Ухвала
від 28.01.2014 по справі 904/10000/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.01.14р. Справа № 904/10000/13

За позовом приватного підприємства "Фірма Фектор-ІНКО", м. Жовті Води Дніпропетровської області

до Жовтоводської міської ради, м. Жовті Води Дніпропетровської області

про визнання права власності

Суддя Євстигнеєва Н.М.

Представники:

Від позивача: Залевська О.М., свідоцтво №2543 від 25.06.2012р., адвокат

Від відповідача: Мамон А.В., довіреність №4/4-30-01-16 від 27.01.2014р., начальник юридичного відділу виконкому

СУТЬ СПОРУ:

Приватне підприємство "Фірма Фектор-ІНКО", м. Жовті Води Дніпропетровської області звернулося до господарського суду із позовом до Жовтоводської міської ради, м. Жовті Води Дніпропетровської області, яким просить визнати право власності на нерухоме майно - гараж №1, розташоване за адресою: Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вул. Петровського.

Позовні вимоги мотивовані тим, що на виконання рішення виконкому Жовтоводської міської ради №112 від 11.0-3.1993 року та угоди, укладеної між фірмою "Фектор-ІНКО" та Акціонерним банком "ІНКО" 07.06.1993 року, позивачем було розпочато будівництво гаражів в районі міськвиконкому за адресою: Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вул. Петровського. В листопаді 2013 року позивач звернувся до реєстраційної служби Жовтоводського міського управління юстиції з питання реєстрації права власності на недобудований гараж, який розташований за адресою: Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вул. Петровського. Рішенням державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Жовтоводського міського управління юстиції відмовлено у державній реєстрації прав та їх обтяжень в зв'язку із відсутністю документа про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта. Відмова у реєстрації права власності позбавляє позивача можливості оформити належним чином право власності на спірний гараж та ввести його в експлуатацію, що і є причиною звернення з позовом до суду.

Відповідач, Жовтоводська міська рада, проти задоволення позовних вимог не заперечує, просить позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

Розгляд справи було відкладено з 09.01.2014р. на 28.01.2014р.

Ухвалою господарського суду від 09.01.2014р. у позивача було витребувано ряд матеріалів, необхідних для вирішення спору по суті, у тому числі: дозвіл на виконання будівельних робіт; довідку про балансову вартість спірного об'єкта станом на дату звернення з позовом до суду; договір оренди земельної ділянки; проектно-кошторисну документацію; акт введення в експлуатацію спірного об'єкта.

Витребувані судом матеріали (крім довідки про балансову вартість спірного об'єкта станом на дату звернення з позовом до суду та договору оренди земельної ділянки) позивач не надав, на поважність причин ненадання витребуваних матеріалів не послався.

За наведених вище обставин суд не вбачає поважності причин ненадання позивачем витребуваних від нього господарським судом матеріалів.

Витребувані господарським судом матеріали є необхідними для вирішення спору по суті, а їх ненадання перешкоджає вирішенню спору.

Так, відсутність в матеріалах справи доказів будівництва спірного гаражу, розташованого за адресою вул. Петровського м. Жовті Води, зокрема, договору підряду на будівництво спірного об'єкту, актів приймання-передачі виконаних робіт, доказів оплати вартості виконаних робіт, кошторису, проектно-кошторисної документації тощо перешкоджає з'ясуванню обставин виконання робіт з будівництва гаражу саме позивачем за рахунок власних коштів та матеріалів, вирішенню питання щодо призначення у справі судової будівельно-технічної експертизи та встановлення фактичних обставин набуття позивачем права власності на спірне майно. Крім того, як вбачається з технічного опису і оцінки господарсько-побутових будівель, наданої позивачем, готовність гаража складає лише 54%. Відсутність акту введення спірного об'єкта в експлуатацію унеможливлює вирішення питання щодо готовності об'єкта до експлуатації та відповідність цього об'єкта діючим будівельним нормам і правилам.

Ненадання позивачем витребуваних матеріалів, а також жодних пояснень щодо можливості чи неможливості їх надання, перешкоджає з'ясуванню дійсних обставин справи, вирішенню спору по суті з урахуванням вимог ст. 43 ГПК України щодо всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи у їх сукупності.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору.

Наведені вище обставини є підставою для залишення позову без розгляду за п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України.

Після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право знову звернутися з ним до господарського суду у загальному порядку.

На підставі п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачений позивачем судовий збір підлягає поверненню позивачу.

Керуючись п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

Залишити позов без розгляду.

Повернути приватному підприємству "Фірма Фектор-ІНКО" (юридична адреса: 52200, Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вул. Заводська, буд.8 ; поштова адреса: 42204, Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вул. Петровського,33, ЄДРПОУ 19317283) з державного бюджету України сплачений згідно платіжного доручення №101 від 17.12.2013р., яке міститься в матеріалах справи, судовий збір у розмірі 1720 (одна тисяча сімсот двадцять) грн. 50 коп.

Суддя Н.М. Євстигнеєва

Дата ухвалення рішення28.01.2014
Оприлюднено03.02.2014
Номер документу36913260
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —904/10000/13

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 25.12.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні