Ухвала
від 12.02.2014 по справі 124/1365/14-ц
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. СІМФЕРОПОЛЯ

УХВАЛА

Справа № 124/1365/14-ц

12.02.2014 року м. Сімферополь

Суддя Центрального районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим Федоренко Е.Р., розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 до Республіканського комітету Автономної Республіки Крим у справах міжнаціональних відносин та департированих громадян про визнання недійсним ордеру про право на зайняття житлового приміщення,-

В с т а н о в и в :

ОСОБА_2 звернувся до суду із зазначеною позовною заявою.

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до частини 1 статті 3 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно частин 1,3 статті 15 ЦПК України, суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин. Суди розглядають справи, визначені у частині першій цієї статті, в порядку позовного, наказного та окремого провадження.

Статтею 119 Цивільного-процесуального кодексу України передбачена форма і зміст позовної заяви, а саме: Позовна заява подається в письмовій формі. Позовна заява повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; перелік документів, що додаються до заяви. 3. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання. 4. Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом. 5. До позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору. 6. До позовної заяви, що подається у випадках, визначених частиною третьою статті 118 цього Кодексу, мають бути додані копії ухвали про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу або ухвали про скасування судового наказу.7. У разі пред'явлення позову особами, які діють на захист прав, свобод та інтересів іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення. 8. Якщо позовна заява подається представником позивача, до позовної заяви додається довіреність чи інший документ, що підтверджує його повноваження. 9. Позовна заява, подана після забезпечення доказів або позову, повинна містити, крім зазначеного у частині другій цієї статті, відомості про забезпечення доказів або позову.

Частиною 1 статті 120 Цивільного-процесуального кодексу України передбачено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Відповідно до п.п.2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання позовної заяви немайнового характеру, розмір ставки судового збору складає 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, що на день подання позовної заяви складає 243,60 грн.

Отже, позивачу необхідно подати до суду позовну заяву у відповідності до вищенаведених норм цивільного-процесуального законодавства України, та сплатити судовий збір у розмірі 243,60 грн., і надати суду докази про його сплату.

Реквізити для сплати судового збору: Отримувач коштів УДКСУ у м. Сімферополі (Центральний район м. Сімферополя), 22030001, Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38040558, Банк отримувача - Головне управління Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, м. Сімферополь, Код банку отримувача (МФО) 824026, Рахунок отримувача 31213206700005, Код класифікації доходів бюджету 22030001 Призначення платежу - Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Центральний районний суд м. Сімферополя (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 02897112 (суду, де розглядається справа).

Згідно до вимог статті 121 ЦПК України, заява подана без додержання вимог ст.119-120 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строків для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.121 ЦПК України, суддя -

У х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_2 до Республіканського комітету Автономної Республіки Крим у справах міжнаціональних відносин та департированих громадян про визнання недійсним ордеру про право на зайняття житлового приміщення- залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем копії ухвали.

Ухвалу у частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржено до Апеляційного суду АР Крим через Центральний районний суд м. Сімферополя АР Крим протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Е. Р. Федоренко

СудЦентральний районний суд м. Сімферополя
Дата ухвалення рішення12.02.2014
Оприлюднено05.03.2014
Номер документу37401494
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —124/1365/14-ц

Ухвала від 12.02.2014

Цивільне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Федоренко Е. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні