Постанова
від 23.01.2007 по справі 17/404
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/404

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

 "23" січня 2007 р. Справа №  17/404

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Таран С.В., розглянувши матеріали справи № 17/404

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі Кіровоградської області, м. Бобринець Кіровоградської області  

до відповідача:    приватного сільськогосподарського підприємства "Злагода", с. Веселівка Бобринецького району Кіровоградської області

про стягнення 9689,71 грн.

ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача - Варламова С.А., довіреність № 26/07-39  від 09.01.07р., головний спеціаліст-юрисконсульт;

від відповідача - участі не брали.

Управлінням Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі  подано позов про стягнення з відповідача -приватного сільськогосподарського підприємства "Злагода"  заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій за період з 01.01.2006 року по 30.09.2006 року  в сумі 9689,71 грн.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про причини неявки в судове засідання не повідомив, хоча був належним чином сповіщений про час та місце його проведення, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення №1045897 від 28.12.06р. (а.с. 25); позов не заперечив; відзив на позовну заяву та витребувані господарським судом документи не подав.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, оцінивши наявні в матеріалах справи та досліджені в судовому засіданні докази, господарський суд встановив наступне.

Відповідно до Положення про Пенсійний фонд України в районах, містах і районах у містах, затвердженого постановою Правління Пенсійного фонду України від 30 квітня 2002 року № 8-2 з наступними змінами та доповненнями, управління Пенсійного фонду України у районах є органами Фонду, підвідомчими відповідно управлінням Фонду в областях, що разом з цими управліннями утворюють систему органів Фонду, що здійснюють управління фінансами пенсійного забезпечення в межах району.  

Згідно п. 2.2 Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах управління контролює надходження збору та інших платежів до Фонду від підприємств, установ, організацій та громадян, збирає у встановленому порядку відповідну звітність, проводить планові та позапланові перевірки фінансово-бухгалтерських документів, звітів та інших документів щодо правильності обчислення та сплати збору.

Управління має право вживати в установленому законодавством  порядку заходів, спрямованих на стягнення не внесених своєчасно сум збору разом з нарахованою пенею, а також застосовувати штрафні санкції відповідно до законодавства.

Приватне сільськогосподарське підприємство "Злагода" є платником збору до Пенсійного фонду України.

Позивач просить стягнути з відповідача заборгованість по пільгових пенсіях, які були призначені працівникам приватного сільськогосподарського підприємства "Злагода" відповідно до статей 12-13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", підприємства, установи, організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону.

При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Порядок відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах визначено Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 року № 21-1, яка розроблена відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування".

Відповідно до пунктів 6-1, 6-7 вказаної Інструкції, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у розмірі 20 %  від фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій, з наступним збільшенням на 10 % до 100 % розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком.

Розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч. 2 "Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

Матеріали справи свідчать, що заборгованість відповідача складає 9689,71 грн., що являє собою заборгованість по пільговим пенсіям за період з 01.01.2006 року по 30.09.2006 року (а.с. 6-9, 11, 27-29). Із поштового повідомлення з відміткою про вручення вбачається своєчасне направлення відповідачеві розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій (а.с.10).

Докази сплати заборгованості в сумі 9689,71 грн. в матеріалах справи відсутні, на вимогу господарського суду не подано, а тому позовні вимоги є обґрунтованими і  повністю підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 160, 162, 163, 254, пункту 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд                                              

                                                ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути з приватного сільськогосподарського підприємства "Злагода" (27261, Кіровоградська область, Бобринецький район, с. Веселівка, р/р                              №26002001004001 в АКБ "Надра", МФО 323624, код 03757778) на користь Управління Пенсійного фонду України в Бобринецькому районі Кіровоградської області (27200, Кіровоградська область, м. Бобринець, вул. Орджонікідзе, 80, р/р №256023011234 в КОУ ВАТ "Державний Ощадний банк України" , МФО 323475, код 20641333) – 9689,71 грн. заборгованості на покриття витрат на виплату пенсій за віком на пільгових умовах, яка виникла за період з 01.01.2006 року по 30.09.2006 року.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили  після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського господарського суду через господарський суд Кіровоградської області. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі  відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, і копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя   С.В. Таран

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.01.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу370459
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/404

Постанова від 24.11.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 31.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 16.09.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 17.07.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 23.06.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 19.06.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 08.06.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Рішення від 29.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні