Постанова
від 16.01.2014 по справі 820/11271/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

16 січня 2014 р. № 820/11271/13-а

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Єгупенко В.В. розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом

Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Повного товариства "Ломбард-ІКОКРІМ-Шамардіни" про припинення юридичної особи ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Індустріальна об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з зазначеним позовом до відповідача, Повного товариства "Ломбард-ІКОКРІМ-Шамардіни", в якому просить суд припинити юридичну особу Повного товариства "Ломбард-ІКОКРІМ-Шамардіни" (код 32136511, 61075, м. Харків, вул. 3 Інтернаціоналу, буд. 10/10, кв. 12) зареєстроване Харківським міськвиконкомом 08.10.2002 року.

В обґрунтування заявленого позову зазначив, що відповідач зареєстрований як суб'єкт господарювання Харківським міськвиконкомом та взятий на податковий облік як платник податків в податковому органі згідно Витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців 16946139 від 05.08.2013 р. - вказано, що відсутність юридичної особи за вказаною адресою.

Представник позивача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

На підставі вищевикладеного, відповідно до положень ст.41, ст.128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути справу без участі представників сторін в порядку письмового провадження на підставі наявних в матеріалах справи доказів.

Розглянувши матеріали справи, вивчивши доводи позову, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав та мотивів.

Судом встановлено, що Повне товариство "Ломбард-ІКОКРІМ-Шамардіни" зареєстроване як юридична особа Харківським міськвиконкомом 08.10.2002 року, взяте на податковий облік як платник податків в податковому органі з 23.10.2002 р. за №745, що підтверджується матеріалами справи.

Згідно зі ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" №755-ІV від 15 травня 2003 року, юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно п. 67.2. статті 67 Податкового кодексу України, передбачено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду з позовами про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вбачається, що 25.04.2013 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців була внесена інформація щодо відсутності юридичної особи - відповідача за адресою.

Заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня, що підтверджується матеріалами справи.

Таким чином, суд приходить до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 33, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" №755-ІV від 15 травня 2003 року, ст.ст. 51, 239, 250 Господарського кодексу України від 16.01.2003 року № 436-IV, ст. ст. 8-14, 71, 94, 159, 160-164, 167, 186 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Індустріальної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Повного товариства "Ломбард-ІКОКРІМ-Шамардіни" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Повного товариства "Ломбард-ІКОКРІМ-Шамардіни" (код 32136511, 61075, м. Харків, вул. 3 Інтернаціоналу, буд. 10/10, кв. 12) зареєстроване Харківським міськвиконкомом 08.10.2002 року.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня її проголошення, копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Єгупенко В.В.

Дата ухвалення рішення16.01.2014
Оприлюднено30.01.2014
Номер документу36868539
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/11271/13-а

Постанова від 16.01.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 18.11.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні