Рішення
від 22.10.2007 по справі 2-о-985/2007
МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о-985 / 2007 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтня 2007 року Мелітопольс ький міськрайонний суд в скл аді: головуючого - судді Міщен ко Т.М. при секретарі - Баснарь ової Т.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Меліт ополі цивільну справу за зая вою Мелітопольської об'єднан ої державної податкової інсп екції про розкриття та отрим ання інформації про обсяг та обіг коштів на розрахункови х рахунках Приватного підпри ємства "Агро-М",

встановив:

Заявник звернувся до суду з заявою про розкриття та отр имання інформації про обсяг та обіг коштів на розрахунко вих рахунках Приватного підп риємства "Агро-М" з зазначення м контрагентів, призначення платежу та суми операції по р озрахункових рахунках: № 260043251175 30, відкритий 16.04.2006 р., код валюти 980 , з метою контролю щодо правил ьності, своєчасності справля ння податків і зборів (обов'яз кових платежів), для забезпеч ення повноти та всебічності первірки фінансово - господа рської діяльності ПП "Агро-М".

В судовому засіданні пред ставник заявника заяву підри мав повністю.

В судове засідання предст авник ПП „Агро-М" не з'явився з а невідомою суду причиною, пр о день слухання справи був по відомлений належним чином.

В судове засідання предста вник АКБ СР „Укрсоцбанк" не з'я вився за невідомою суду прич иною, про день слухання справ и був повідомлений належним чином.

Суд, заслухавши пояснення п редставника заявника, вивчив ши матеріали справи, вважає, щ о заява підлягає повному зад оволенню.

Згідно декларацій з податк у на прибуток підприємство д екларує значні доходи за 2006-2007р .р. - у сумі 2936365 грн.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни „Про систему оподаткув ання" від 25.06.1991 р. платниками под атків і зборів (обов'язкових п латежів) є юридичні особи, на я ких згідно з законами Україн и покладено обов'язок сплачу вати податки і збори (обов'язк ові платежі).

За статтею 6 цього Закону об 'єктами оподаткування є дохо ди (прибуток), додана вартість продукції (робіт, послуг), вар тість продукції (робіт, послу г), у тому числі митна або її на туральні показники, спеціаль не використання природних ре сурсів, майно юридичних і фіз ичних осіб та інші об'єкти, виз начені законами України про оподаткування.

Таким чином, платник податк ів - ПП "Агро-М", є особою на яку з аконом покладено обов'язок, щ одо утримання податків та св оєчасного перерахування йог о до бюджету.

Згідно до вимог п. 5 ст. 11 Закон у України "Про державну подат кову службу" органи державно ї податкової служби мають пр аво одержувати безоплатно ві д платників податків, а також від установ Національного б анку України та комерційних банків у порядку, встановлен ому Законом України "Про банк и та банківську діяльність", д овідки та/або копії документ ів про наявність банківських рахунків, а на підставі рішен ня суду - про обсяг та обіг кош тів на рахунках, у тому числі п ро ненадходження у встановле нні терміни валютної виручки від суб"єктів підприємницьк ої діяльності.

Підпунктом 2.1.4 ст. 2 Закону Укр аїни „Про порядок погашення зобов'язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами" від 21. 12.2000 р.

податкові органи є контро люючими органами стосовно по датків і зборів (обов'язкових платежів), які справляються д о бюджетів та державних ціль ових фондів.

Згідно з положенням ч. 1 ст. 62 Закону України „Про банки і банківську діяльність" інфо рмація щодо юридичних та фіз ичних осіб, яка містить банкі вську таємницю, розкриваєтьс я банками в повному обсязі на письмову вимогу суду або за р ішенням суду.

Таким чином, з метою контрол ю щодо правильності, своєчас ності справляння податків і зборів, для забезпечення пов ноти та всебічності перевірк и фінансово -господарської д іяльності ПП "Агро-М", суд вваж ає необхідним надати дозвіл на розкриття та отримання ін формації про обсяг та обіг ко штів на розрахункових рахунк ах Приватного підприємства " Агро-М".

Керуючись ст. ст. 287, 288 ЦПК Укра їни, п.2 ст. 62 Закону України „Пр о банки і банківську діяльні сть", п. 5 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", суд

вирішив:

Зобов'язати Мелітопольськ у філію АКБ СР „Укрсоцбанк", ко д банку 313463, розташовану у м. Мел ітополь, пр. Б. Хмельницького, 60 надати Мелітопольській об'є днаній державній податковій інспекції Запорізької облас ті, яка розташована за адресо ю м. Мелітополь, вул. Кірова 31, і нформацію про обсяг та обіг г рошових коштів з зазначенням контрагентів, призначення п латежу і суми операцій по роз рахункових рахунках:

- № 26004325117530, відкритий 16.04.2006 р., к од валюти 980, який належить Пр иватному підприємству „Агро -М" (код ЄДРПОУ 32298130), розташовано го за адресою м. Мелітополь, ву л. Белякова, 226, за період з 01.01.2006 ро ку по дату надання довідки. Рі шення підлягає негайному вик онанню.

Рішення може бути оскарже не заявником або особою, щодо якої банк розкриває банківс ьку таємницю в апеляційний с уд Запорізької області у п'ят иденний строк.

Дата ухвалення рішення22.10.2007
Оприлюднено25.11.2009
Номер документу3730743
СудочинствоЦивільне
Сутьобсяг та обіг коштів на розрахункови х рахунках Приватного підпри ємства "Агро-М

Судовий реєстр по справі —2-о-985/2007

Рішення від 22.10.2007

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Міщенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні