. Позови про відшкодування шкоди, завданої майну фізичних або юридичних осіб, можуть пред'являтися також за місцем завдання шкоди. Позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред'являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Виходячи із вищенаведених норм законодавства вбачається, ТзДВ „Страхова компанія „Укоопгарант" може пред'явити позов в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем перебування відповідача, за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача, за місцем завдання шкоди, за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання або перебування відповідача, за місцезнаходженням його майна чи постійного заняття (роботи).

Із змісту позовної заяви та доданих до неї матеріалів, зокрема, вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 16.11.2011 року, який набрав законної сили, встановлено, що ОСОБА_1 вчинив злочин, внаслідок якого була заподіяна матеріальна шкода на загальну суму 1742 гривень 76 копійок, в смт. Торчин, тобто на території Луцького району Волинської області. Останнім відомим місцем проживання відповідача ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 Будь-які дані про те, що відповідач був чи на даний час зареєстрований на території Маневицького району, ні в позовній заяві, ні в доданих до неї документах відсутні.

В позовній заяві позивачем не наведено будь-яких обгрунтувань у підтвердження того, що вказаний позов має розглядатись саме Маневицьким районним судом Волинської області.

Та обставина, що ОСОБА_1 відбуває покарання у виді позбавлення волі в Маневицькій виправній колонії № 42 управління ДПтС України у Волинській області жодним чином не впливає на порядок визначення підсудності вказаної справи, оскільки за загальним правилом при вирішенні питання про місце підсудності справ, де відповідачами є засуджені особи, слід виходити з їх місця проживання до засудження.

У зв'язку з вищевикладеним, вважаю, що справа за позовом Товариства з додатковою відповідальністю „Страхова компанія „Укоопгарант" до ОСОБА_1 про стягнення 1720 гривень 11 копійок Маневицькому районному суду не підсудна і позовна заява підлягає поверненню позивачеві.

Відповідно до ст. 115 ЦПК України якщо суддя, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, заява

повертається позивачеві для подання до належного суду, про що постановляється ухвала. Ухвала суду разом із заявою та всіма додатками до неї надсилаються позивачеві.

Згідно п. 4 ч. 3, ч. 4 ст. 121 ЦПК України заява повертається позивачу у випадку, коли справа не підсудна цьому суду. Про повернення позовної заяви суддя постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 109, 110, 115, 121, 293, 294 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з додатковою відповідальністю „Страхова компанія „Укоопгарант" до ОСОБА_1 про стягнення 1720 гривень 11 копійок повернути позивачеві, роз'яснивши, що для вирішення цього спору потрібно звернутися до Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Маневицький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її винесення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя районного суду О.В. Невар

СудМаневицький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення27.01.2014
Оприлюднено29.01.2014
Номер документу36831440
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —164/30/14-ц

Ухвала від 24.03.2014

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 27.01.2014

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні