Ухвала
від 04.02.2014 по справі 636/5225/13-а
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чугуївський міський суд Харківської області

Справа № 636/5225/13-а

2-а/636/128/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 лютого 2014 року м. Чугуїв

Суддя Чугуївського міського суду Харківської області Білінська О.В., за участю секретаря Поєдинцева О.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чугуєві адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області про зобов'язання вчинити певні дії,

встановив :

Позивач звернувся до суду із позовом, у якому просить зобов'язати Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області усунути помилку зроблену державним реєстратором Держземагенства у Чугуївському районі харківської області та внести, за кошти Держземагенства в електронний реєстр земельну ділянку ОСОБА_1 площею 0, 0055 га., кадастровий номер 6312000000:02:001:0055, яка належить ОСОБА_1 на підставі державного акту на право власності на землю, Серія ХР № 045508 від 23.07.2002 року за НОМЕР_1, яка розташована у АДРЕСА_1, реєстраційний номер 77910063120.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про передачу даної справи за підсудністю до Харківського окружного адміністративного суду, оскільки дана справа підсудна саме Харківському окружному адміністративному суду.

Суд, вислухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали справи, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України , місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: 1) адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган чи посадова особа місцевого самоврядування, посадова чи службова особа органу місцевого самоврядування, крім тих, які підсудні окружним адміністративним судам; 2) усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; 4) усі адміністративні справи щодо спорів фізичних осіб з суб'єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг; 5) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, передбачених пунктами 1 - 4 частини першої цієї статті.

Згідно частини 2 статті 18 Кодексу, окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган державної влади, інший державний орган, орган влади Автономної Республіки Крим, обласна рада, Київська або Севастопольська міська рада, їх посадова чи службова особа, крім випадків, передбачених цим Кодексом, та крім справ з приводу їхніх рішень, дій чи бездіяльності у справах про адміністративні проступки та справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області є органом державної влади.

Таким чином, зазначена справа підсудна окружному адміністративному суду, а не Чугуївському міському суду Харківської області, який не має повноважень розглядати справу, з огляду на вимоги статті 18 КАС України .

Згідно з п.2 ч.1 ст.22 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо відкрито провадження у справі, яка предметно підсудна іншому суду.

Керуючись положеннями ст. ст. 18 , 22 Кодексу адміністративного судочинства України ,

у х в а л и в:

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області про зобов'язання вчинити певні дії, передати на розгляд до Харківського окружного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя

СудЧугуївський міський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення04.02.2014
Оприлюднено11.02.2014
Номер документу37062875
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —636/5225/13-а

Ухвала від 11.03.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

Ухвала від 05.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 05.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 25.11.2013

Адміністративне

Чугуївський міський суд Харківської області

Білінська О. В.

Ухвала від 15.08.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 04.02.2014

Адміністративне

Чугуївський міський суд Харківської області

Білінська О. В.

Ухвала від 16.12.2013

Адміністративне

Чугуївський міський суд Харківської області

Білінська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні