Постанова
від 27.01.2014 по справі 813/137/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №813/137/14

27 січня 2014 року Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Кузана Р.І.

з участю секретаря судового засідання Перчак С.В.,

представника позивача Ожги Р.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові адміністративну справу за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в особі виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аратта-Інвест» про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Львівське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції Львівського обласного відділення Фонду звернулось до суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Аратта-Інвест» заборгованість зі сплати страхових внесків. В обґрунтування позовних вимог посилається на те, що відповідач є платником страхових внесків відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням», проте не сплатив у встановлені законом строки страхові внески у розмірі 260 грн. 62 коп.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з мотивів, викладених у позовній заяві. Просив позов задовольнити повністю.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Надіслана рекомендованою кореспонденцією відповідачу за адресою місцезнаходження, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, копія ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі разом з витягом про процесуальні права та обов'язки повернулися з відміткою поштового відділення на конверті про повернення у зв'язку із закінченням терміну зберігання.

Тому, відповідно до вимог частини одинадцятої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, судове повідомлення вважається врученим відповідачу належним чином.

Відповідно до положень статті 128 КАС України справа вирішена на підставі наявних у ній доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з'ясувавши обставини, на які він посилається як на підставу своїх вимог, дослідивши докази, якими такі обґрунтовуються, дійшов висновку, що позов слід задовольнити, мотивуючи це наступним.

Підприємства, установи, організації - роботодавці, які використовують працю найманих працівників та взяті на облік в органах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності як страхувальники, зобов'язані сплачувати до Фонду страхові внески у порядку, визначеному статтями 21, 23 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001р. № 2240-ІІІ (далі - Закон № 2240-ІІІ), у розмірах, визначених Законом України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування» від 11.01.2001р. № 2213-ІІІ (далі - Закон № 2213-ІІІ), а також своєчасно надавати органам Фонду встановлену звітність.

Згідно з частиною першою статті 1 Закону України № 2213-ІІІ встановлені розміри внесків у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням: 0,5 відсотка внесків - для найманих працівників, заробітна плата яких нижча прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи та 1,0 відсотка - для найманих працівників, заробітна плата яких вища прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи.

Згідно з частиною першою статті 23 Закону України № 2240-ІІІ страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону.

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Аратта-Інвест» (далі - ТзОВ «Аратта-Інвест» відповідно до довідки № 3170 зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа, внесений до ЄДРПОУ за № 33533854 та перебуває на обліку як страхувальник - платник страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 27 Закону України № 2240-ІІІ страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати страхові внески в установлені строки та в повному обсязі.

Згідно з самостійно заповненого ТзОВ «Аратта-Інвест» звіту форми Ф4-ФСС з ТВП за 2008 р. заборгованість зі сплати страхових внесків перед Фондом становила 260 грн. 62 коп.

Страхувальник-роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців, а також за порушення порядку використання страхових коштів відповідно до статті 30 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».

Матеріалами справи підтверджується наявність у ТзОВ «Аратта-Інвест» заборгованості по страхових внесках в сумі 260 грн. 62 коп .

Не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в дохід Фонду зі страхувальника у безспірному порядку.

Докази погашення заборгованості відповідачем суду не представлені.

Оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд прийшов до переконання, що позовні вимоги є обґрунтованими, підтверджуються наявними у справі доказами та підлягають до задоволення.

Відповідно до частини четвертої статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 7-14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

п о с т а н о в и в :

адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Аратта-Інвест» (місцезнаходження: 79005, м.Львів, вул. Драгоманова, будинок 8 квартира 3, код ЄДРПОУ 33533854) на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (місцезнаходження: 79015, м.Львів, вул. Героїв УПА, 73 корпус 8, код ЄДРПОУ 25249982) 260 (двісті шістдесят) грн. 62 коп. заборгованості по страхових внесках.

Апеляційну скаргу на постанову суду першої інстанції може бути подано протягом десяти днів з дня отримання копії постанови, виготовленої в повному обсязі. Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Кузан Р.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.01.2014
Оприлюднено12.02.2014
Номер документу37097024
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/137/14

Ухвала від 14.09.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 14.01.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Постанова від 27.01.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 27.01.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні