Ухвала
від 26.02.2014 по справі 820/9109/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

26 лютого 2014 р. № 820/9109/13-а

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Панов М.М. розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області про заміну сторони у виконавчому провадженні за позовом Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 про стягнення заборгованості --

ВСТАНОВИВ:

Позивач Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до фізичної особи- підприємця ОСОБА_2, в якому просить суд стягнути з фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1) на рахунок управління ПФУ у Барвінківському районі Харківської області (64701 ,м. Барвінкове, вул. Першотравнева 16, р/р 37190104002002 в управлінні Державної казначейської служби України в Харківській обласгі МФО 851011 код ЄДРПОУ 22684401) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне, страхування за.період січня - листопада 2011 р. на суму 3661 грн. 91 коп. (три тисячі шістсот шістдесят одна грн. 91 коп.).

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 06.11.2013 р. по справі № 820/9109/2070 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, позовні вимоги задоволено у повному обсязі та стягнено з фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1) на користь управління ПФУ у Барвінківському районі Харківської області (адреса: 64701, м. Барвінкове, вул. Першотравнева 16, р/р 37190104002002 в управлінні Державної казначейської служби України в Харківській області МФО 851011 код ЄДРПОУ 22684401) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період січня - листопада 2011 р. на суму 3661 (три тисячі шістсот шістдесят одна ) грн. 91 коп.).

18 лютого 2014 року Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області звернулось до Харківського окружного адміністративного суду, із заявою, в якій просило замінити сторону виконавчого провадження Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області на Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію головного управління Міндоходів у Харківській області за виконавчим листом № 8209109/13-а від 06.11.2013р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 Позивач, повідомлений належним чином про дату, час та місце судового засіданні не прибув.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання не прибув.

Зацікавлена особа, а саме: Ізюмська об'єднана державна податкова інспекція головного управління Міністерства Міндоходів у Харківській області, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засіданні не прибув.

Відповідно до ч. 2. ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи викладене, суд, керуючись положеннями ст.ст. 41, 128 КАС, вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі осіб, які викликались в судове засідання, про дату, час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Суд, вивчивши матеріали справи, проаналізувавши норми права, що регулюються правовідносини, дійшов висновку про обґрунтованість заявленого клопотання про заміну сторони виконавчого провадження, виходячи з наступного.

Судом встановлено , що постановою Харківського окружного адміністративного суду 06.11.2013 р. по справі № 820/9109/2070 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 про стягнення заборгованості, позовні вимоги задоволено у повному обсязі та стягнено з фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1) на користь управління ПФУ у Барвінківському районі Харківської області (адреса: 64701, м. Барвінкове, вул. Першотравнева 16, р/р 37190104002002 в управлінні Державної казначейської служби України в Харківській області МФО 851011 код ЄДРПОУ 22684401) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період січня - листопада 2011 р. на суму 3661 (три тисячі шістсот шістдесят одна ) грн. 91 коп.).

Харківським окружним адміністративним судом 13.12.2013 р. по справі № 820/9109/13-а видано виконавчий лист, на підставі якого було відкрито виконавче провадження ВП № 41350964 що наявне в матеріалах справи.

11.08.2013 року набрав чинності Закон України від 04.07.2013 року №406-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із проведенням адміністративної реформи", яким врегульовано питання щодо передачі функцій з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від Пенсійного фонду України до Міністерства доходів і зборів України.

Відповідно до ст. 12 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, відповідно до покладених на нього завдань забезпечує збір та ведення обліку надходжень від сплати єдиного внеску.

Як вбачається із п. 7 ч. 1 ст. 13 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" органи доходів і зборів мають право стягувати з платників несплачені суми єдиного внеску.

Крім того відповідно до п. 3 Перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із проведенням адміністративної реформи" процедури адміністрування, які здійснюють органи доходів і зборів поширюються на періоди до набрання чинності цього Закону.

Частиною 1 ст. 264 КАС України передбачено, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Також слід зазначити, що частиною 9 Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України „Про практику застосування адміністративними судами окремих положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду адміністративних справ" від 06.03.2008 №2 - в разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи правонаступником.

Слід зазначити, що правонаступництво - це перехід прав і обов'язків від одного суб'єкта до іншого. Правонаступництво може бути універсальним або частковим. За універсального правонаступництва до правонаступника (фізичної або юридичної особи) переходять усі права і обов'язки того суб'єкта, якому вони належали раніше. За часткового правонаступництва від одного до іншого суб'єкта переходять лише окремі права і обов'язки.

Отже виходячи із положень Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із проведенням адміністративної реформи" суд приходить до висновку, що Міністерству доходів і зборів України були передані права та обов'язки в частині адміністрування єдиного внеску.

З урахуванням наведеного, суд вважає, що Ізюмська об'єднана державна податкова інспекція головного управління Міністерства Міндоходів у Харківській області є частковим правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області з адміністрування єдиного внеску, а саме правонаступником прав та обов'язків щодо адміністрування єдиного внеску.

Таким чином, суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області на Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію головного управління Міндоходів у Харківській області.

Керуючись ст.ст. 160, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП № 41350964 за виконавчим листом від 06.11.2013 р. по справі №820/9109/13-а а саме: стягувача Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області (адреса: 64701, м. Барвінкове, вул. Першотравнева 16, р/р 37190104002002 в управлінні Державної казначейської служби України в Харківській області МФО 851011 код ЄДРПОУ 22684401) на Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію головного управління Міндоходів у Харківській області (м. Ізюм, вул.. Фрунзе, 32 ) за виконавчим листом №820/9109/13-а від 06.11.2013 р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з фізичної особи- підприємця ОСОБА_2 заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період січня - листопада 2011 р. на суму 3661 (три тисячі шістсот шістдесят одна ) грн. 91 коп.).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Панов М.М.

Дата ухвалення рішення26.02.2014
Оприлюднено28.02.2014
Номер документу37364393
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —820/9109/13-а

Ухвала від 27.09.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 26.02.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 06.11.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні