Ухвала
від 27.04.2009 по справі 10/100/б(576)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/100/б(576)

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"27" квітня 2009 р.                                                                             Справа №  10/100/б(576)

За заявою відкритого акціонерного товариства “Агрохімцентр”, м. Київ

до Чернівецького обласного дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії “Хліб України”, м. Чернівці

про визнання банкрутом.

Суддя       Т.І. Ковальчук

Представники:

Від комітету кредиторів –не з'явився

Ліквідатор –Бурма С.В.

СУТЬ  СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 08.06.2004 р. за заявою ВАТ “Агрохімцентр”, м. Київ, порушено справу про банкрутство Чернівецького обласного дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії “Хліб України”, постановою господарського суду Чернівецької області від 25.01.2007 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Катеренюк Л.В. Ухвалою від 06.11.2007 р. арбітражного керуючого Катеренюк Л.В. звільнено від виконання обов'язків ліквідатора банкрута, новим ліквідатором призначено Бурму С.В.

Ухвалою від 03.04.2009 р. до розгляду в судовому засіданні на 27.04.2009 р. призначено звіт ліквідатора про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута за участю комітету кредиторів боржника та ліквідатора Бурми С.В.

Представник ВАТ “Агрохімцентр”, який уособлює комітет кредиторів у складі ініціюючого кредитора ВАТ “Агрохімцентр”, у судове засідання 27.04.2008 р. не з'явився, однак це не перешкоджає розгляду справи, оскільки всіх викликаних до суду осіб належним чином повідомлено про місце, дату і час судового засідання.

У судовому засіданні 27.04.2009 р. ліквідатор Бурма С.В. пояснив, що ним проведено ліквідаційну процедуру в повному обсязі, належне банкруту майно реалізовано за погодженням з органом, уповноваженим управляти майном боржника, на відкритих торгах, отримані від реалізації майна кошти використані на погашення витрат ліквідаційної процедури та за погодженням з комітетом кредиторів на часткову оплату послуг ліквідатора, вимоги конкурсного кредитора і поточних кредиторів не погашено за браком майна банкрута, просить затвердити йому оплату послуг в розмірі 2-х мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень за рахунок коштів боржника, затвердити звіт про оплату послуг і відшкодування витрат, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та ліквідувати боржника як юридичну особу-банкрута.

Розглянувши клопотання ліквідатора про затвердження йому розміру оплати послуг, суд встановив, що рішенням комітету кредиторів погоджено звіт ліквідатора Бурми С.В. про оплату його послуг з розрахунку двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень за рахунок коштів боржника (протокол від 30.03.2009 р.), що не суперечить положенням ч.ч. 10,12 ст. 3-1 Закону  України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, тому клопотання ліквідатора про затвердження йому розміру оплати послуг належить задовольнити.

Заслухавши  пояснення ліквідатора про проведену роботу, розглянувши матеріали справи, звіт, ліквідаційний баланс та додані до них підтверджуючі документи, суд з'ясував, що в ліквідаційній процедурі за результатами проведеної інвентаризації ліквідатором сформовано ліквідаційну масу, до якої включено малоцінні та швидкозношувальні матеріали, матеріали на складі і основні засоби (офісні техніка та меблі), зазначене майно реалізовано ліквідатором на аукціоні (відкритих торгах) відповідно до експертної оцінки та за попереднім погодженням з органом, уповноваженим управляти майном боржника, - ДАК “Хліб України, про що суду подано відповідні підтверджуючі документи.

Одержані від реалізації майна кошти в сумі 5551,00 грн. та 200 грн. з рахунку в ЧФ “Укрсоцбанк” ліквідатором використано на погашення витрат ліквідаційної процедури в сумі 3504 грн. (оплата вартості послуг експерта з проведення незалежної оцінки майна та послуг з організації і проведення торгів), на підтвердження чого ліквідатором подано договори, акти виконаних робіт та платіжні документи  про проведення платежу. Кошти в сумі 2247 грн. ліквідатором використано на оплату його послуг, розмір оплати послуг керуючого погоджено, а звіт про оплату послуг і відшкодування витрат арбітражного керуючого схвалено комітетом кредиторів під час розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута (протокол від 30.03.2009 р.). Витрати на оплату послуг  ліквідатора і на проведення заходів ліквідаційної процедури підтверджуються відповідним звітом та доданими до нього підтвердними документами.

З доданих до звіту ліквідатора документів видно, що іншого, окрім реалізованого на відкритих торгах, майна у банкрута немає. Це засвідчується довідками департаменту економіки виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 03.06.2008 р. № Б-294, Чернівецького комунального обласного бюро технічної інвентаризації від 19.06.2008 р. № 631, департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради від 20.06.2008 р. № Б-2972, ВДАІ УМВС України в Чернівецькій області від 23.06.2008 р. № 8/2571.

Грошові кошти на рахунках банкрута в ЧФ КБ “ПриватБанк”, філії “Відділення Промінвестбанку в м. Чернівці”, Хмельницькій обласній філії  АКБ “Укрсоцбанк” відсутні, в ЧФ АТ “Укрінбанк” та БОД АКБ “Правекс-Банк” закриті, про що подано відповідні довідки.

Згідно з довідками ЧОД ВАТ “Райффайзен банк Аваль” від 26.08.2008 р. № 11/117-(Б) і ВАТ “Банк “Фінанси та Кредит” від 22.08.2008 р. № 1364/02 залишки коштів на рахунках банкрута в цих банках складають відповідно 18,85 грн. та 16,32 грн., однак зазначених  коштів не вистачає для погашення будь-яких витрат в ліквідаційній процедурі, в тому числі й на зняття коштів з рахунку.

Вимоги кредиторів банкрута не задоволено за браком майна банкрута.

Поданий ліквідаційний баланс засвідчує відсутність активів у банкрута, комітетом кредиторів схвалено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута (протокол від 30.03.2009 р.).

Належних для передачі до архівної установи документів банкрута довготривалого зберігання ліквідатором не виявлено (довідка генерального директора ЧОДП “ДАК “Хліб України” від 20.11.2008 р. № 1)

За таких обставин у відповідності до ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” незадоволені за браком майна вимоги кредиторів ЧОДП ДАК “Хліб України” вважаються погашеними,  ліквідаційний баланс та звіти ліквідатора підлягають затвердженню, банкрут –ліквідації як юридична особа, а провадження у справі - припиненню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3-1, 32, п. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд

У Х В А Л И В :

1.          Затвердити арбітражному керуючому Бурмі С.В. оплату його послуг в процедурах банкрутства ЧОДП ДАК “Хліб України” в розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок активів боржника.

2.          Затвердити звіт арбітражного керуючого Бурми С.В. про оплату послуг і відшкодування витрат ліквідатора.

3.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ЧОДП ДАК “Хліб України”.

4.          Ліквідувати Чернівецьке обласне дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії “Хліб України ” (м. Чернівці, вул. 28 Червня, буд. 44, код ЄДРПОУ 00958536) як юридичну особу-банкрута.

5.  Провадження у справі припинити.

6.  Банківським установам закрити рахунки банкрута ЧОДП ДАК “Хліб України”.

7.  Цю ухвалу надіслати органу, що здійснює державну реєстрацію, для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи ЧОДП ДАК “Хліб України”, органу статистики, кредиторам банкрута, ліквідатору Бурмі С.В., ДАК “Хліб України”, ЧОД ВАТ “Райффайзен банк Аваль”, ВАТ “Банк “Фінанси та Кредит”, Державному органу  з питань банкрутства.

Суддя                                                                           Ковальчук Т.І.

Дата ухвалення рішення27.04.2009
Оприлюднено01.06.2009
Номер документу3709054
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/100/б(576)

Ухвала від 27.04.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 24.03.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 14.09.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 10.01.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.12.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні