Рішення
від 19.02.2014 по справі 576/263/14-ц
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/263/14-ц

№ 2/576/130/14

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.02.2014 року м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

в складі: головуючого-судді Тимощенко І.О.

при секретарі судового засідання Мартиненко А.С.

з участю позивача ОСОБА_3

відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глухів цивільну справу за позовом Кучерівської сільської ради Глухівського району до ОСОБА_2, третя особа Управління Державтоінспекції в Сумській області про визнання права власності, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач Кучерівська сільська рада Глухівського району Сумської області звернулася до Глухівського міськрайонного суду з позовом до відповідача ОСОБА_2, третя особа Управління Державтоінспекції в Сумській області про визнання права власності.

Свої вимоги мотивує тим, що на території Кучерівської сільської ради Глухівського району знаходиться безхазяйна рухома річ пожежний автомобіль АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1. Даний автомобіль належав на праві власності ТОВ «Полісся» с. Кучерівка, вул. Леніна, код ЄДРПОУ 03778792, Глухівського району.

Відповідно до протоколу № 2 загальних зборів співвласників ТОВ «Полісся» від 15 червня 2001 року ОСОБА_2 обрана до комітету співвласників товариства.

ТОВ «Полісся» припинило свою діяльність, запис в Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 21 квітня 2009 року ТОВ «Полісся» господарської діяльності не здійснює з квітня 2008 року і фактично припинило своє існування. Таким чином власник пожежного автомобіля АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1 не здійснює свого права щодо цього автомобіля.

В свою чергу, Кучерівська сільська рада Глухівського району добросовісно заволоділа і продовжує відкрито та безперервно володіти на протязі 5-ти років пожежним автомобілем АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1 в інтересах територіальної громади (здійснює ремонт та догляд за автомобілем та інше).

Інтереси територіальної громади Кучерівської сільської ради, безпека громадян та юридичних осіб, захист навколишнього природного середовища передбачає більш ефективне використання пожежного автомобіля АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1, яке можливе при передачі його в комунальну власність та проведення його державної реєстрації в Глухівському МРЕВ ДАІ.

Просить суд визнати право комунальної власності Кучерівської сільської ради Глухівського району Сумської області на пожежний автомобіль АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1; Управлінню Державтоінспекції у Сумській області України (Глухівське відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ з обслуговування м. Глухів, Глухівського та Кролевецьких районів УМВС України в Сумській області) провести реєстрацію пожежного автомобіля АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1 за Кучерівською сільською радою Глухівського району Сумської області.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_3 повністю підтримав позовну заяву.

Відповідач ОСОБА_2 в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення позову.

Третя особа Управління Державтоінспекції в Сумській області в судове засідання не з'явилася, хоча про час і місце розгляду справи було повідомлено належним чином.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Стаття 16 ЦК України стверджує право кожної особи звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

З протоколу № 2 загальних зборів співвласників ТОВ «Полісся» від 15 червня 2001 року вбачається, що ОСОБА_2 обрана до комітету співвласників товариства (а.с.6-9).

З листа Управління Пенсійного фонду України в м. Глухів та Глухівському районі № 1003/02-44 від 29 січня 2014 року вбачається, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Полісся» припинило свою діяльність, запис в Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 21 квітня 2009 року ТОВ «Полісся» господарської діяльності не здійснює з квітня 2008 року і фактично припинило своє існування (а.с.12). Таким чином власник пожежного автомобіля АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1 не здійснює свого права щодо цього автомобіля.

Частиною 3 статті 335 ЦК України передбачено, що безхазяйні рухомі речі можуть набуватися у власність за набувальною давністю.

Частина 1 статті 344 ЦК України встановлює, що особа, яка добросовісно заволоділа чужим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти рухомим майном протягом п'яти років, набуває право власності на це майно, а частиною 4 цієї статті передбачено, що право власності за набувальною давністю на нерухоме майно, транспортні засоби, цінні папери набувається за рішенням суду.

На підставі вищевикладеного, суд вважає, що позов Кучерівської сільської ради Глухівського району до ОСОБА_2, третя особа Управління Державтоінспекції в Сумській області про визнання права власності підлягає повному задоволенню.

Керуючись ст. ст. 16, 316, 317, 328, 335, 344 ЦК України, ст.ст. 3, 10, 11, 60, 212-215 ЦПК України, , суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов Кучерівської сільської ради Глухівського району до ОСОБА_2, третя особа Управління Державтоінспекції в Сумській області про визнання права власності задовольнити.

Визнати право комунальної власності Кучерівської сільської ради Глухівського району на пожежний автомобіль АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1.

Управлінню Державтоінспекції у Сумській області України (Глухівське відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ з обслуговування м. Глухів, Глухівського та Кролевецьких районів УМВС України в Сумській області) провести реєстрацію пожежного автомобіля АЦПТ ГАЗ-53, 1988 року випуску, державний номер НОМЕР_1 за Кучерівською сільською радою Глухівського району Сумської області.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Сумської області через Глухівський міськрайонний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення - апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення .

Рішення суду набирає законної сили в порядку ст.223 ЦПК України .

Повний текст рішення суду виготовлено суддею на комп'ютері 21 лютого 2014 року.

Суддя Глухівського міськрайонного суду І.О.Тимощенко

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення19.02.2014
Оприлюднено24.02.2014
Номер документу37257963
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —576/263/14-ц

Рішення від 21.03.2014

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Тимощенко І. О.

Рішення від 19.02.2014

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Тимощенко І. О.

Рішення від 19.02.2014

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Тимощенко І. О.

Ухвала від 05.02.2014

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Тимощенко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні