Рішення
від 11.02.2014 по справі 925/1730/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 45-24-38, inbox@ck.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2014 року Справа № 925/1730/13

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді - Васяновича А.В.,

секретар судового засідання - Гень С.Г.,

за участю представників сторін:

від позивача - Каспрук Л.Д. - представник за довіреністю,

від відповідача - Козинець Л.С. - представник за довіреністю,

від третіх осіб:

від спілки громадян - власників (співвласників) земельних та майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" - "Лан" - Авраменко Ю.Г. - голова спілки,

Служавого Віктора Володимировича - особисто,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс",

м. Київ

до сільськогосподарського товариства з обмеженою

відповідальністю "Лан", с. Плоске, Смілянського району,

Черкаської області

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

1. спілки громадян - власників (співвласників) земельних та

майнових паїв реорганізованого колективного

сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" - "Лан",

с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

2. Служавого Віктора Володимировича, с. Храпачі, Білоцерківського

району, Київської області

про визнання права власності та зобов'язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

В жовтні 2013 року до господарського суду Черкаської області звернулося з позовом товариство з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс" до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Лан" про визнання права власності на нерухоме майно, а саме:

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Польова, 2, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Польова, 3, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- нежитлове приміщення "Гараж контори з оглядовою ямою, котельня контори" площею 65,5 кв.м., яке знаходиться за адресою: вул. Карпенка Карого, 4а, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- нежитлове приміщення "Будинок тваринника з приміщенням профілакторію", літ "С-1", площею 190,1 кв.м., яке знаходиться за адресою: вул. Польова, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою: вул. Червоноармійська, 52, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- адміністративно - торгівельний комплекс, загальною площею 575 кв.м., літ "А-2", який знаходиться за адресою: вул. Червоноармійська, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- будівля з прибудовою та ґанком з козирком, площею 358 кв.м., літ. "А-1а", яка знаходиться за адресою: вул. Червоноармійська, 3, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Паланка, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області;

- нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою: вул. Польова, 5, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області та зобов'язання відповідача передати вищевказане майно позивачу.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 19 грудня 2013 року справу №925/1730/13 прийнято до свого провадження суддею Васяновичем А.В. та призначено розгляд справи на 09 січня 2014 року.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 09 січня 2014 року залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - спілку громадян - власників (співвласників) земельних та майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" - "Лан" та відкладено розгляд справи на 28 січня 2014 року.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 28 січня 2014 року залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Служавого Віктора Володимировича та відкладено розгляд справи на 11 лютого 2014 року.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав та просив суд позов задовольнити повністю.

Представник відповідача в судовому засіданні проти позову заперечував, однак відзиву на позов не надав.

Представники третіх осіб в судовому засіданні проти позову не заперечували.

В судовому засіданні, яке відбулося 11 лютого 2014 року згідно ст. 85 ГПК України було оголошено вступну та резолютивну частини судового рішення зі справи №925/1730/13.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін та третіх осіб, дослідивши докази, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню виходячи з наступного:

Звертаючись до суду з відповідним позовом, як на підставу своїх вимог позивач зазначав, що товариство з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс" є власником майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" на загальну суму 2 309 410 грн. 00 коп., про що свідчать копії свідоцтв про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновий сертифікат) та договорів купівлі - продажу майнового паю (а.с. 20 - 251 т.1, а.с. 1 - 198 т. 2).

Позивач неодноразово звертався до відповідача з заявою про передачу виділеного майна в натурі згідно списку майна, виділеного рішенням зборів від 18 липня 2011 року. Проте, відповідач передати майно відмовився та зазначив, що позивач на даний час не є власником майна колишнього колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" (лист від 15 листопада 2012 року №1/03/4-12) (а.с. 210 т.2).

В зв'язку з чим позивач вважає, що дії відповідача є незаконними та такими, що порушують його права на вільне користування та розпорядження належним йому майном.

З матеріалів справи вбачається, що товариством з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс" за договорами купівлі-продажу майнового паю від 20 травня 2011 року придбано у сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Лан" майнові паї в пайовому фонді колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" на загальну суму 2 309 410 грн. 00 коп. в кількості 215 штук.

Право власності відповідача, як продавця за вказаними договорами купівлі-продажу, було підтверджено свідоцтвами про право власності на майнові паї члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновими сертифікатами), виданими Костянтинівською сільською радою Смілянського району Черкаської області на підставі договорів купівлі-продажу, укладених протягом 2010-2011 років між відповідачем та власниками майнових паїв, колишніми працівниками колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот".

Згідно пунктів 13, 14 Порядку визначення розмірів майнових паїв членів колективних сільськогосподарських підприємств та їх документального посвідчення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2001 року N 177 майновий пай члена підприємства документально підтверджується свідоцтвом про право власності на майновий пай члена підприємства за зразком згідно з додатком.

У разі набуття у власність майнового паю (його частини) на підставі угоди міни, дарування та інших цивільно-правових угод, а також спадкування видається нове свідоцтво.

Свідоцтво видається сільською, селищною або міською радою згідно із списком осіб, які мають право на майновий пай підприємства.

Для отримання нового свідоцтва у разі набуття у власність майнового паю (його частини) на підставі угоди міни, дарування та інших цивільно-правових угод, а також спадкування до сільської, селищної або міської ради подаються посвідчені в установленому порядку копія відповідної цивільно-правової угоди або копія свідоцтва про право на спадщину, попереднє свідоцтво про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства. Після отримання зазначених документів сільська, селищна або міська рада вносить відповідні зміни до списку осіб, які мають право на майновий пай підприємства, та анулює попереднє свідоцтво, про що робиться запис у книзі обліку свідоцтв про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства.

Факт оформлення свідоцтва засвідчується гербовою печаткою та підписом голови відповідної ради.

На підставі договорів купівлі-продажу майнового паю від 20 травня 2011 року (укладених між сторонами) в червні - липні 2011 року Костянтинівською сільською радою Смілянського району Черкаської області видано позивачу свідоцтва про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновий сертифікат).

Згідно зі статтями 7, 9 Закону України "Про колективне сільськогосподарське підприємство" об'єктами права власності підприємства є також частки у майні та прибутках міжгосподарських підприємств та об'єднань, учасником яких є підприємство. Майно підприємства належить на праві спільної часткової власності його членам. Після припинення членства в підприємстві власник паю має право розпорядитися своїм паєм на власний розсуд. У разі виходу з підприємства його члени мають право на пай натурою.

Згідно із Рекомендаціями щодо порядку здійснення права спільної часткової власності власниками майнових паїв колишніх колективних сільськогосподарських підприємств, затверджених наказом Міністерства аграрної політики України від 20 травня 2008 року, № 315 (далі - Рекомендації №315) майновий пай - частка майна у пайовому фонді колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, що належить члену такого підприємства або іншій особі, яка має на нього право, виражена в грошовій формі та у відсотках розміру пайового фонду. Майновий пай посвідчується свідоцтвом про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновим сертифікатом).

Указом Президента України від 29 січня 2001 року N 62/2001 "Про заходи щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектора економіки" забезпечено, зокрема:

вільне здійснення права власності на паї, зокрема передачі паїв в оренду з виплатою орендної плати в розмірі не менше одного відсотка вартості паю, купівлі-продажу, дарування, міни, передачі у спадщину;

виділення групі осіб (окремим особам), які є власниками паїв, індивідуально визначених об'єктів зі складу майна реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств чи їх правонаступників стосовно майна;

неухильне виконання правонаступниками реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств майнових обов'язків, які перейшли до них від зазначених підприємств, зокрема стосовно колишніх членів цих підприємств.

Згідно із п. 9 Рекомендацій щодо використання майна, яке перебуває у спільній частковій власності, затверджених наказом Міністерства аграрної політики від 09 квітня 2001 року № 97 кожен із співвласників має право продати свою частку майна, яка знаходиться у спільній частковій власності, згідно з договором купівлі-продажу майнового паю.

Відповідно до вимог п. 8 Порядку розподілу та використання майна реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики України від 14 березня 2001 року № 62 (в редакції чинній на момент прийняття рішення співвласниками про виділення майна в натурі) кожен із співвласників має право скористатися своїм майновим паєм в один із передбачених Порядком способів, і одним із таких способів є отримання паю в натурі індивідуально.

Згідно з п. п. 15, 16 Порядку виділення майнових паїв в натурі окремим особам, які виявили бажання отримати свої майнові паї в індивідуальну власність, проводиться підприємством - правонаступником (користувачем) майна із переліку майна, виділеного на ці цілі.

При виділенні майна в натурі конкретному власнику підприємство-правонаступник (користувач) одночасно з підписанням акта приймання-передавання майна робить відмітку про виділення майна в натурі у Свідоцтві про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (далі - Свідоцтво), що засвідчується підписом керівника підприємства та печаткою. Свідоцтво з відміткою про виділення майна в натурі індивідуально, акт приймання-передавання майна можуть бути підставою для оформлення прав власності на вищезазначене майно в установленому порядку.

Визначення конкретного майна для виділення окремому власнику чи групі власників майнових паїв може були здійснене одним із нижченаведеиих способів за рішенням зборів співвласників; за структурою пайового фонду; конкретним майном за взаємною згодою співвласників; на конкурентних засадах шляхом проведення аукціону.

Спірні питання щодо розподілу майна між співвласниками вирішуються в судовому порядку

Судом встановлено, що згідно із статутом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Лан", відповідач створений шляхом реорганізації колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" і є його правонаступником.

Рішенням загальних зборів колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" від 23 квітня 1999 року (а.с. 150 - 160 т. 4) затверджено пайовий фонд колективного сільськогосподарського підприємства в розмірі 6 385 200 грн. 00 коп., перелік майна, що перебуває в колективній власності колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот", до якого увійшло і спірне майно, а також прийнято рішення про реорганізацію колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" в сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Лан" (протокол загальних зборів від 23 квітня 1999 року № 2).

Пунктом 2.5. Рекомендацій №315 передбачено, що рішення загальних зборів співвласників приймається за згодою не менш як 2/3 співвласників, крім рішень щодо відчуження майна та виділення в натурі частки з майна, які приймаються одностайно.

Для забезпечення ведення спільних справ співвласники можуть обрати уповноважену особу, якою може бути фізична або юридична особа (п. 2.7. Рекомендацій №315).

18 липня 2011 року відбулися загальні збори співвласників майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" на яких було прийнято рішення (оформлене протоколом №1) про виділення в натурі у власність позивачу майно на загальну суму 2 309 410 грн. 00 коп. (а.с. 199-205 т. 2).

Крім того вищевказаним рішенням було обрано Служавого Віктора Володимировича уповноваженою особою від співвласників майнових паїв з метою здійснення представництва їх інтересів.

На момент розгляду справи в суду вищенаведене рішення загальних зборів є чинним і в установленому законом порядку жодним з пайовиків не оскаржено.

Згідно із статтею 364 Цивільного кодексу України співвласник має право на виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності.

Якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим (частина друга статті 183 цього Кодексу), співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки.

Компенсація співвласникові може бути надана лише за його згодою.

Право на частку у праві спільної часткової власності у співвласника, який отримав таку компенсацію, припиняється з дня її отримання.

У разі виділу співвласником у натурі частки із спільного майна для співвласника, який здійснив такий виділ, право спільної часткової власності на це майно припиняється. Така особа набуває право власності на виділене майно, і у випадку, встановленому законом, таке право підлягає державній реєстрації.

Водночас, як зазначалося вище відповідач не здійснив передачі позивачу виділеного в натурі спірного майна, оскільки не визнає права.

Відповідно до ст. 328 Цивільного кодексу України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів.

Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Статтею 358 Цивільного кодексу України визначено, що право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

Кожен із співвласників має право на надання йому у володіння та користування тієї частини спільного майна в натурі, яка відповідає його частці у праві спільної часткової власності.

До позивача перейшло право власності на спірне майно на загальну суму 2 309 410 грн. 00 коп., що підтверджено відповідними свідоцтвами про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновий сертифікат), виданими Костянтинівською сільською радою Смілянського району Черкаської області, та рішенням загальних зборів співвласників майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Серп і Молот" на яких було прийнято рішення про виділення в натурі у власність позивачу майно.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Під час розгляду даного спору відповідач не спростував належними доказами доводи позивача.

Треті особи в судовому засіданні проведення загальних зборів та виділення майна позивачу в натурі підтвердили.

З огляду на викладене, господарський суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та наявність підстав для їх задоволення в повному обсязі.

Судові витрати підлягають розподілу між сторонами відповідно до вимог ст. 49 ГПК України.

На підставі викладеного, та керуючись ст. ст. 49, 82 - 85 ГПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Визнати за товариством з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс" (вул. Ломоносова, 58, кв. 161, м. Київ, ідентифікаційний код 34715080) право власності на нерухоме майно:

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Польова, 2, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

нежитлове приміщення "Котельня", літ. "Ш-1", площа 128,3 кв.м., уточненою вартістю - 40 489,00 грн.;

нежитлове приміщення "Прохідна ПТФ", літ. "Т-1", площа 18,9 кв.м.; уточненою вартістю - 2 518,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пилорама з прибудовою", літ. "Й-1й", площею 216,6 кв.м., уточненою вартістю - 235,00 грн.;

нежитлове приміщення "Кормоцех", літ. "Д 1 -1 д1", площа 314,5 кв.м.; уточненою вартістю - 94 272,00 грн.;

об'єкт нерухомості "АВМ-065", літ. "Є-1", площа 288,0 кв.м.; уточненою вартістю 272,00 грн.;

нежитлове приміщення "Плотня з електроцехом", літ. "И-1 и", площею 180 кв.м., уточненою вартістю 16 322,00 грн.;

нежитлове приміщення "Нафтосклад", літ. "П-1", площа 70,9 кв.м., уточненою вартістю 7 420,00 грн.;

нежитлове приміщення "Вежа Рожновського металева", номер за планом № 10, уточненою вартістю 2 002,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа кормового двору", номер за планом №1, уточненою вартістю 2 102,00 грн.;

об'єктнерухомості "Під'їзд до вісової", номер за планом № II, уточненою вартістю 297,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Зав 20", літ. "Р 1 -1 р 1 ", уточненою вартістю 237,00 грн.;

об'єктнерухомості "КЗС", літ. "В 1- 1 в 1 ", площею 142,9 кв.м., уточненою вартістю 44 737,00 грн.;

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Польова, 3, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

нежитлове приміщення "Свинарник", літ. "А-1", площа 464,2 кв.м., уточненою вартістю 6 714, 00 грн.;

нежитлове приміщення "Свинарник з прибудовами", літ. "Й 1- 1 й 1 й 11 ", загальна площа 535,4 кв.м., уточненою вартістю 24 431,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовами", літ. "Ї 1 -1 ї 1 ", загальна площа 1 273,9 кв.м., уточненою вартістю 163 097,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовами", літ. "І 1 -1", загальна площа 1 238,3 кв.м., уточненою вартістю 112 690,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник КБУ", літ. "З 1 -1", площа 1 656,6 кв.м., уточненою вартістю 85 658,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник", літ. "М 1 -1", площа 870,2 кв.м., уточненою вартістю 60 089,00 грн;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовою", літ. "И 1 - 1 и 1 ", загальна площа 1 276 кв.м., уточненою вартістю 101 206,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовою", літ. "О 1 -1 о1", площа 1 671,1 кв.м., уточненою вартістю 88 627,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник КБУ", літ. "Ж 1 -1", площа 1 233 кв.м., уточненою вартістю 239 190,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовою", літ. "Н - 1 н 1 ", загальна площа 894,6 кв.м., уточненою вартістю 144 089,00 грн.;

нежитлове приміщення "Силосні споруди", площа 1 221,0 кв.м. уточненою вартістю 247,00 грн.;

нежитлове приміщення "Силосні споруди", площа 476,0 кв.м., уточненою вартістю 198,00 грн.;

нежитлове приміщення "Огорожа на ПТФ", номер за планом №8, уточненою вартістю 2 076,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Навіс для сіна", літ. "Б", площа 470,4 кв.м., уточненою вартістю 205,00 грн.;

- нежитлове приміщення "Гараж контори з оглядовою ямою, котельня контори" площею 65,5 кв.м., яке знаходиться за адресою: вул. Карпенка Карого, 4а, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, уточненою вартістю 4 087,00 грн.;

- нежитлове приміщення "Будинок тваринника з приміщенням профілакторію", літ "С-1", площею 190,1 кв.м., яке знаходиться за адресою: вул. Польова, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, уточненою вартістю 27 703,00 грн.;

- нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою: вул. Червоноармійська, 52, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

нежитлове приміщення "Майстерня ПТО з прибудовою", літ. "Б-2 б-1", загальною площею 518,9 кв.м., уточненою вартістю 93 453,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Стоянка ЦГ", номер по плану IX, площею 1 068,6 кв.м., уточненою вартістю 31 225,00 грн.;

об'єкт нерухомості "КПП ЦГ", літ. "В-1", площа 14,5 кв.м., уточненою вартістю 20 069,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Гараж на 60 автомобілів", літ. "А-2", площа 938,7 кв.м., уточненою вартістю 165 640,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Площадка для миття", номер по плану І, площа 220,7 кв.м., уточненою вартістю 12 104,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Внутріплощадочна мережа", номер по плану II, площа 365,5 кв.м., уточненою вартістю 2 975,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Внутріплощадочна мережа", номер по плану III, площа 2 473,5 кв.м., уточненою вартістю 3 295,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Стоянка на 6 комбайнів", номер по плану IV, площа 2 486 кв.м., уточненою вартістю 84 631,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Стоянка на 24 автомобілів", номер по плану V, площа 2 845,6 кв.м., уточненою вартістю 52 604,00 грн.;

нежитлове приміщення "Склад", літ. "Д-1", площа 211,2 кв.м., уточненою вартістю 26 299,00 грн.;

об'єкт нерухомості "ПТО", літ. "в", площа 114,5 кв.м., уточненою вартістю 37 049,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Площадка для погрузки", номер по плану VIII, площа 216 кв.м., уточненою вартістю 14 674,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Навіс для регулювання Техніки", літ. "Г", площа 216 кв.м., уточненою вартістю 4 574,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Благоустрій ПТО", номер по плану VII, площа 291,8 кв.м., уточненою вартістю 131 273,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа ПТО", номер по плану №3, площа 18,7 кв.м., уточненою вартістю 13 689,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Площадка ПТО", номер по плану VI, площа 1 153 кв.м., уточненою вартістю 48 586,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа двору металева", номер по плану №5, площа 240 кв.м., уточненою вартістю 12 314,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа тракторної бригади металева", номер по плану №4, площа 137,5 кв.м., уточненою вартістю 1 732,00 грн.;

нежитлове приміщення "Склад", літ. "Е", площа 1 321,9 кв.м., уточненою вартістю 281,00 грн.;

- адміністративно - торгівельний комплекс, загальною площею 575 кв.м., літ "А-2", який знаходиться за адресою: вул. Червоноармійська, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

магазин, площа 57,4 кв.м., уточненою вартістю 19 969,00 грн;

хлібопекарня, площа 141,0 кв.м., уточненою вартістю 37 335,00 грн.;

перукарня, площа 11,4 кв.м., уточненою вартістю 20 262,00 грн.;

котельня ЦГ, площа 20,6 кв.м., уточненою вартістю 40 489,00 грн.;

готель, площа 177,2 кв.м., уточненою вартістю 15 247,00 грн.;

швейна майстерня, площа 41,0 кв.м., уточненою вартістю 42 135,00 грн;

- будівля з прибудовою та ґанком з козирком, площею 358 кв.м., літ. "А-1а", яка знаходиться за адресою: вул. Червоноармійська, 3, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якої входять:

млин, площа 133 кв. м., уточненою вартістю 15 752,00 грн.;

млин ДКУ, площа 32,6 кв. м., уточненою вартістю 3 938,00 грн;

олійниця, площа 59,9 кв. м., уточненою вартістю 31 597,00 грн.;

крупорушка, площа 65,9 кв. м., вартість 5 251,00 грн.;

комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Паланка, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

табір для корів, літ. "Е"; "Е 1 ", площа 1 395 кв.м., уточненою вартістю 35 745,00 грн.;

табір для телят, літ. "Ї", "Ї 1 ", площа 1 295 кв.м., уточненою вартістю 2 092,00 грн.;

будинок тваринника, літ. "А-1", площа 57,3 кв.м., уточненою вартістю 5 287,00 грн.;

водонапірна вежа, номер на плані №1, уточнена вартість 276,00 грн.;

криниця, номер на плані №4, уточненою вартістю 5 522,00 грн.;

навіс для корів, літ. "Й", площа 184,8 кв.м., уточненою вартістю 239,00 грн.;

- нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою: вул. Польова, 5, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу яких входять:

об'єкт нерухомості "Омшаннік для бджіл", літ. "Б", площа 99,5 кв. м., уточненою вартістю 300,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Будинок пасічника", літ. "А", площа 24,7 кв.м., уточненою вартістю 297,00 грн.

3. Зобов'язати сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Лан" (вул. Карпенка Карого, 4, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, ідентифікаційний код 03791663) передати товариству з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс" (вул. Ломоносова, 58, кв. 161, м. Київ, ідентифікаційний код 34715080) наступне майно:

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Польова, 2, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

нежитлове приміщення "Котельня", літ. "Ш-1", площа 128,3 кв.м., уточненою вартістю - 40 489,00 грн.;

нежитлове приміщення "Прохідна ПТФ", літ. "Т-1", площа 18,9 кв.м.; уточненою вартістю - 2 518,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пилорама з прибудовою", літ. "Й-1й", площею 216,6 кв.м., уточненою вартістю - 235,00 грн.;

нежитлове приміщення "Кормоцех", літ. "Д 1 -1 д1", площа 314,5 кв.м.; уточненою вартістю - 94 272,00 грн.;

об'єкт нерухомості "АВМ-065", літ. "Є-1", площа 288,0 кв.м.; уточненою вартістю 272,00 грн.;

нежитлове приміщення "Плотня з електроцехом", літ. "И-1 и", площею 180 кв.м., уточненою вартістю 16 322,00 грн.;

нежитлове приміщення "Нафтосклад", літ. "П-1", площа 70,9 кв.м., уточненою вартістю 7 420,00 грн.;

нежитлове приміщення "Вежа Рожновського металева", номер за планом № 10, уточненою вартістю 2 002,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа кормового двору", номер за планом №1, уточненою вартістю 2 102,00 грн.;

об'єктнерухомості "Під'їзд до вісової", номер за планом № II, уточненою вартістю 297,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Зав 20", літ. "Р 1 -1 р 1 ", уточненою вартістю 237,00 грн.;

об'єктнерухомості "КЗС", літ. "В 1- 1 в 1 ", площею 142,9 кв.м., уточненою вартістю 44 737,00 грн.;

- комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Польова, 3, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

нежитлове приміщення "Свинарник", літ. "А-1", площа 464,2 кв.м., уточненою вартістю 6 714, 00 грн.;

нежитлове приміщення "Свинарник з прибудовами", літ. "Й 1- 1 й 1 й 11 ", загальна площа 535,4 кв.м., уточненою вартістю 24 431,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовами", літ. "Ї 1 -1 ї 1 ", загальна площа 1 273,9 кв.м., уточненою вартістю 163 097,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовами", літ. "І 1 -1", загальна площа 1 238,3 кв.м., уточненою вартістю 112 690,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник КБУ", літ. "З 1 -1", площа 1 656,6 кв.м., уточненою вартістю 85 658,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник", літ. "М 1 -1", площа 870,2 кв.м., уточненою вартістю 60 089,00 грн;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовою", літ. "И 1 - 1 и 1 ", загальна площа 1 276 кв.м., уточненою вартістю 101 206,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовою", літ. "О 1 -1 о1", площа 1 671,1 кв.м., уточненою вартістю 88 627,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник КБУ", літ. "Ж 1 -1", площа 1 233 кв.м., уточненою вартістю 239 190,00 грн.;

нежитлове приміщення "Пташник з прибудовою", літ. "Н - 1 н 1 ", загальна площа 894,6 кв.м., уточненою вартістю 144 089,00 грн.;

нежитлове приміщення "Силосні споруди", площа 1 221,0 кв.м. уточненою вартістю 247,00 грн.;

нежитлове приміщення "Силосні споруди", площа 476,0 кв.м., уточненою вартістю 198,00 грн.;

нежитлове приміщення "Огорожа на ПТФ", номер за планом №8, уточненою вартістю 2 076,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Навіс для сіна", літ. "Б", площа 470,4 кв.м., уточненою вартістю 205,00 грн.;

- нежитлове приміщення "Гараж контори з оглядовою ямою, котельня контори" площею 65,5 кв.м., яке знаходиться за адресою: вул. Карпенка Карого, 4а, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, уточненою вартістю 4 087,00 грн.;

- нежитлове приміщення "Будинок тваринника з приміщенням профілакторію", літ "С-1", площею 190,1 кв.м., яке знаходиться за адресою: вул. Польова, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, уточненою вартістю 27 703,00 грн.;

- нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою: вул. Червоноармійська, 52, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

нежитлове приміщення "Майстерня ПТО з прибудовою", літ. "Б-2 б-1", загальною площею 518,9 кв.м., уточненою вартістю 93 453,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Стоянка ЦГ", номер по плану IX, площею 1 068,6 кв.м., уточненою вартістю 31 225,00 грн.;

об'єкт нерухомості "КПП ЦГ", літ. "В-1", площа 14,5 кв.м., уточненою вартістю 20 069,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Гараж на 60 автомобілів", літ. "А-2", площа 938,7 кв.м., уточненою вартістю 165 640,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Площадка для миття", номер по плану І, площа 220,7 кв.м., уточненою вартістю 12 104,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Внутріплощадочна мережа", номер по плану II, площа 365,5 кв.м., уточненою вартістю 2 975,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Внутріплощадочна мережа", номер по плану III, площа 2 473,5 кв.м., уточненою вартістю 3 295,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Стоянка на 6 комбайнів", номер по плану IV, площа 2 486 кв.м., уточненою вартістю 84 631,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Стоянка на 24 автомобілів", номер по плану V, площа 2 845,6 кв.м., уточненою вартістю 52 604,00 грн.;

нежитлове приміщення "Склад", літ. "Д-1", площа 211,2 кв.м., уточненою вартістю 26 299,00 грн.;

об'єкт нерухомості "ПТО", літ. "в", площа 114,5 кв.м., уточненою вартістю 37 049,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Площадка для погрузки", номер по плану VIII, площа 216 кв.м., уточненою вартістю 14 674,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Навіс для регулювання Техніки", літ. "Г", площа 216 кв.м., уточненою вартістю 4 574,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Благоустрій ПТО", номер по плану VII, площа 291,8 кв.м., уточненою вартістю 131 273,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа ПТО", номер по плану №3, площа 18,7 кв.м., уточненою вартістю 13 689,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Площадка ПТО", номер по плану VI, площа 1 153 кв.м., уточненою вартістю 48 586,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа двору металева", номер по плану №5, площа 240 кв.м., уточненою вартістю 12 314,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Огорожа тракторної бригади металева", номер по плану №4, площа 137,5 кв.м., уточненою вартістю 1 732,00 грн.;

нежитлове приміщення "Склад", літ. "Е", площа 1 321,9 кв.м., уточненою вартістю 281,00 грн.;

- адміністративно - торгівельний комплекс, загальною площею 575 кв.м., літ "А-2", який знаходиться за адресою: вул. Червоноармійська, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

магазин, площа 57,4 кв.м., уточненою вартістю 19 969,00 грн;

хлібопекарня, площа 141,0 кв.м., уточненою вартістю 37 335,00 грн.;

перукарня, площа 11,4 кв.м., уточненою вартістю 20 262,00 грн.;

котельня ЦГ, площа 20,6 кв.м., уточненою вартістю 40 489,00 грн.;

готель, площа 177,2 кв.м., уточненою вартістю 15 247,00 грн.;

швейна майстерня, площа 41,0 кв.м., уточненою вартістю 42 135,00 грн;

- будівля з прибудовою та ґанком з козирком, площею 358 кв.м., літ. "А-1а", яка знаходиться за адресою: вул. Червоноармійська, 3, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якої входять:

млин, площа 133 кв. м., уточненою вартістю 15 752,00 грн.;

млин ДКУ, площа 32,6 кв. м., уточненою вартістю 3 938,00 грн;

олійниця, площа 59,9 кв. м., уточненою вартістю 31 597,00 грн.;

крупорушка, площа 65,9 кв. м., вартість 5 251,00 грн.;

комплекс "Молочна товарна ферма", який знаходиться за адресою: вул. Паланка, 1, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу якого входять:

табір для корів, літ. "Е"; "Е 1 ", площа 1 395 кв.м., уточненою вартістю 35 745,00 грн.;

табір для телят, літ. "Ї", "Ї 1 ", площа 1 295 кв.м., уточненою вартістю 2 092,00 грн.;

будинок тваринника, літ. "А-1", площа 57,3 кв.м., уточненою вартістю 5 287,00 грн.;

водонапірна вежа, номер на плані №1, уточнена вартість 276,00 грн.;

криниця, номер на плані №4, уточненою вартістю 5 522,00 грн.;

навіс для корів, літ. "Й", площа 184,8 кв.м., уточненою вартістю 239,00 грн.;

- нежитлові будівлі та споруди, розташовані за адресою: вул. Польова, 5, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, до складу яких входять:

об'єкт нерухомості "Омшаннік для бджіл", літ. "Б", площа 99,5 кв. м., уточненою вартістю 300,00 грн.;

об'єкт нерухомості "Будинок пасічника", літ. "А", площа 24,7 кв.м., уточненою вартістю 297,00 грн.

4. Стягнути з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Лан", вул. Карпенка Карого, 4, с. Плоске, Смілянського району, Черкаської області, ідентифікаційний код 03791663, р/р 26004281609001, ЧФ ГРУ ЗАТ "ПриватБанк", МФО 354347 на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Ред Бас Холдінгс", вул. Ломоносова, 58, кв. 161, м. Київ, ідентифікаційний код 34715080, р/р 26002010003361, Філія "УніКредит Банк" у м. Києві, МФО 300744 - 47 335 грн. 20 коп. витрат на сплату судового збору.

Видати відповідні накази після набрання рішення законної сили.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного господарського суду в порядку та строки передбачені розділом ХІІ ГПК України.

Повне рішення складено 17 лютого 2014 року.

Суддя А.В.Васянович

Дата ухвалення рішення11.02.2014
Оприлюднено18.02.2014
Номер документу37189847
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1730/13

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Рішення від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 23.10.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Пащенко А.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні