Постанова
від 05.02.2014 по справі 908/2903/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/106/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

05.02.2014 Справа 908/2903/13

Кредитор - Фізична особа-підприємець ОСОБА_1, с. Літки Київської області

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «М-Сервіс», м. Запоріжжя, код ЄДОПОУ 25110706

Суддя Юлдашев О.О.

Представники сторін у судове засідання не прибули.

ВСТАНОВИВ:

У судовому засіданні, відкритому 30.01.2013. оголошено перерву до 05.02.2014. Судове засідання завершено 05.02.2014.

Голова комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «М-Сервіс» звернувся до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та про призначення ліквідатором арбітражного керуючого Сиротенка О.О., який надав відповідну згоду.

Від розпорядника майна боржника до суду надійшов висновок про виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства ТОВ «М-Сервіс».

Розглянувши матеріали справи, суд вважає, що надане головою комітету кредиторів клопотання не суперечить діючому законодавству та підлягає задоволенню з огляду на наступне:

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Таким чином, саме комітет кредиторів визначає подальший напрямок провадження у справі про банкрутство боржника.

Частиною другою статті 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

При винесенні постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури суду повинен бути доведений факт неплатоспроможності боржника, як того вимагає ст. 205 Господарського кодексу України , відповідно до положень частини 4 якої суб'єкт господарювання може бути оголошений за рішенням суду банкрутом, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів.

Як встановлено матеріалами справи та згідно наданого розпорядником майна висновку про виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства ТОВ «М-Сервіс» розрахунки з кредиторами можливі лише за умови застосування до боржника ліквідаційної процедури, оскільки у підприємства - боржника наявні усі ознаки критичної неплатоспроможності. З огляду на матеріали інвентаризації активів ТОВ «М-Сервіс», товариство неспроможне виконати свої грошові зобов'язання, оскільки балансова вартість майна менша за кредиторські вимоги, тому майна недостатньо для повного задоволення вимог кредиторів.

Враховуючи те, що процедури банкрутства обмежені певними процесуальними строками, а пропозицій інвесторів відносно санації боржника ані розпоряднику майна боржника, ані суду не надійшло, а також те, що боржник неспроможній відновити свою платоспроможність і задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, клопотання комітету кредиторів про визнання банкрутом ТОВ «М-Сервіс» та відкриття ліквідаційної процедури підлягає задоволенню.

Відповідно ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів також належить вирішення питання щодо звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Розглянувши запропоновану комітетом кредиторів кандидатуру, суд вважає за можливе призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Сиротенка О.О. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_2 від 28.03.2013., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: вул. Хрещатик, 15, офіс 107, м. Київ, 01004), оскільки він має достатній стаж роботи арбітражним керуючим.

Керуючись ст.ст. 26, 27, 37, 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 89 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «М-Сервіс» - задовольнити.

Припинити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна.

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «М-Сервіс», м. Запоріжжя, код ЄДРПОУ 25110706 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Сиротенка Олександра Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_2 від 28.03.2013., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: вул. Хрещатик, 15, офіс 107, м. Київ, 01004).

Зобов'язати ліквідатора здійснити публікацію в офіційних друкованих органах відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Докази публікації та примірник оголошення надати суду у строк до 21 лютого 2014 року .

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження судом, у передбачений Законом строк.

Звернути увагу ліквідатора Сиротенка О.О. на те, що згідно із Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону № 4212-VI від 22.12.2011 року, продовження господарським судом строку ліквідаційної процедури не передбачено.

Копію постанови надіслати кредитору, ліквідатору Сиротенку О.О., державному реєстратору реєстраційної служби ЗМУЮ, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя О.О. Юлдашев

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення05.02.2014
Оприлюднено10.02.2014
Номер документу37024485
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2903/13

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 08.11.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 16.01.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 24.12.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 10.01.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 05.02.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 28.11.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 10.09.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні