Постанова
від 28.02.2014 по справі 805/1845/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 лютого 2014 р. Справа № 805/1845/14

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

Головуючий суддя: Буряк І.В.

розглянувши у письмовому провадженні

позовну заяву Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі

м.Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьк-Інформ-

ресурси»

про стягнення з рахунків податкового боргу

ВСТАНОВИВ

Державна податкова інспекція у Ворошиловському районі м.Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області (надалі - позивач, ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька) звернулась до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьк-Інформ-ресурси» (надалі - відповідач, ТОВ «Донецьк-Інформ-Ресурси») про стягнення з рахунків податкового боргу з єдиного податку в розмірі 19 083,35 грн.

Позов мотивовано встановленням факту несплати відповідачем, в установленому законодавством України порядку, суми податкових зобов'язань з єдиного податку, що є підставою для примусового стягнення такого податкового боргу за рішенням суду, відповідно до нормативних приписів Податкового кодексу України.

У судове засідання від 28.02.2014 з'явився представник позивача (Полякова О.Г.) та надав заяву (№7176/14 від 28.02.2014) із якої вбачається, що позивач просить суд розглянути справу в письмовому провадженні.

Письмових заперечень на позовну заяву відповідач до суду не надав.

У судове засідання від 28.02.2014 представник відповідача не з'явився, про час та місце судового розгляду повідомлений належним чином, не повідомив про причини неявки.

Таким чином, керуючись ч.6 ст.128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження.

Суд, перевіривши матеріали справи і обговоривши доводи адміністративного позову, дійшов наступних висновків.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Донецьк-Інформ-ресурси» зареєстровано виконавчим комітетом Донецької міської ради в якості юридичної особи (ЄДРПОУ 38532457, місцезнаходження: 83050, м.Донецьк, провулок Орєшкова, буд.16).

ТОВ «Донецьк-Інформ-Ресурси» знаходиться на обліку в ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька, згідно довідки про взяття на облік.

Відповідач надав до податкового органу податкову декларацію платника єдиного податку з податку за півріччя 2013 року №1300016562 від 19.08.2013, відповідно до якої сума єдиного податку до сплати за податковий (звітний) квартал становить 19 083,35 грн.

Позивач зазначає, що податковий борг ТОВ «Донецьк-Інформ-Ресурси» становить 19 083,35 грн.

Пунктом 46.1 ст.46 Податкового Кодексу України встановлено, що податкова декларація, розрахунок (далі - податкова декларація) - документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених цим Кодексом) контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов'язання, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку.

Відповідно до п.57.1 ст.57 Податкового Кодексу України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з пп. 14.1.175 п. 14.1 ст.14 Податкового кодексу України податковий борг - це сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно до п.95.1 ст.95 Податкового кодексу України встановлено, що орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

У відповідності до п.95.2 ст.95 Податкового кодексу України встановлено, що стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання (вручення) такому платнику податкової вимоги.

В матеріалах справи наявні копія корінця податкової вимоги від 06.09.2010 №100-15, згідно якої загальна сума податкового боргу платника податків за узгодженими податковими зобов'язаннями становить 19 083,35 грн.

Зазначена податкова вимоги не була оскаржена в адміністративному порядку та не була відкликана, у зв'язку з несплатою.

Сальдо розрахунків платника податків з бюджетом за податком, збором (обов'язковим платежем) розраховується у картках особових рахунків платників податків, які ведуться в органах державної податкової служби відповідно до вимог Інструкції «Про порядок ведення органами державної податкової служби оперативного обліку платежів до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами державної податкової служби України», затвердженої наказом державної податкової адміністрації України від 18.07.2005 року N 276 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 02.08.2005 р. за N 843/11123.

Відповідно до зворотного боку облікової картки платника станом на момент розгляду справи (платіж 18050300 єдиний податок з юридичних осіб) вбачається, що ТОВ «Донецьк-Інформ-Ресурси» має податковий борг в заявленому розмірі.

Таким чином, відповідач має податковий борг з єдиного податку у розмірі 19 083,35 грн., що підлягає примусовому стягненню.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку щодо обґрунтованості та наявності достатніх підстав для задоволення позовних вимог.

Нормою ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 11, 17, 69-72, 86, 87, 94, 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м.Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьк-Інформ-ресурси» задовольнити повністю.

Стягнути з розрахункових рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьк-Інформ-Ресурси» (ЄДРПОУ 38532457, місцезнаходження: 83050, м.Донецьк, провулок Орєшкова, буд.16) суму податкового боргу з єдиного податку у розмірі 19 083 (дев'ятнадцять тисяч вісімдесят три) гривні 35 (тридцять п'ять) копійок.

2. Постанова набирає законної сили в порядку передбаченому ст. 254 КАС України.

3. Постанова прийнята та підписана 28 лютого 2014 року.

4. Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Буряк І. В.

Дата ухвалення рішення28.02.2014
Оприлюднено05.03.2014
Номер документу37467831
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1845/14

Постанова від 28.02.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні