Рішення
від 05.02.2014 по справі 756/1670/14-ц
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

05.02.2014 Справа № 756/1670/14-ц

Унікальний №756/1670/14-ц

Провадження №6/756/76/14

У Х В А Л А

05 лютого 2014 року Оболонський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Тітова М.Ю.

при секретарі Іванова І.О.

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві подання державного виконавця Відділу державної виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції у м. Києві Коблош О.Й. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, -

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець ВДВС Оболонського РУЮ у м. Києві Коблош О.Й. звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, керівнику ТОВ «КФ-Мерідіан» (м. Київ, вул. Бережанська, 9, код ЄДРПОУ 33399733) у праві виїзду за межі України до виконання нею добровільно або в примусовому порядку виконавчого листа Сімферопольського районного суду АРК №2-2364 від 16.04.09. Свої вимоги мотивує тим, що на виконанні у ВДВС Оболонського РУЮ у м. Києві знаходиться виконавчий лист №2-2364, виданий 16.04.09 Сімферопольським районним судом АРК про стягнення з ТОВ «КФ-Мерідіан» на користь ОСОБА_3 боргу в розмірі 30000,00 грн. Рішення суду боржником не виконані в термін, наданий для добровільного виконання, на вимогу державного виконавця боржник не з'явився, будь-які спроби зв'язатись з боржником є безуспішними, у разі виїзду боржника за кордон буде неможливим або ускладненим виконати рішення суду, на підставі якого видано виконавчий документ, за яким здійснюється стягнення з боржника.

У судове засідання державний виконавець Коблош О.Й. не з'явився, про час і місце судового розгляду справи повідомлялася належним чином.

Відповідно до п. 18 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право, у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України» громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій

цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших

заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Оскільки боржник ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

З викладеного, керуючись ст. 377-1 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Подання Відділу державної виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції у м. Києві про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України - задовольнити.

Встановити тимчасове обмеження ОСОБА_2, керівнику ТОВ «КФ-Мерідіан» (м. Київ, вул. Бережанська, 9, код ЄДРПОУ 33399733), у праві виїзду за межі України до виконання ним добровільно або в примусовому порядку рішення суду, на підставі якого видано виконавчі документи.

Виконання ухвали покласти на Адміністрацію Державної прикордонної служби України.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її отримання.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: М.Ю. Тітов

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.02.2014
Оприлюднено11.02.2014
Номер документу37062984
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —756/1670/14-ц

Рішення від 05.02.2014

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тітов М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні