Ухвала
від 11.02.2014 по справі 927/153/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 698-166, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

========================================================================================================================================================================

УХВАЛА

"11" лютого 2014 р. Справа № 927/153/14

За заявою голови ліквідаційної комісії

БОРЖНИКА: Товариства з обмеженою відповідальністю "ТП Ексім-Трейд"

код ЄДРПОУ 37021775,юридична адреса:14017, м.Чернігів, вул. Старобілоуська, б.63,

поштова адреса: 15563, Чернігівська обл., с. Количівка, вул. Дружби, б.47-А

про порушення справи про банкрутство

Суддя С.М.Івченко

Представники сторін: не з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Головою ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ТП Ексім-Трейд" (надалі - боржник або ТОВ"ТП Ексім-Трейд" ) подана заява про порушення справи про банкрутство на підставі ст. ст. 11, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В обґрунтування поданої заяви боржник вказує, що під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість задовольнити вимоги кредитора на загальну суму 258090,54 грн., а тому він був зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 04.02.2014р. вказана вище заява прийнята до розгляду з призначенням судового засідання на 11.02.2014р..

В дане судове засідання представник боржника не з'явився. Враховуючи , що участь в судовому засіданні є правом сторін, а не їх обов"язком, а також те, що неявка представників не перешкоджає розгляду даної справи по суті, суд розглядає справу в порядку ст.75 Господарського процесуального кодексу України за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи господарський суд ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ТП Ексім-Трейд" зареєстроване як юридична особа 19.04.2010р., про що у Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців внесено запис за № 1 064 102 0000 007468.

19.09.2013р. учасниками ТОВ "ТП Ексім-Трейд" згідно протоколу загальних зборів учасників №4 було прийняте рішення про припинення діяльності юридичної особи шляхом ліквідації, обов'язки ліквідатора покладено на Бороду Андрія Вікторовича.

25.09.2013р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців внесено запис про рішення загальних зборів учасників ТОВ "ТП Ексім-Трейд" щодо припинення діяльності товариства шляхом ліквідації.

Згідно ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України, припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється, зокрема, шляхом його ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених законами, - за рішенням суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин:

задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності);

під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі;

в інших випадках, передбачених цим Законом.

Частиною 1 ст. 95 Закону про банкрутство встановлено, що якщо вартості майна боржника- юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

За змістом ч. ч. 1 - 3 ст. 60 Господарського кодексу України, ліквідація суб'єкта господарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (власниками) майна суб'єкта господарювання чи його (їх) представниками (органами), або іншим органом, визначеним законом, якщо інший порядок її утворення не передбачений цим Кодексом. Ліквідацію суб'єкта господарювання може бути також покладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Орган (особа), який прийняв рішення про ліквідацію суб'єкта господарювання, встановлює порядок та визначає строки проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторами, що не може бути меншим, ніж два місяці з дня оголошення про ліквідацію.

Ліквідаційна комісія або інший орган, який проводить ліквідацію суб'єкта господарювання, вміщує в друкованих органах відповідно до закону повідомлення про його ліквідацію та про порядок і строки заяви кредиторами претензій, а явних (відомих) кредиторів повідомляє персонально у письмовій формі у встановлені цим Кодексом чи спеціальним законом строки.

У відповідності з ч. 1 ст. 35 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документів, які подані для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи, без розгляду повинен у день надходження цих документів внести до Єдиного державного реєстру запис про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи та в той же день повідомити органи статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України відомості про внесення такого запису.

Повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру щодо прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи (ч. 8 ст. 111 Цивільного кодексу України).

Як свідчать надані суду матеріали справи рішення про припинення ТОВ "ТП Ексім-Трейд" шляхом ліквідації прийнято загальними зборами учасників товариства 19.09.2013р.. 25.09.2013р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців внесено запис про рішення загальних зборів учасників щодо припинення діяльності товариства шляхом ліквідації. Оголошення про прийняття боржником рішення щодо припинення юридичної особи було вміщено в "Бюлетені державної реєстрації" за 30.09.2013р. № 261 (26) із зазначенням порядку і строків заявлення кредиторами претензій - до 01.12.2013р.

Згідно наданих суду матеріалів справи, протягом ліквідпроцедури ліквідатором розглянуто та визнано грошові вимоги на загальну суму 258090,54 грн., заявлені наступними кредиторами:

- Товариством з обмеженою відповідальністю "Оскар Фудз"(м. Київ, вул. Генерала Наумова, 23Б) 9267,93 основного боргу та 1720,50 судового збору;

- Приватним акціонерним товариством "Горлівський м'ясокомбінат" ( Донецька обл., м. Горлівка , вул Хлібозаводська,1)150069,67 грн. основного боргу та 3001,40 судового збору;

- Товариством з обмеженою відповідальністю "Вовчанський м'ясокомбінат" (Харківська обл., м.Вовчанськ, вул. Новоселівка,1) 69997,25 грн. основного боргу та 1720,50 грн. судового збору;

- Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "М'ясопродукт" (Луцький р-н., смт.Торчин, вул. Галицького,16) 20592,79 грн. основного боргу та 1720,50 грн. судового збору.

Інших заяв не надходило.

Ліквідатором боржника був складений проміжний ліквідаційний баланс, який був затверджений рішенням загальних зборів учасників ТОВ "ТП Ексім-Трейд" (протокол загальних зборів учасників № 5 від 09.12.2013 р.).

Згідно проміжного ліквідбалансу нерухоме майно, грошові кошти на розрахунковому рахунку боржника відсутні, при цьому до зави про порушення справи про банкрутство ліквідатором додано довідку № 31/01 від 31.01.2014р., згідно якої в касі ТОВ "ТП Ексім-Трейд" обліковуються грошові кошти в розмірі 515,00 грн., які можуть бути направлені на відшкодування судових витрат по справі .

На виконання приписів ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд дійшов висновку про те, що існують ознаки неплатоспроможності боржника. За таких обставин, наявні підстави для порушення провадження у справі про банкрутство боржника.

У відповідності з ч. 3 ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", залежно від категорії боржника, виду його діяльності та наявності у нього майна господарський суд застосовує загальний, спеціальний або спрощений порядок провадження у справі про банкрутство. Спрощений порядок застосовується під час ліквідації банкрута без застосування процедур розпорядження майном та санації.

Керуючись ст. ст. 7, 11, 16, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Товариства з обмеженою відповідальністю "ТП Ексім-Трейд" ( код ЄДРПОУ 37021775 , юридична адреса: 14017, м.Чернігів, вул. Старобілоуська, б.63, поштова адреса: 15563, Чернігівська обл., с.Количівка, вул. Дружби, б.47-А)

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Розгляд питання щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури призначити в судовому засіданні на 18 лютого 2014р. на 09:30 год. у приміщенні господарського суду за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал засідань № 34.

4. Копії цієї ухвали надіслати боржнику, кредиторам, Новозаводському районному суду міста Чернігова (14000, м. Чернігів, вул. Мстиславська, 17), Чернігівському окружному адміністративному суду (14005, м. Чернігів, вул. Київська, 23), Новозаводському відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції (14030, м. Чернігів, вул. Шевченка, 118), державній податковій інспекції у місті Чернігові Головного управління Міндоходів у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28), державному реєстратору реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції (14032, м. Чернігів, вул. Рокосовського, 20 - а) та відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Чернігівській області (14005, м. Чернігів, проспект Миру, 49 - а, к. 703).

5. Оприлюднити на офіційному веб-потралі Вищого господарського суду України оголошення про порушення цієї справи про банкрутство.

Суддя Iвченко С.М.

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення11.02.2014
Оприлюднено12.02.2014
Номер документу37084672
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/153/14

Ухвала від 08.08.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 15.07.2016

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 19.03.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Постанова від 18.02.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні