Рішення
від 29.01.2014 по справі 122/143/14-ц
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. СІМФЕРОПОЛЯ

ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. СІМФЕРОПОЛЯ

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

95006, Україна, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Хромченка, 6-а, тел./факс (0652) 22-82-68, inbox @ zl.cr.court.gov.ua

Справа № 122/143/14-ц

Провадження по справі 2/122/403/14

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

24 січня 2014 року суддя Залізничного районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим Гоцкалюк В.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Крмжитлокомплекс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Укржитлокомплекс», третя особа Регіональне управління в АР Крим Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», про розірвання договору інвестування в будівництво (реконструкцію) житла та стягнення сплачених коштів,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з зазначеною позовною заявою в порядку цивільного судочинства, згідно викладених у ст. 15 ЦПК України правил цивільної юрисдикції.

Позовна заява по формі і змісту відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, або повернення її відсутні.

Встановлених законом перепон для відкриття провадження по справі не має.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.122 ЦПК України, суд вважає, що проведення попереднього судового засідання у справі не є необхідним, оскільки позовні вимоги позивача викладені зрозуміло с посиланням на необхідні докази, склад осіб яки братимуть участь у справі визначений, у вчиненні інших дій для підготовки справи до судового розгляду не має потреби, тому справу можливо призначити у судове засідання.

Керуючись ст.ст.11, 122, 127-129, 208-210 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Крмжитлокомплекс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Укржитлокомплекс», третя особа Регіональне управління в АР Крим Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», про розірвання договору інвестування в будівництво (реконструкцію) житла та стягнення сплачених коштів.

Призначити судове засідання на 12 лютого 2014 року о 09-00 год., в кабінеті №5 Залізничного районного суду м. Сімферополя АР Крим за адресою: м. Сімферополь, вул.Хромченка, 6-А.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі направити сторонам у справі.

Направити відповідачам, третій особі копію позовної заяви з доданими документами та запропонувати йому, у випадку невизнання позову, подати письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими він обґрунтовується.

Суд інформує сторони, та інших осіб, які беруть участь у справі, про їх права та обов'язки:

Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони, та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яки вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд розглядає цивільні справи в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі (ст. 10, 11 ЦПК України).

Особи, які беруть участь у справі, мають право: знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії з документів, долучених до справи, одержувати копії рішень, брати участь у судових засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, а також свідкам, експертам, спеціалістам, заявляти клопотання та відводи, давати усні та письмові пояснення судові, подавати свої доводи, міркування щодо питань, що виникають під час судового розгляду, і заперечення проти клопотань, доводів та міркувань інших осіб, користуватися правовою допомогою, знайомитися с журналом судового засідання, знімати з нього копії та подавати письмові зауваження з приводу його неправильності чи неповноти, прослуховувати запис фіксування судового засідання технічними засобами, робити з нього копії, подавати письмові зауваження з приводу його неправильності або неповноти, оскаржити рішення і ухвали суду.

Особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов'язані подати усі наявні у них докази до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться - до початку розгляду справи по суті. Докази, подані с порушенням цих вимог, не приймаються, якщо сторона не доведе що докази подано несвоєчасно з поважних причин. Сторони до або під час попереднього судового засідання у справі, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті, зобов'язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Сторони мають рівні права і обов'язки. Крім того, позивач має право протягом усього часу розгляду страви збільшити або зменшити розмір позовних вимог, відмовитися від позову, а відповідач має право визнати позов повністю або частково. До початку розгляду судом справи по суті позивач має право шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу позову, а відповідач - пред'явити зустрічний позов. Сторони мають право укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу (ст. 27, 31 ЦПК України).

Відповідно до ст. 128 ЦПК України, після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви, відповідач має право подати суду письмове заперечення проти позову із зазначенням доказів, що підтверджують його заперечення.

Суд роз'яснює, що відповідно до ст. 157 ЦПК України суд розглядає справи протягом розумного строку, але не більше двох місяців з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду справи, суд ухвалою може подовжити розгляд справи, але не більш, як на п'ятнадцять днів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок.

Ухвала у вказаній частині набуває законної сили в порядку ст. 223 ЦПК України.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудЗалізничний районний суд м. Сімферополя
Дата ухвалення рішення29.01.2014
Оприлюднено30.01.2014
Номер документу36858887
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —122/143/14-ц

Рішення від 03.03.2014

Цивільне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Гоцкалюк В. Д.

Рішення від 29.01.2014

Цивільне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Гоцкалюк В. Д.

Рішення від 15.01.2014

Цивільне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Гоцкалюк В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні