Ухвала
від 20.01.2014 по справі 504/3546/13-ц
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/3546/13-ц

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2014 року смт. Комінтернівське

Комінтернівський районний суд Одеської області у складі:

судді Рудніцького В.А.,

при секретарі Кривошеєнко В.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання заступника начальника відділу ДВС Комінтернівського РУЮ Одеської області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України директора ПП «Тваринницьке підприємство 99» - ОСОБА_1 без вилучення паспортного документу,

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу ДВС Комінтернівського РУЮ Одеської області Гидирим А.М. звернулася до Комінтернівського районного суду Одеської області із поданням про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду директора ПП «Тваринницьке підприємство 99» - ОСОБА_1 за межі України без вилучення паспортного документу, до виконання ПП «Тваринницьке підприємство 99» (код 32230113) своїх зобов'язань за виконавчим листом Одеського окружного адміністративного суду №815/2267 від 13 травня 2013 року.

В обґрунтування свого подання зазначила, що на виконанні у відділі державної виконавчої служби Комінтернівського районного управління юстиції Одеської області знаходиться виконавчий лист по справі №815/2267, виданий Одеським окружним адміністративним судом 13 травня 2013 року про стягнення з ПП «Тваринницьке підприємство 99» (код 32230113) на користь ДПІ у Комінтернівському районі боргу у розмірі 2210 гривень.

22 травня 2013 року нею відкрито виконавче провадження №38068367 щодо виконання зазначеного виконавчого документу, про що винесено відповідну постанову, копія якої направлена сторонам.

З моменту відкриття виконавчого провадження по теперішній час боржником, не виконуються вимоги виконавчого документу, у зв'язку із чим, заступник начальника відділу ДВС Комінтернівського РУЮ Одеської області просить суд тимчасово обмежити директору ПП «Тваринницьке підприємство 99» - ОСОБА_1 право виїзду за межі України до виконання зобов'язання за виконавчим листом в розмірі 2210 гривень.

Посилаючись на наведені обставини, зокрема те, що боржник ухиляється від виконання зобов'язань покладених на нього судовим рішенням, у зв'язку з чим заступник начальника відділу ДВС Комінтернівського РУЮ Одеської області Гидирим А.М., реалізуючи своє право передбачене п. 18 ч.3 ст. 11 ЗУ «Про виконавче провадження», звернулася до суду з даним поданням, та просить обмежити директора ПП «Тваринницьке підприємство 99» - ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу до виконання ПП «Тваринницьке підприємство 99» (код 32230113) зобов'язань.

В судове засідання 20 січня 2014 року державний виконавець не з'явився. Заінтересовані особи не повідомлялися про час та місце розгляду справи відповідно до вимог ч. 2 ст. 377-1 ЦПК України.

Дослідивши матеріали подання, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що на виконанні у відділі державної виконавчої служби Комінтернівського районного управління юстиції Одеської області знаходиться виконавчий лист по справі №815/2267, виданий Одеським окружним адміністративним судом 13 травня 2013 року про стягнення з ПП «Тваринницьке підприємство 99» (код 32230113) на користь ДПІ у Комінтернівському районі боргу у розмірі 2210 гривень.

22 травня 2013 року відкрито виконавче провадження №38068367 щодо виконання зазначеного виконавчого документу, про що винесено відповідну постанову, копія якої направлена сторонам.

До цього часу рішення Одеського окружного адміністративного суду не виконане.

З документів наданих державним виконавцем вбачається, що незважаючи на набрання рішенням законної сили, боржник його не виконує.

Виходячи з цього, судом встановлено, що директор ПП «Тваринницьке підприємство 99» - ОСОБА_1 ухиляється від виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії.

Пунктом 18 ч. 3 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, державний виконавець має право, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника-фізичної особи або керівника боржника-юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Згідно зі ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» громадянинові України, може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, коли діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, або, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань.

Відповідно до п. 8 ст. 19 Закону України «Про державну прикордонну службу України» на Державну прикордонну службу України відповідно до визначених законом завдань покладається запобігання та недопущення в'їзду в Україну або виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в'їзд в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню, оскільки державним виконавцем були надані докази того, що незважаючи на вжиті ними заходи для примусового виконання рішення суду, боржник ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням Одеського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 6-8 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», п. 8 ст. 19, п. 4 ст. 20 Закону України «Про державну прикордонну службу України», статтями 11 Закону України «Про виконавче провадження», пунктами 22-25 Постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 року № 231 «Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення», розділом 4 Наказу Держкомкордону України № 365 від 10 липня 2000 року «Про затвердження інструкції про порядок тимчасового затримання або вилучення паспортних документів посадовими особами Прикордонних військ України», суд -

УХВАЛИВ:

Тимчасово обмежити громадянина України ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу до виконання ПП «Тваринницьке підприємство 99» (код 32230113) зобов'язань за виконавчим листом Одеського окружного адміністративного суду №815/2267 від 13 травня 2013 року.

Виконання заходів щодо обмеження права виїзду за межі України без вилучення паспортного документу покласти на Адміністрацію державної прикордонної служби України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи яка її оскаржує апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.01.2014
Оприлюднено14.02.2014
Номер документу37147151
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України директора ПП «Тваринницьке підприємство 99» - ОСОБА_1 без вилучення паспортного документу

Судовий реєстр по справі —504/3546/13-ц

Ухвала від 20.01.2014

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні