Ухвала
від 17.02.2014 по справі 808/1169/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

17 лютого 2014 року Справа № 808/1169/14 м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко М.С., перевіривши матеріали адміністративної справи

за позовом: Державної податкової інспекції у Заводському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області

до: Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Романа Тарасовича

за участю третьої особи: Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче об'єднання «Промпростір»

про: скасування державної реєстрації змін до установчих документів,

ВСТАНОВИВ:

14 лютого 2014 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Заводському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - позивач) до Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Романа Тарасовича, третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче об'єднання «Промпростір», в якому позивач просить зобов'язати Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Р.Т. скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів стосовно місцезнаходження юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче об'єднання «Промпростір» (код ЄДРПОУ 38124873), яке змінило свою юридичну адресу на: 69106, м. Запоріжжя, вул. Глазунова, буд. 11.

У відповідності до пункту 6 частини першої статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання ним позовної заяви з'ясовує, чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Вирішуючи питання щодо відкриття провадження у даній справі, суд виходить з наступного.

За приписами частини першої статті 19 КАС України адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Кодекс адміністративного судочинства України не містить випадків за наявності яких податковий орган має право звертатися до суду із позовом про скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи за місцезнаходженням позивача.

З позову та доданих до позову матеріалів вбачається, що місцезнаходження відповідача у м. Києві, а саме: 01030, м. Київ, бул. Тараса Шевченка, буд. 26/4.

Юрисдикція Запорізького окружного адміністративного суду не поширюється на місто Київ, у зв'язку з чим даний адміністративний позов територіально підсудний окружному адміністративному суду міста Києва.

Відповідно до пункту 6 частини третьої статті 108 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

Згідно із частиною шостою статті 108 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Таким чином, у зв'язку з непідсудністю даної справи Запорізькому окружному адміністративному суду, позовна заява підлягає поверненню та надсилається позивачу, разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Керуючись пунктом 6 частини третьої статті 108, статтями 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Заводському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві Кучерявого Романа Тарасовича за участю третьої особи: Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче об'єднання «Промпростір» про скасування державної реєстрації змін до установчих документів - повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати на адресу позивача разом із позовною заявою і усіма доданими до неї матеріалами.

Роз'яснити позивачеві, що повернення позовної заяви, згідно з частиною шостою статті 108 КАС України, не позбавляють права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.С. Лазаренко

Дата ухвалення рішення17.02.2014
Оприлюднено20.02.2014
Номер документу37235876
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1169/14

Ухвала від 17.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні