Ухвала
від 15.01.2014 по справі 5011-46/19089-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 5011-46/19089-2012 15.01.14

За заявоюЧернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів До Приватного підприємства "Мельбурн" (ідентифікаційний код 33077557) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від ліквідатораКучма Н.В. - представник за довіреністю від 10.09.2013 р. Від кредитора не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У жовтні 2012 року Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі - заявник) звернулося до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно Приватного підприємства "Мельбурн" відповідно до особливостей, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв'язку з неспроможністю підприємства оплатити заборгованість у встановлений строк.

Ухвалою Господарського суду міста Києва № 05-5-43/5791 від 29.10.2012 р. (суддя Пасько М.В.) матеріали вказаної заяви було повернуто заявнику без розгляду.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 18.12.2012 р. апеляційну скаргу Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів задоволено частково, ухвалу Господарського суду міста Києва від 29.10.2012 р. № 05-5-43/5791 скасовано, матеріали справи № 05-5-43/5791 повернуто на розгляд до місцевого суду.

Відповідно до ухвали Господарського суду міста Києва № 5011-46/19089-2012 від 29.12.2012 р. було порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Мельбурн", розгляд якої призначено на 11.01.2013 р.

11.01.2013 р. у справі № 5011-46/19089-2012 винесено постанову про визнання банкрутом Приватного підприємства "Мельбурн", відкрито його ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Горбача Сергія Вікторовича, якого зобов'язано подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника та повідомлення їх про визнання зазначеного боржника банкрутом, надати докази такої публікації, а також у строк, встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

Ухвалою від 21.06.2013 р. за клопотанням ліквідатора судом було витребувано інформацію з Реєстраційної служби, Державного підприємства "Інституту промислової власності", Державної інспекції сільського господарства у м. Києві щодо зареєстрованого за боржником майна, Державної податкової інспекції у Дарницькому районі м. Києва щодо рахунків боржника та зобов'язано засновника Приватного підприємства "Мельбурн" передати ліквідатору печатки, штампи, реєстраційні та установчі документи та документи, що підтверджують право власності на майно банкрута.

09.07.2013 р. на виконання вимог зазначеної ухвали надійшло повідомлення від Державного підприємства "Український інститут промислової власності".

У грудні 2013 р. до суду надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства "Мельбурн", для розгляду якого судом було призначено судове засідання на 15.01.2014 р.

23.12.2013 р. у судове засідання з'явився представник ліквідатора банкрута, представник кредитора у судове засідання не з'явився, подавши при цьому клопотання про розгляд справи без його участі за наявними у справі документами.

Присутній у судовому засіданні представник ліквідатора, надав додаткові документи до матеріалів справи, підтримав поданий на затвердження суду звіт ліквідатора та доповів суду про хід ліквідаційної процедури, вжиті заходи щодо виявлення дебіторської та кредиторської заборгованості банкрута, про відсутність у банкрута майна, за рахунок якого можливо було б задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, а також клопотав про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та ліквідацію банкрута.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним до суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором з метою розшуку активів банкрута (рухомого, нерухомого майна, майнових прав), їх виявлення та можливого повернення, а також для встановлення наявності заборгованості перед бюджетами різних рівнів та державними позабюджетними фондами було направлено запити до державних реєстраційних органів та установ. На запити ліквідатором отримані наступні відповіді від:

- Управління Державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у місті Києві про відсутність зареєстрованих за Приватного підприємства "Мельбурн" транспортних засобів (відмітка від 14.02.2013 р. за підписом уповноваженої особи вміщена на запиті ліквідатора);

- Державної інспекції сільського господарства в м. Києві № 02/4-1466 від 06.06.2013 р. про те, що за Приватним підприємством "Мельбурн" немає зареєстрованих тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки та інших механізмів;

- Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 09/03/3532/НК від 22.02.2013 р. про те, що Приватне підприємство "Мельбурн" відсутнє серед власників, які володіють 10 % і більше пакетів акцій емітентів;

- Департаменту адміністративних послуг та інформатизації Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті № 29-06/1/2-13 від 21.06.2013 р. про відсутність у Судновій книзі України та Державному судновому реєстрі України записів щодо суден власником або судновласником яких є боржник;

- Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру" № 4-1/333 від 12.02.2013 р., про неможливість надати запитувану інформацію через те, що остання міститься у Державному реєстрі речових прав;

- Філії "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг" № 06-216 від 19.08.2013 р. про оплатність проведення патентно-інформаційного пошуку;

Також, у матеріалах справи містяться повідомлення від Державного підприємства "Український інститут промислової власності" № 1183/1.2 від 04.07.2013 р. про те, що Приватне підприємство "Мельбурн" не є власником жодного з діючих охоронних документів України на винаходи, корисні моделі, промислові знати, топографії інтегральних мікросхем та знаки для товарів і послуг.

Крім того, у ході розгляду звіту ліквідатора з отриманих усних пояснень судом було встановлено, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень, відомості якого є загальнодоступними, не було судових рішенець про присудження на користь Приватне підприємство "Мельбурн" будь-яких матеріальних активів або нематеріальних цінностей.

Публікація оголошення про визнання Приватного підприємства "Мельбурн" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відбулася 29.01.2013 р. у газеті "Голос України" № 18 (5518).

Після публікації вказаного оголошення на адресу суду та ліквідатора банкрута не надходило заяв з грошовими вимогами до Приватного підприємства "Мельбурн".

Окрім того, станом на час розгляду справи на направлені ліквідатором повідомлення про визнання боржника банкрутом до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійний захворювань України, Пенсійного фонду України, Фонду соціального страхування на випадок безробіття, Державної податкової інспекції дарницького району м. Києва відповіді не надійшло, заяв з кредиторськими вимогами до боржника не направлено.

Відповідно до наявних у матеріалах справи документів, остання податкова звітність Приватним підприємством "Мельбурн" подавалась у 2009 р., сам боржник відсутній за місцем знаходження, з чого слідує, що останнім господарська діяльність не велася з 2009 р.

Тому, згідно з даними ліквідаційного балансу підприємства загальна сума кредиторської заборгованості Приватного підприємства "Мельбурн" складається із суми, вказаної ініціюючим кредитором у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство та визнаної судом у постанові від 11.01.2013 р. у розмірі 3 186.90 грн. Розмір заборгованості перед вказаним кредитором відображено у реєстрі вимог кредиторів, поданому 13.12.2013 р., правильність складання якого перевірена судом.

Під час розгляду звіту ліквідатор пояснив, що відомості про наявність або відсутність у власності боржника об'єктів промислової власності від Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг отримано не було у зв'язку з відсутністю коштів для оплати патентно-інформаційного пошуку.

Заслухавши пояснення ліквідатора та дослідивши матеріали справи, суд вважає за можливе виходити з того, що боржник не володів об'єктами промислової власності, оскільки його основними видами діяльності, згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців є оптова торгівля залізними виробами, фарбами та склом, оптова торгівля будівельними матеріалами, роздрібна торгівля меблями, роздрібна торгівля іншими матеріалами для дому, роздрібна торгівля у неспеціалізованих магазинах без переваги продовольчого асортименту.

Таким чином, зважаючи на описані вище обставини, матеріалами справи підтверджується правомірність складеного ліквідатором звіту та відомості ліквідаційного балансу, згідно з якими у Приватного підприємства "Мельбурн" відсутні грошові кошти та майнові активи, за рахунок яких можливо було б провести задоволення вимог кредиторів.

У ході розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута судом встановлено, що у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутністю у нього будь-якого майна, тобто відсутністю ліквідаційної маси, визнана кредиторська заборгованість ліквідатором не погашалась.

Виходячи з пояснень ліквідатора на його адресу та до суду не надходило відомостей про факти наявності порушених кримінальних справ щодо посадових осіб Приватного підприємства "Мельбурн". У ході ліквідаційної процедури керівник або ж учасники банкрута не передавали ліквідатору печатки і штампи, бухгалтерську та іншу документацію підприємства, а тому у разі самостійного їх виявлення ліквідатором будуть вчинені дії по забезпеченню передачі в архів документації та знищення печатки після винесення ухвали про ліквідацію.

Матеріалами справи підтверджується, що за час роботи призначеного судом у справі № 5011-46/19089-2012 ліквідатора банкрута скарг на його дії не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 32 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку ст. 32 даного Закону.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено, що для виявлення майнових активів банкрута з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства "Мельбурн", а банкрута, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 5011-46/19089-2012.

За наведених обставин, керуючись ст.ст. 31, 32, 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства "Мельбурн" (02068, м. Київ, Дарницький район, вул. Драгоманова, 19, ідентифікаційний код 33077557) та поданий ліквідатором реєстр вимог кредиторів.

2. Ліквідувати банкрута - Приватне підприємство "Мельбурн" (02068, м. Київ, Дарницький район, вул. Драгоманова, 19, ідентифікаційний код 33077557) як юридичну особу у зв'язку з банкрутством.

3. Державній податковій інспекції у Дарницькому районі Головного управління Міністерства доходів і зборів у м. Києві зняти Приватне підприємство "Мельбурн" з податкового обліку.

4. Головному управлінню статистики у м. Києві виключити Приватне підприємство "Мельбурн" з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Державному реєстратору за місцем знаходження банкрута провести державну реєстрацію припинення Приватного підприємства "Мельбурн" як юридичної особи та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення Приватного підприємства "Мельбурн" як юридичної особи не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали.

6. Провадження у справі № 5011-46/19089-2012 припинити.

7. Копію ухвали направити податковому органу, державному реєстратору, державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника, Головному управлінню статистики у м. Києві.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення15.01.2014
Оприлюднено29.01.2014
Номер документу36850293
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-46/19089-2012

Ухвала від 21.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 15.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 11.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні