Ухвала
від 05.02.2014 по справі 808/821/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

05 лютого 2014 року Справа № 808/821/14 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Максименко Лілія Яковлівна, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області, м. Запоріжжя

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж», м. Запоріжжя

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_1, м. Запоріжжя

про: припинення юридичної особи,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ВСТАНОВИВ:

03.02.2014 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - позивач або ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя) до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж» (далі - відповіда), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1 (далі - третя особа), в якому позивач просить суд постановити рішення про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж» (код ЄДРПОУ 32393657).

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Статтею 106 КАС України передбачені обов'язкові вимоги до позовної заяви.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

За приписами ч. 2 ст. 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

В ході перевірки матеріалів адміністративного позову, судом встановлено, що позовну заяву пред'явлено до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж». В обгрунтування заявлених позовних вимог позивач зазначає, що Товариство з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж» більше року ухиляється від подання до контролюючих органів передбачених чинним законодавством документів податкової та фінансової звітності, що відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 № 755-VI є однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи. Також, у прохальній частині позовної заяви ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя просить припинити юридичну особу саме Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж». Однак, викладені позивачем обставини не підтверджуються доданими до позовної заяви доказами, оскільки ДПІ у Ленінському районі м. Запоріжжя надані докази (довідки від 29.11.2013 № 5295/10/08-28-20-11 та № 5259/10/08-28-18, Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АГ № 272964, ідентифікаційні дані) відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжспецбудмонтаж».

Отже, позивачу у позовній заяві слід уточнити найменування відповідача та обставини, якими обгрунтовуються заявлені позовні вимоги.

Крім того, згідно з ч. 3 ст. 106 КАС України, суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

З матеріалів адміністративного позову судом з'ясовано, що позивач всупереч вимогам вищезазначеної норми не надав доказів надіслання третій особі рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та доданих до неї документів. Не значаться такі документи і в якості додатків до адміністративного позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

З огляду на викладене, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом надання позивачем до суду уточненої позовної заяви, в якій зазначити найменування відповідача згідно статутних документів та уточнити обставини в обгрунтування заявлених позовних вимог (в тому числі уточнити найменування відповідача у прохальній частині позовної заяви) та доказів направлення уточненої позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу та третій особі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

При усуненні недоліків позовної заяви позивачу необхідно враховувати вимоги п. 4 «Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів», затверджених наказом Міністерства транспорту та зв'язку України № 1149 від 12.12.2007.

Керуючись ст. ст. 106, 108, 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма «Запоріжспецбудмонтаж», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1 про припинення юридичної особи - залишити без руху.

2.Надати Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області строк для усунення недоліків позовної заяви до 21 лютого 2014 року .

3.Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області необхідно у строк, встановлений судом для усунення недоліків позовної заяви, надати суду:

- уточнену позовну заяву, в якій зазначити найменування відповідача згідно статутних документів та уточнити обставини в обгрунтування заявлених позовних вимог (в тому числі уточнити найменування відповідача у прохальній частині позовної заяви);

- докази направлення уточненої позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу та третій особі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

4.Роз'яснити позивачу, що згідно з п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, якщо у встановлений судом строк, позивач не усуне недоліки позовної заяви, її буде повернуто позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

5.Копію цієї ухвали надіслати позивачу, для виконання.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Л.Я. Максименко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2014
Оприлюднено06.02.2014
Номер документу36993774
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/821/14

Постанова від 24.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 05.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні