Ухвала
від 25.02.2014 по справі 916/2100/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"25" лютого 2014 р. Справа № 916/2100/13

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" (65009, м. Одеса, вул. Піонерська 5В,оф. 503 код ЄДРПОУ 35178161)

про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" (65009, м. Одеса, вул. Піонерська 5В,оф. 503 код ЄДРПОУ 35178161)

Суддя Бахарєв Б. О.

Представники сторін:

Кредитори: не з'явились;

Ліквідатор: арбітражний керуючий Рябець О.М. (ліцензія, ухвала)

Суть спору: про банкрутство.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго", посилаючись на те, що задоволення вимог одного кредитора призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 09.08.2013р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" прийнято до розгляду, призначено до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 20.08.2013р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго", зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" подати до офіційних друкованих органах оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" (газета „Урядовий кур'єр" №164 від 11.09.2013р.), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго", призначено розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича (свідоцтво № 271від 06.06.2013р.; 65058, м. Одеса, провулок Шампанський, 9, офіс 24 ідентифікаційний номер 3074215336), визначено грошову винагороду розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича в розмірі двох мінімальних заробітних плат, що складає 2294 грн. за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна за рахунок товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго".

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Протягом тридцяти днів з дня оприлюднення оголошення до господарського суду Одеської області з заявами про визнання кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулись наступні кредитори: Товариство з обмеженою відповідальністю"Адіс-Строй" з грошовими вимогами до боржника у сумі 2009723 грн.

Відповідно до ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд зобов'язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

На виконання ухвали господарського суду Одеської області від 20.08.2013р. розпорядником майна боржника надано до господарського суду реєстр вимог кредиторів та клопотання про його затвердження.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 12.11.2013р. затверджено реєстр кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго", зобов'язано розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" в строк до 22.11.2013р. організувати проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів у відповідності зі ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на якому вирішити питання відносно подальшого розгляду справи (ліквідація, мирова угода, санація), відповідні протоколи зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду.

До господарського суду та розпорядника майна пропозицій щодо санації (план санації) від фізичних осіб та (або) юридичних осіб, які бажали б взяти участь у санації боржника (інвестори) не надходило.

На виконання вимог ухвали господарського суду Одеської області від 12.11.2013 р. та ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна проведені збори кредиторів, на яких обрано комітет кредиторів, що підтверджується протоколом зборів комітету кредиторів від 29.11.2013р.

29.11.2013р. проведені збори комітету кредиторів, на яких прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Рябця О. М.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках , передбачених цим Законом;

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Враховуючи викладені обставини, суд дослідивши майнові активи Товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" на предмет їх недостатності для задоволення конкурсних вимог кредиторів дійшов висновку, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури і вважає за необхідне Товариство з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Рябця О.М.

Об'ява про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" банкрутом опубліковано в газеті „Урядовий курьер" №1 від 03.01.2014р.

На виконання постанови господарського суду Одеської області за результатами роботи ліквідатором надано суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з підтверджуючими документами, а саме довідками АБ „Південний" від 10.04.2013р., АБ „Порто-Франко" від 19.04.2013р., ПАТ „Укрсоцбанк" від 19.04.2013р., ПАТ „КБ" Надра" від 23.04.2013р., Рішення Державного реєстратора на нерухоме майно від 26.04.2013р., Лист УДАІ ГУМВС України в Одеській області від 23.04.2013р., які свідчать про відсутність у банкрута майна, грошових коштів, транспортних засобів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Комітетом кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" прийнято рішення щодо затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, ліквідації банкрута, що підтверджується протоколом засідання комітету кредиторів від 19.02.2014р.

За таких обставин, суд керуючись п.6 ст.83 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідує товариство з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" та припиняє провадження у справі.

Керуючись, п.6 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" (65009, м. Одеса, вул. Піонерська 5В,оф. 503 код ЄДРПОУ 35178161).

2. Ліквідувати юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю „Одесаенерго" (65009, м. Одеса, вул. Піонерська 5В,оф. 503 код ЄДРПОУ 35178161).

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4. Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації підприємства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", про що повідомити суд.

5. Повноваження ліквідатора припинити.

6. Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в Одеській області, Реєстраційній службі Одеського міського управління юстиції.

Суддя Бахарєв Б.О.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення25.02.2014
Оприлюднено28.02.2014
Номер документу37362957
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/2100/13

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 13.02.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 11.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 08.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні