Рішення
від 22.01.2014 по справі 916/3072/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"22" січня 2014 р.Справа № 916/3072/13

За позовом Публічне акціонерне товариство „Енергопостачальна компанія „Одесаобленерго"

до відповідача Житлово-експлуатаційного комунального підприємства

про стягнення 78852,24грн.

Суддя Погребна К.Ф.

В судових засіданнях приймали участь представники:

Від позивача: Дорошенко А.О.- довіреність;

Швидкий О.О. - довіреність;

Від відповідача: Свиридюк Л.В. - довіреність;

Тітієвський В.А. - директор (розпорядження)

В судовому засіданні 22.01.2014р. приймали участь представники:

Від позивача:Дорошенко А.О.- довіреність;

Від відповідача: не з'явився;

СУТЬ СПОРУ: Позивач, Публічне акціонерне товариство „Енергопостачальна компанія „Одесаобленерго" звернулось до господарського суду Одеської області з позовною заявою до відповідача Житлово-експлуатаційного комунального підприємства про стягнення заборгованості в сумі 78852,24 грн., з яких 44421,41грн. заборгованості за спожиту активну електричну енергію та 34430,83грн. заборгованості за перевищення договірних величин споживання електричної енергії.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 11.11.2013р. було порушено провадження по справі 916/3072/13.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 11.12.2013р. строк розгляду справи був продовжений на п'ятнадцять днів, в порядку ст. 69 ГПК України.

Відповідач в судові засідання, окрім 11.12.2013р. не з'являвся, відзив на позов не надав.

Справа розглядається в порядку ст. 75 Господарського процесуального кодексу України, за наявними в ній матеріалами.

У судовому засіданні 22.01.2014р. було проголошено вступну та резолютивну частини рішення суду в порядку статті 85 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив .

28.02.2012 р. між ВАТ „ЕК „Одесаобленерго" (надалі - постачальник) та Житлово-експлуатаційного комунального підприємства (надалі - споживач) було укладено договір про постачання електричної енергії №Бр-254, згідно умов якого передбачено, що постачальник електричної енергії продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю, величини якої по площадках вимірювання та точках продажу визначені додатком „Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії", а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього договору.

Положеннями п. 2.1 договору встановлено, що під час виконання умов цього договору з питань, що не обумовлені цим договором, сторони зобов'язуються керуватися чинним законодавством України та Правилами користування електричною енергією (далі -ПКЕЕ).

Умовами п. 2.2 договору передбачено, зокрема, обов'язок постачальника виконувати умови цього договору (п.п. 2.2.1 договору); постачати електроенергію, як різновид товару споживачу, зокрема, в обсягах, визначених відповідно до розділу 5, та з урахуванням умов розділу 6 цього договору (додаток №1 "Обсяги постачання електричної споживачу"(п.п. 2.2.2 договору).

Пунктом 2.3 договору встановлено обов'язок споживача, серед іншого, виконувати умови цього договору (п.п. 2.3.1 договору); дотримуватися режиму споживання електричної енергії згідно з умовами розділу 5 цього договору та режиму роботи електроустановки (п.п. 2.3.2 договору); оплачувати постачальнику вартість електричної енергії згідно з умовами додатків „Порядок розрахунків" та „Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" (п.п.2.3.3 договору).

Відповідно до п. 3.1.1. договору встановлено, що постачальник електричної енергії має право одержувати від споживача плату за поставлену електричну енергію за роздрібними тарифами, розрахованими згідно з умовами та правилами здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за врегульованим тарифом, та інші платежі, обумовлені цим договором.

Пунктом 3.2.1 договору, зокрема, передбачено право споживача на зміну (корегування) договірних величин споживання електричної енергії у порядку, визначеному умовами розділу 5 цього договору.

Згідно з п. 4.2.2. договору встановлено, що за перевищення договірних величин споживання електричної енергії та потужності, визначених згідно із вимогами розділу 5 цього договору, споживач сплачує постачальнику двократну вартість різниці фактично спожитої та договірної величин. При цьому плата за перевищення договірної величини потужності стягується із споживачів з приєднаною потужністю 150 кВт і більше, та середньомісячним (за підсумками минулого року) обсягом фактичного споживання електроенергії 50000 кВт/год і більше.

Пунктом 5.1 договору, зокрема, передбачено, що для визначення договірних величин споживання електричної енергії на наступний рік споживач не пізніше 1 листопада поточного року надає постачальнику електричної енергії відомості про розмір очікуваного споживання електричної енергії з помісячним розподілом (по формі додатку „Обсяги постачання електричної енергії споживачу"). У разі ненадання споживачем зазначених відомостей про розмір очікуваного обсягу споживання електричної енергії на наступний рік до 01 листопада поточного року, а також неузгодження між сторонами обсягів електричної енергії на наступний рік по формі додатку "Обсяги постачання електричної енергії споживачу" діючий додаток 1 на поточний рік до договору вважається продовженим на наступний рік, тобто помісячні обсяги споживання електричної енергії зазначені у діючому додатку 1 до договору є договірними величинами на наступний рік, до укладання сторонами нового додатку 1 до договору.

Відповідно до п. 5.2. договору встановлено, що узгодженні обсяги споживання електричної енергії оформлені додатком до договору „Обсяги постачання електричної енергії споживачу" є договірними величинами споживання електричної енергії.

Положеннями п. 5.5. договору встановлено, що споживач має право протягом поточного розрахункового періоду, зазначеного у додатку №5 "Порядок розрахунків", звернутись письмово до постачальника електричної енергії за коригуванням договірної величини споживання електричної енергії та договірної (граничної) величини електричної потужності. Датою надходження звернення є дата реєстрації письмового звернення у Постачальника електричної енергії.

Умовами п. 5.6. договору передбачено, що коригування договірної величини споживання електричної енергії та договірної (граничної) величини електричної потужності проводиться постачальником електричної енергії при виконанні споживачем наступних умов: надання споживачем письмового звернення постачальнику електричної енергії про коригування договірної величини електричної енергії на протязі поточного розрахункового періоду; виконання споживачем оплати заявлених обсягів споживання електричної енергії з урахуванням обсягів коригування, у відповідності до умов визначених додатком "Порядок розрахунків" до договору.

Відповідно до п. 5.7. договору встановлено, що перевищення договірної величини споживання електричної енергії визначається під час підбиття підсумків розрахункового періоду на основі підтверджених сторонами даних розрахункового обліку електричної енергії.

Згідно з п. 9.4. договору встановлено, що цей договір набирає чинності з дня його підписання і укладається на строк до 31.12.2012р. Договір вважається щорічно продовженим, якщо за місяць до закінчення терміну дії договору жодною із сторін не буде заявлено припинення його дії або перегляд його умов.

Позивач вказує, що за період з липня 2013р. по вересень 2013р. відповідачем було спожито електричної енергії на загальну суму 149406,59грн. у тому числі ПДВ, у той час як здійснив оплату лише частково за спожиту електричну енергію в обсязі 72566,53 кВт/г, на загальну суму 104985,17грн. у тому числі ПДВ.

Позивач зазначає, що кількість спожитої відповідачем електричної енергії підтверджується актами про обсяги спожитої електричної енергії, що надавались відповідачем на виконання п. 2 додатку №2 до договору, та атами про використану електричну енергії, які складались ВАТ „Одесаобленерго" та погоджувалися споживачем, про що свідчать його підписи.

Крім того, за твердженнями позивача відповідачу за вказаний період виставлялись рахунки-фактури для оплати обсягів спожитої активної електричної енергії, яки ним оплачувались невчасно та не в повному розмірі.

Отже, за розрахунком позивача станом 01.11.2013р. заборгованість Житлово-експлуатаційного комунального підприємства перед ПАТ „Одесаобленерго" за спожиту електричну енергію за липень-вересень 2013р. з урахуванням часткових оплат становить 44421,41грн.

Відповідно до п. 5.2 Договору між постачальником та споживачем було погоджено обсяги постачання електричної енергії на 2013р. про що свідчить оформлений та підписаний з обох сторін Додаток №1 від 08.11.2012р. до Договору - «Обсяги постачання електричної енергії споживачу»., зокрема визначено обсяги електроенергії, що постачаються за кожний місяць 2013 року.

Відповідно до п. 4.4 ПКЕЕ та п. 5.5 Договору та п. 2 Додатку 1 Договору Споживач має право протягом поточного розрахункового періоду, зазначеного у Додатку «Порядок розрахунків» до Договору, звернутися письмово до Постачальника за коригуванням договірних величин споживання електричної енергії. Датою надходження звернення є дата реєстрації письмового звернення Постачальника.

Пунктом 1 Додатку «Порядок розрахунків» до Договору визначено, що розрахунковим періодом приймається місяць з 20 числа попереднього місяця до того ж числа розрахункового місяця.

Пунктом 4 Додатку №1 до Договору та п. 4.2.2. Договору встановлено, що у випадку перевищення договірних величин споживання електричної енергії споживач несе відповідальність згідно з ч. 5. ст. 26 Закону України „Про електроенергетику" та сплачує енергопостачальну двократну вартість різниці фактично спожитої і договірної величини.

Так, у розрахунковому періоді червні 2013 р. споживач не звертався до ПАТ „Одесаобленерго" із зверненням, щодо коригування розміру договірної величини споживання електричної енергії. Як наслідок у червні 2013р. розмір договірної величини споживання електричної енергії залишений на рівні 15998 кВт/год, відповідно до Додатку №1 до Договору.

За даними погоджених Актів про обсяги спожитої електричної енергії фактичний обсяг спожитої відповідачем електричної енергії за червень 2013 року склав 29714 кВт/год, що свідчить про перевищення договірної величини споживання електричної енергії на 13716 кВт/год

Відповідно до п. 6.14 ПКЕЕ про зазначене споживача було повідомлено шляхом направлення останньому повідомлення про перевищення договірної величини споживання електричної енергії за червень 2013р. №117/7000-02 від 21.06.2013р.

На підставі зазначеного та керуючись п. 4.2.2. позивач виписав відповідачеві рахунок-фактуру № 254/1 від 19.07.2013р. на суму 13883,34грн., який отримано останнім 19.07.2013р., однак не сплачено до теперішнього часу.

Таким чином, сума нарахування за перевищення договірних величин споживання електричної енергії за період червень 2013р. складає 13883,34грн.

У розрахунковий період липні 2013 р. споживач не звертався до ПАТ «Одесаобленерго» із зверненням, щодо коригування розміру договірної величини споживання електричної енергії. Як наслідок у липні 2013р., розмір договірної величини споживання електричної енергії залишений на рівні 15628 кВт/год, відповідно до Додатку №1 до Договору.

За даними погоджених Актів про обсяги спожитої електричної енергії фактичний обсяг спожитої відповідачем електричної енергії за липень 2013 року склав 23153 кВт/год, що свідчить про перевищення договірної величини споживання електричної енергії на 7525 кВт/год.

Відповідно до п. 6.14 ПКЕЕ про зазначене Споживача було повідомлено шляхом направлення останньому повідомлення про перевищення договірної величини споживання електричної енергії за липень 2013р. №1320/7000-02 від 19.07.2013р., яке отримано 01.08.2013р.

На підставі зазначеного та керуючись п. 4.2.2. позивач виписав відповідачеві рахунок-фактуру № 254/1 від 21.08.2013р. на суму 7616,81грн., який отримано останнім 21.08.2013р., однак не сплачено до теперішнього часу.

Таким чином, сума нарахування за перевищення договірних величин споживання електричної енергії за період липень 2013р. складає 7616,81 грн.

У розрахунковий період серпень 2013 р. споживач не звертався до ПАТ „Одесаобленерго" із зверненням, щодо коригування розміру договірної величини споживання електричної енергії. Як наслідок у серпні 2013р., розмір договірної величини споживання електричної енергії залишений на рівні 9350Вт/год, відповідно до Додатку №1 до Договору.

За даними погоджених Актів про обсяги спожитої електричної енергії фактичний обсяг спожитої відповідачем електричної енергії за серпні 2013 року склав 26744Вт/год, що свідчить про перевищення договірної величини споживання електричної енергії на 17394 кВт/год

Відповідно до п. 6.14 ПКЕЕ про зазначене Споживача було повідомлено шляхом направлення останньому повідомлення про перевищення договірної величини споживання електричної енергії за серпень 2013р. №1443/7000-02 від 21.08.2013р., яке отримано 21.08.2013р.

На підставі зазначеного та керуючись п. 4.2.2. Договору ВАТ „Одесаобленерго" виписало, відповідачеві рахунок-фактуру № 254/1 від 20.09.2013р. на суму 17957,57 грн., який отримано останнім 20.09.2013р., однак не сплачено до теперішнього часу.

Таким чином, сума нарахування за перевищення договірних величин споживання електричної енергії за період серпень 2013р. складає 17957,57 грн.

Позивач зазначає що загальна сума нарахувань Відповідачеві за перевищення договірних величин споживання за червень, липень, серпень 2013 року склала 39457,72 грн. Проте враховуючи часткову оплату відповідачем існуючої заборгованості за перевищення договірної величини споживання електричної енергії в розмірі 4116,89грн, розмір заборгованості за перевищення договірної величини споживання електричної енергії станом на 01.11.2013р. склав 34430,83грн.

Так, у зв'язку із несплатою заборгованості за спожиту електроенергію та перевищенням договірних величин споживання електроенергії, споживачу були надіслані відповідні повідомлення та, відповідно до ст. 26 Закону України „Про електроенергетику", п. 6.16 ПКЕЕ, виставлені рахунки, між тим, відповідач не сплатив їх у добровільному порядку, що стало підставою для звернення до суду із відповідним позовом.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши норми чинного законодавства суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог з наступних підстав.

Відповідно до ст. 175 Господарського кодексу України майново-господарськими визнаються цивільно-правові зобов'язання, що виникають між учасниками господарських відносин при здійсненні господарської діяльності, в силу яких зобов'язана сторона повинна вчинити певну господарську дію на користь другої сторони або утриматися від певної дії, а управнена сторона має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку.

Згідно з п.1 ч.2 ст.11 Цивільного кодексу України однією із підстав виникнення цивільних прав та обов'язків є договір, а в силу вимог ч.1 ст.629 Цивільного кодексу України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

У відповідності до ст. 626 Цивільного кодексу України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Статтею ст. 275 Господарського кодексу України встановлено, що за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов'язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

Відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається (ч. 2 ст. 275 Господарського кодексу України).

Згідно до ч. 6 ст. 276 Господарського кодексу України, розрахунки за договорами енергопостачання здійснюються на підставі цін (тарифів), встановлених відповідно до вимог закону.

Водночас абоненти користуються енергією з додержанням правил користування енергією відповідного виду, що затверджуються Кабінетом міністрів України (ч. 1 ст. 277 ГК України).

Положеннями п. 6.3 Правил користування електричною енергією, затверджених постановаю Національної комісії регулювання електроенергетики України N 28 від 31 липня 1996р. (надалі -ПКЕЕ) передбачено, що оплата вартості електричної енергії постачальнику електричної енергії за регульованим тарифом, у тому числі на підставі визнаної претензії, здійснюється виключно коштами в уповноваженому банку на поточний рахунок із спеціальним режимом використання постачальника електричної енергії за регульованим тарифом.

Відповідно до п. 6.6 Правил, оплата електричної енергії, яка відпускається споживачу, здійснюється споживачем, як правило, у формі попередньої оплати у розмірі вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії на відповідний розрахунковий або плановий період.

За приписами п.6.11 Правил, остаточний розрахунок споживача за електричну енергію, спожиту протягом розрахункового періоду, здійснюється на підставі виставленого постачальником електричної енергії рахунка відповідно до даних про фактичне споживання електричної енергії визначеного за показами розрахункових засобів обліку, які фіксуються у терміни, передбачені договором, та/або розрахунковим шляхом у випадках, передбачених цими Правилами.

Згідно розрахунку позивача щодо обсягів спожитої електричної енергії та складених уповноваженим представником споживача актів про обсяги спожитої електроенергії за період з липня 2013р. по вересень 2013р., які скріплені печаткою даної установи, та підписаними відповідачем, Житлово-експлуатаційне комунальним підприємством у вказаний період було спожито електричної енергії на суму 149406,59 грн. Однак, враховуючи часткову оплату за спожиту електричну енергію, сума заборгованості за спожиту електроенергію складає 44421,41 грн.

На виконання умов договору, позивачем виставлялися відповідачу рахунки-фактури за кожен місяць щодо оплати вартості спожитої електроенергії із зазначенням в них терміну до оплати, що підтверджується наявними в матеріалах справи рахунками за відповідний період та наявною відміткою особи відповідача щодо їх отримання.

Отже, станом на момент розгляду справи за відповідачем рахується заборгованість за фактично спожиту протягом періоду липень-вересень 2013р. електричну енергію за договором №Бр-254 від 28.02.2012р. перед ПАТ „Одесаобленерго" у розмірі 44421,41 грн.

Пунктом 1.2 ПКЕЕ визначено, що договірна величина споживання електричної енергії - це узгоджена в договорі між постачальником електричної енергії і споживачем величина обсягу електричної енергії на відповідний розрахунковий період.

Відповідно до п.4.4 ПКЕЕ встановлено, що споживач має право протягом розрахункового періоду звернутися до постачальника електричної енергії за регульованим тарифом із заявою щодо коригування договірної величини споживання електричної енергії. Споживач, який розраховується за тарифами, диференційованими за періодами часу, та/або споживач постачальника за нерегульованим тарифом, електроустановки якого обладнані засобами диференційного (погодинного) обліку електричної енергії, має право протягом розрахункового періоду звернутися до постачальника електричної енергії за регульованим тарифом із заявою щодо коригування договірної граничної величини споживання електричної потужності. Постачальник електричної енергії за регульованим тарифом протягом п'яти робочих днів від дня отримання звернення розглядає заяву споживача, приймає рішення за цим зверненням та не пізніше шостого робочого дня від дня отримання звернення письмово повідомляє споживача про результати розгляду заяви. Пропозиції споживача щодо коригування договірних величин є пріоритетними за умови попередньої оплати додатково заявлених обсягів та отримання постачальником за регульованим тарифом заяви споживача не пізніше ніж за п'ять робочих днів до закінчення розрахункового періоду. Постачальник електричної енергії за регульованим тарифом має право відмовити споживачу в коригуванні (збільшенні) договірних величин у разі невиконання споживачем своїх зобов'язань щодо оплати електричної енергії за договором про постачання електричної енергії. У разі коригування за заявою споживача договірної величини споживання обсягу електричної енергії здійснюється відповідне коригування договірної граничної величини споживання електричної потужності.

Датою коригування вважається дата попередньої оплати додатково заявлених обсягів активної електричної енергії. У разі, якщо договором про постачання електричної енергії попередня оплата не передбачена, датою коригування вважається дата прийняття постачальником електричної енергії рішення про коригування договірних величин на підставі письмового звернення споживача. Для споживача, який розраховується за тарифами, диференційованими за періодами часу, та/або споживача постачальника за нерегульованим тарифом, електроустановки якого обладнані засобами диференційного (погодинного) обліку електричної енергії, за дату коригування договірної граничної величини споживання електричної потужності приймається дата отримання постачальником електричної енергії звернення від споживача. Скоригована гранична величина споживання електричної потужності дійсна з дня проведення коригування. За результатами розгляду споживачу надсилається повідомлення про рівні відкоригованих договірних величин або обґрунтована відмова здійснення коригування. Повідомлення про рівні відкоригованих договірних величин обсягу споживання та електричної потужності є невід'ємною частиною договору.

За змістом укладеного між сторонами договору про постачання електричної енергії №Бр-254 від 28.02.2012р. вбачається, що п. 5.6 договору передбачено коригування договірної величини споживання електричної енергії та договірної (граничної) величини електричної потужності постачальником електричної енергії, зокрема, при наданні споживачем письмового звернення постачальнику електричної енергії про коригування договірної величини електричної енергії.

В той же час, пунктом 5.5. договору встановлено право споживача на звернення протягом поточного розрахункового періоду, зазначеного у додатку "Порядок розрахунків" до цього договору, письмово до постачальника електричної енергії за коригуванням договірної величини споживання електричної енергії та договірної (граничної) величини електричної потужності. Датою надходження звернення є дата реєстрації письмового звернення у постачальника електричної енергії.

Однак, як вбачається з матеріалів справи, відповідач не звертався до ПАТ „Одесаобленерго" із заявою про корегування договірної величини електроспоживання. Отже, суд вважає, що з врахуванням умов договору та чинного законодавства, постачальником електричної енергії правомірно повідомило Житлово-експлуатаційне комунальне підприємство в перевищення договірної величини споживання електричної енергії за червень, липень, серпень 2013р. та обґрунтовано нараховано 34430,83 грн. боргу за перевищення договірної величини споживання електричної енергії.

Відповідно до вимог ст.ст. 32, 33 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу. При цьому, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Наведенні позивачем докази у встановленому законом порядку Відповідачем не спростовані.

За при приписами ст. 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що позовні вимоги Публічного акціонерного товариства „Енергопостачальна компанія „Одесаобленерго" є обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача згідно ст. ст. 44, 49 ГПК України.

Керуючись ст.ст.32, 33, 44, 49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Житлово-експлуатаційного комунального підприємства (67308, Одеська область, Березівський район, селище міського типу Раухівка, вул. Совєтська, буд.27; код:36453997) на користь Публічного акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" (65031, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 28 Б, на р/р2603730103777, в Одеському обласному управленні ВАТ „Ощадбанку" м. Одеси, МФО 328845, код ЄДРПОУ 00131713) 44421(сорок чотири тисячі чотириста двадцять одну)грн. 41 коп. - заборгованості за спожиту активну електричну енергію; 34430 (тридцять чотири тисячі чотириста тридцять) грн. 83 коп. - заборгованість за перевищення договірних величин споживання електричної енергії.

3. Стягнути з Житлово-експлуатаційного комунального підприємства (67308, Одеська область, Березівський район, селище міського типу Раухівка, вул. Совєтська, буд.27; код:36453997) на користь Публічного акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія Одесаобленерго" (65031, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 28 Б, на р/р № 26001060262272 у Південному ГРУ Приватбанку м. Одеси, МФО 328704, код ЄДРПОУ 00131713) 1720 (одну тисячу сімсот двадцять)грн. 50коп. - судового збору.

Рішення суду набирає законної сили в порядку ст. 85 ГПК України.

Наказ видати згідно ст. 116 ГПК України.

Повний тектс рішення складено 27.01.2014р.

Суддя Погребна К.Ф.

Дата ухвалення рішення22.01.2014
Оприлюднено29.01.2014
Номер документу36844208
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3072/13

Рішення від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Погребна К.Ф.

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Погребна К.Ф.

Ухвала від 11.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Погребна К.Ф.

Ухвала від 11.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Погребна К.Ф.

Ухвала від 27.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Погребна К.Ф.

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Погребна К.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні