Постанова
від 03.02.2014 по справі 911/38/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" лютого 2014 р. Справа № 911/38/14

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Каплі А.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 911/38/14

за заявою: ліквідатора ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16 (надалі "Заявник-боржник " / "Заявник"),

до боржника, - ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16,

про банкрутство,

учасники у справі про банкрутство:

Кредитор 1 - "ДАРІЛА ЛІМІТЕД" ("DARILA LIMITED"), реєстраційний номер: 124616, місцезнаходження: 2063, Кіпр, м. Нікосія, вул. Продрому, Уануолд Парквью Хауз, 4-й поверх (75 Prodromou, Oneworld Parkview House, 4th floor, P.C. 2063, Nicosia, Cuprus) (надалі за текстом: "Кредитор 1 ");

за участю представників учасників у справі про банкрутство:

від Кредитора 1: не з'явився;

від Боржника: Левенцов В.В., який діє на підставі довіреності б/№ від 15 січня 2014 року, -

ВСТАНОВИВ:

до господарського суду Київської області звернувся ліквідатор ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК" (Заявник-боржник / Заявник ) з заявою б/№ від 30 грудня 2013 року (вх. № 50/14 від 08 січня 2014 року) про порушення справи про банкрутство боржника, - ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК" (ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16) (Боржник ), з підстав, як вказує Заявник, наявності у Боржника перед кредитором заборгованості в сумі 75 933,50 грн., що не оспорюється боржником, в той час як вартості майна Боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів та на підставі ст. 95 "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом: "Закон про банкрутство"). В своїй заяві Заявник просить суд: прийняти заяву до розгляду; порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК"; визнати банкрутом ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" та відкрити ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута призначити Мішкоріза В.М.

Ухвалою господарського суду Київської області від 09 січня 2014 року прийнято заяву ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" б/№ від 30 грудня 2013 року до розгляду в судовому засіданні та призначено її розгляд у підготовчому засіданні на 20 січня 2014 року; зобов'язано Заявника надати документальні докази у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 20 січня 2014 року відкладено підготовче засідання суду на 27 січня 2014 року; зобов'язано Заявника на призначене судове засідання надати документальні докази у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 27 січня 2014 року порушено провадження за заявою ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" у справі про банкрутство ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 03 лютого 2014 року; вирішено інші процедурні питання у справі.

03 лютого 2014 року в судове засідання з'явився представник Заявника-Боржника та надав свої пояснення у справі, просить суд визнати Боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" Мішкоріза В.М.

Відповідно до ч. 2 ст. 82 Господарського процесуального кодексу України (надалі "ГПК України"), рішення приймається господарським судом за результатами оцінки доказів, поданих сторонами та іншими учасниками господарського процесу, а також доказів, які були витребувані господарським судом, у нарадчій кімнаті.

Дослідивши детально, всебічно, об'єктивно матеріали справи, обставини справи, заслухавши пояснення представника Боржника, суд приходить до висновку про банкрутство Боржника на підставі наступного.

Боржник - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, зареєстровано як юридична особа 18 липня 2006 року, факт перебування в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців підтверджено Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 17741394 від 09 грудня 2013 року, є суб'єктом підприємницької діяльності та є суб'єктом банкрутства.

Згідно статті 209 Господарського кодексу України (надалі за текстом "ГК України"), у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Згідно з вимогами ч.ч. 1, 3 ст. 110 Цивільного кодексу України (надалі за текстом "ЦК України"), юридична особа ліквідується: 1) за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами …; якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до вимог ч.ч. 1-3, 5 ст. 105 ЦК України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію. Після внесення запису про прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації. Учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється. Строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, не може становити менше двох і більше шести місяців з дня опублікування повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до ч. 8 ст. 111 ЦК України, ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Частиною 5 ст. 60 Господарського Кодексу України встановлено, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію.

У відповідності до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" інформація про проведення державної реєстрації юридичної особи, про прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи тощо підлягає обов'язковому опублікуванню в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Згідно з статтею 1 вказаного Закону спеціалізованим друкованим засобом масової інформації є видання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, в якому відповідно до цього Закону публікуються відомості з Єдиного державного реєстру.

Відповідно до листа Держкомпідприємництва № 5530 "Про надання роз'яснень деяких норм Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 16 серпня 2004 року, Бюлетень державної реєстрації - є спеціалізованим друкованим засобом масової інформації про дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який офіційно зареєстровано в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України.

Зазначене повідомлення здійснюється за встановленою формою і містить всі передбачені законом обов'язкові реквізити.

Згідно заяви Боржника та долучених доказів, рішенням 100% голосів від загальної кількості голосів учасників Боржника, які належать ТОВ "МАБУСТ", прийнято рішення про припинення ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК" шляхом його ліквідації у добровільному порядку, відповідно до законодавства України, в зв'язку з незадовільним станом надходження фінансових потоків від здійснення господарських операцій, складним становищем на відповідному ринку товарів та послуг; призначено ліквідатором ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" - Мішкоріза В.М.; встановлено порядок проведення ліквідаційної процедури Боржника, разом з вирішенням інших питань організації ліквідації підприємства на підтвердження чого долучено протокол загальних зборів учасників ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" № 13 від 31 травня 2013 року; факт того, що ТОВ "МАБУСТ" є єдиним учасником Боржника підтверджено п.п. 1.7. Статуту Боржника, затвердженого протоколом зборів учасників ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" № 13 від 30 березня 2010 року.

Судом встановлено, що в Бюлетені державної реєстрації № 252 (17) за 2013 рік опубліковано повідомлення про ліквідацію Боржника, на підтвердження чого Заявником долучено копію повідомлення про ліквідацію Боржника № 2819 в Бюлетені державної реєстрації № 252 (17) 2013 рік.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 111 ЦК України, ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Відповідно до матеріалів справи, ліквідатором ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" за результатом розгляду вимог кредиторів та проведеної інвентаризації активів Боржника складено проміжний ліквідаційний баланс, затверджений рішенням загальних зборів Боржника 21 серпня 2013 року, що підтверджено протоколом № 14 загальних зборів Боржника від 21 серпня 2013 року, проміжним ліквідаційним балансом, складеним станом на 20 серпня 2013 року. В ході ліквідаційної процедури ліквідатором ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" встановлено наявність кредиторської заборгованості боржника перед: компанією "DARILA LIMITED" та ТОВ "РОСБАН". Відповідно до матеріалів заяви, за рахунок стягнутої дебіторської заборгованості, Заявником погашено вимоги ТОВ "РОСБАН" на суму 22 300,00 грн. Вимоги компанії "DARILA LIMITED" до Боржника в сумі 75 933,50 грн. підтверджені договором позики № DB-04/0607 від 04 червня 2007 року, додатковою угодою № 1 від 30 грудня 2010 року до договору позики № DB-04/0607 від 04 червня 2007 року, додатковою угодою від 26 вересня 2011 року до договору позики № DB-04/0607 від 04 червня 2007 року, додатковою угодою № 3 від 02 липня 2012 року до договору позики № DB-04/0607 від 04 червня 2007 року.

Відповідно до протоколу загальних зборів учасників ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" № 15 від 26 грудня 2013 року загальними зборами учасників ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника.

За даними ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК", станом на дату подання заяви про порушення справи про банкрутство ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК", у Боржника відсутня дебіторська заборгованість, а також заборгованість по податкам і зборам та по виплаті заробітної плати, що підтверджено проміжним ліквідаційним балансом, довідками Боржника, в тому числі: довідкою № 786/05 від 12 серпня 2013 року Броварського міськрайонного центру зайнятості; довідкою Броварської районної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 137 від 17 грудня 2013 року про відсутність заборгованості із сплати страхових коштів; довідкою про відсутність заборгованості із сплати страхових коштів відділення виконавчої дирекції у Броварському районі Київської області Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України ВВД ФССНВВ в Броварському районі № 91 від 16 грудня 2013 року; заявою від 22 липня 2013 року із доданими Заявою про припинення платника податків за формою № 8-ОПП, довідкою про взяття на облік платника податків за формою № 4-ОПП, протоколом загальних зборів учасників Боржника від 31 травня 2013 року № 13 із відміткою про отримання Броварською ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області; заявою про направлення документів у зв'язку із прийнятим рішенням учасниками Боржника про припинення юридичної особи з відміткою про отримання Броварською ОДПІ 13 грудня 2013 року; листом від 16 грудня 2013 року, направленим Управлінню Пенсійного фонду України в м. Броварах із відміткою про отримання Управлінням Пенсійного фонду України в м. Броварах та Броварському районі Київської області 16 грудня 2013 року; Витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 27 грудня 2013 року.

Наявності в статутному капіталі Заявника, згідно статуту Боржника, частки державної власності не встановлено.

Окрім викладеного, суд бере до уваги наступне.

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство, для цілей цього Закону терміни вживаються у наступному значенні: неплатоспроможністю є - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Відповідно до п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, - "Аналіз наявності (відсутності) ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства підприємства та визначення ознак втрати або відновлення платоспроможності", - ч. 3 п.п. 3.3. - ознаками стійкої фінансової неспроможності можуть уважатися: збитковість діяльності протягом двох років; відхилення показників ліквідності від граничного значення; зупинення платежів, що триває понад три місяці, за наявності боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали; наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому; наявність значної суми непогашених боргових зобов'язань, визнаних юридичною особою - боржником або підтверджені виконавчими документами; наявність у підприємства значної суми непогашених штрафів, пені, неустойки, визнаних у судовому порядку, за невиконання умов договорів та недотримання вимог законодавства; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність з перелічених ознак, ознак які свідчать про стійку фінансову неплатоспроможність Боржника, а саме - відхилення показників ліквідності від граничного значення; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна . Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого . Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Таким чином на підставі наявних матеріалів справи, даних проміжного ліквідаційного балансу Боржника встановлено, що пасив Боржника перевищує активи Боржника, що свідчить про недостатність майна боржника для погашення вимог його кредиторів, а отже про його неплатоспроможність, - у Боржника відсутнє майно, що встановлене ліквіадтором, за рахунок якого можливе задоволення вимог кредиторів; а також відповідно до норми ст. 1 Закону про банкрутство, яким визначено поняття неплатоспроможності для цілей вказаного закону, п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, встановлено, що Боржник на момент подачі заяви про порушення справи про банкрутство та на момент винесення даної постанови є неплатоспроможним. Зазначені фактичні обставини вказують на нездатність Боржника своєчасно та в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів, що є підставою для застосування відносно Боржника відповідних заходів та процедур в порядку, встановленому Законом про банкрутство зокрема, є підставою для визнання Боржника банкрутом.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази та встановлені в ході судового розгляду обставини, господарський суд приходить до висновку щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом та введення процедури ліквідації.

Судом встановлено, що Боржником заявлено клопотання ліквідатором банкрута призначити ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" Мішкоріза В.М.

Як зазначено, відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого .

На підставі ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, клопотання боржника про покладення обов'язків ліквідатора банкрута у справі про банкрутство на ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК" Мішкоріза В.М., підлягає задоволенню.

Господарський вважає за необхідне зазначити, що приписами ст. 95 Закону про банкрутство не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, в зв'язку з чим ліквідаційна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону - "Ліквідаційна процедура".

Відповідно до абз. 5 п.п. 36.7 п. 36 Інформаційного листа Вищого господарського суду України "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI)" № 01-06/606/2013 від 28 березня 2013 року, заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 37-41, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 82 Господарського процесуального кодексу України, Інформаційним листом Вищого господарського суду України "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI)" № 01-06/606/2013 від 28 березня 2013 року, Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16;

Відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, Мішкоріза Володимира Миколайовича, зареєстрованого за адресою: Київська область, м. Бровари, вул. Олімпійська, буд. 2, кв. 57, паспорт серії СК 884420, виданий Броварським МВ ГУ МВС України в Київській області 29 липня 1998 року, ідентифікаційний номер: 2433321076.

Клопотання ліквідатора ТОВ "БУДІНВЕСТ - ОК", викладені в п.п. 3, 4 прохальної частини заяви б/№ від 30 грудня 2013 року про порушення справи про банкрутство, - задовольнити.

2. Скасувати арешти, накладені на майно ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16.

3. Припинити повноваження засновників, власників (власника) майна ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, та припинити повноваження всіх органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном; звільнити керівника ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16.

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про визнання боржника, - ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

5. Призначити наступне судове засідання для розгляду реєстру вимог кредиторів ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК" на 21 квітня 2014 року на 14 год. 10 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2).

Ліквідатору банкрута до 14 квітня 2014 року розглянути вимоги кредиторів з повним або частковим визнанням їх або відхиленням з письмовим обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомити заявників і господарський суд; подати до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам банкрута повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам.

6. Протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання цієї постанови, керівнику, головному бухгалтеру і засновникам ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІНВЕСТ - ОК", ідентифікаційний код: 33599810, місцезнаходження: 07400, Київська обл., м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16, передати ліквідатору всю бухгалтерську та всю іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності Банкрута. Ліквідатору прийняти бухгалтерську та всю іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та всі інші цінності від колишніх керівника Банкрута, головного бухгалтера та засновників (учасників) Боржника визнаного банкрутом.

7. Ліквідатору до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі ст.ст. 41-49.

Зобов'язати Ліквідатора раз на місяць надавати господарському суду Київської області звіт про вжиті ним заходи в ході ліквідаційної процедури з долученням доказів вжитих ним заходів.

8. Призначити судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 21 липня 2014 року на 14 год. 10 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2).

Ліквідатору банкрута надати суду до 14 липня 2014 року звіт ліквідатора, довідку обслуговуючого банку банкрута про закриття рахунків та довідку банкрута про рух коштів по основному рахунку Банкрута, визначеного ч.ч. 7, 8 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; ліквідаційний баланс банкрута з долученням доказів вжитих ним заходів в ході проведення ліквідаційної процедури. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, визначені ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

9. Визнати обов'язковою участь в засіданнях представників кредиторів, щодо вимог яких ліквідатором банкрута будуть заявлені заперечення, а також ліквідатора банкрута.

10. Постанову надіслати: відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Банкрута, державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута;

Копію постанови надіслати: учасникам у справі про банкрутство, Управлінню з питань банкрутства Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції України; податковому органу за місцезнаходженням Банкрута, Центру зайнятості за місцезнаходженням Банкрута, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцезнаходженням Банкрута, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві за місцезнаходженням Банкрута; УПФ за місцезнаходженням Банкрута; ТОВ "МАБУСТ" (07400, Київська область, м. Бровари, б-р Незалежності, буд. 16).

Дата набрання чинності постановою - 03 лютого 2014 року.

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 03 лютого 2015 року.

Суддя Скутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення03.02.2014
Оприлюднено04.02.2014

Судовий реєстр по справі —911/38/14

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 22.04.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 04.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 03.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні