Ухвала
від 03.03.2014 по справі 32/11б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

03.03.2014р. Справа № 32/11б

за заявою кредитора (заявника) Красноармійської об'єднаної податкової інспекції Донецької області ДПС

до боржника ДП «Комбінат комунальних підприємств № 3» м. Українськ

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Нестеренко О.А.

Суддя Попов О.В.

Представники:

від кредиторів: не з'явилися

арбітражний керуючий Нестеренко О.А.

за участю Головного управління юстиції у Донецькій області: Леонов В.О. - за довіреністю

Ухвалою від 14.01.02 за заявою Красноармійської ОДПІ господарським судом Донецької області порушена справа №32/11Б про банкрутство Дочірнього підприємства „Комбінат комунальних підприємств №3" м. Українськ в зв'язку з його фінансовою неспроможністю.

Ухвалою суду від 12.02.02 за результатами підготовчого засідання введена процедура розпорядження майном та призначений розпорядник майна Білозір В.В.

Ухвалою суду від 30.04.02 за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 30.07.02 провадження по справі №32/11Б про банкрутство Дочірнього підприємства „Комбінат комунальних підприємств №3" м. Українськ зупинено до закінчення дії мораторію введеного Законом України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна».

Ухвалою суду від 08.11.12 призначений новий розпорядник майна - арбітражний керуючий Нестеренко О.А.

Ухвалою суду від 30.04.13 поновлено провадження у справі №32/11Б про банкрутство Дочірнього підприємства „Комбінат комунальних підприємств №3" м. Українськ.

Постановою суду від 11.06.13 боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 12 місяців до 11.06.14 та призначений ліквідатор - арбітражний керуючий Нестеренко О.А.

Ухвалою суду від 17.09.13 визнані вимоги поточних кредиторів банкрута.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатор 26.11.13 надав до суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 10.12.13 розгляд звіту та ліквідаційного балансу призначений на 13.01.14; ліквідатора зобов'язано надати суду відомості за результатами інвентаризації майна боржника, довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню, відомості щодо схвалення звіту ліквідатора Міністерством енергетики та вугільної промисловості України; Міністерство енергетики та вугільної промисловості України зобов'язано надати відомості щодо схвалення звіту ліквідатора по справі №32/11Б.

Ухвалою суду від 13.01.14 розгляд справи відкладений на 17.02.14 у зв'язку з неявкою ліквідатора, представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і членів комітету кредиторів, а також ненаданням витребуваних документів.

Ухвалою суду від 17.02.14 розгляд справи відкладений на 03.03.14 у зв'язку з неявкою представника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і ненаданням витребуваних документів.

19.02.14 до господарського суду Донецької області надійшов лист Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10.02.14 №17/0224, яким повідомлено про направлення на адресу ліквідатора листа від 07.02.14 №2/12-44 про можливість схвалення Міністерством енергетики та вугільної промисловості України звіту ліквідатора по справі №32/11Б за умови надання копії рішення комітету кредиторів з розгляду звіту ліквідатора та довідки архівної установи про прийняття документів боржника, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

03.03.14 до господарського суду Донецької області надійшов супровідний лист ліквідатора від 28.02.14 №02/28-01 із доданими документами: копії листів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 07.02.14 №2/12-44 та ліквідатора від 21.02.14 №02/21-01.

В судове засідання 03.03.14 представник Міністерства енергетики та вугільної промисловості України не з'явився, відомості щодо схвалення звіту ліквідатора по справі №32/11Б господарському суду не надані.

У випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

У разі неподання учасником судового процесу з неповажних причин або без повідомлення причини матеріалів та інших доказів, витребуваних господарським судом, останній може здійснити розгляд справи за наявними в ній матеріалами справи.

Зазначений висновок збігається з правовою позицією Вищого господарського суду України викладеній у інформаційному листі від 15.03.10 №01-08/140 «Про деякі питання запобігання зловживанню процесуальними правами у господарському судочинстві».

Господарський суд, розглянувши в судовому засіданні 03.03.14 дані звіту та ліквідаційного балансу, а також додані до них документи, дослідивши матеріали справи та оцінивши подані докази, заслухавши пояснення ліквідатора, встановив:

19.01.13 набрав чинності Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону України №4212-VI від 22.12.11.

Відповідно до п. 1-1 розділу Х Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 22.12.11 №4212-VI положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом. Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

У п. 40 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.13 №01-06/606/2013 вказано, що розгляд справи про банкрутство за новою редакцією Закону здійснюється згідно з постановою про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. При цьому правові підстави прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури визначаються відповідно до раніше чинної редакції Закону, а правові наслідки введення ліквідації процедури - за його новою редакцією.

Отже, враховуючи перехідні та прикінцеві положення Закону України від 22.12.11 №4212-VI при вирішенні питання по справі №32/11Б щодо визнання боржника - ДП «Комбінат комунальних підприємств № 3» м. Українськ банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора суд керувався вимогами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 30.06.99, при цьому подальше провадження по справі про банкрутство здійснюється за нормами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України №4212-VI від 22.12.11.

Враховуючи викладене при розгляді судом даної справи застосовуються положення Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України №4212-VI від 22.12.11, (далі - Закон про банкрутство).

На виконання вимог ст. 41 Закону про банкрутство в ході ліквідаційної процедури ліквідатором вжиті заходи, спрямовані на пошук, виявлення, повернення та реалізацію майнових активів боржника для погашення кредиторської заборгованості.

Я вбачається з відомостей, представлених у звіті та за поясненнями ліквідатора, наданими в судовому засіданні 03.03.14, в ході провадження по справі №32/11Б арбітражним керуючим проведені заходи, щодо виявлення активу та пасиву боржника, а саме: опубліковано оголошення в газеті «Голос України» №121 від 04.07.13 про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; здійснено необхідні заходи щодо встановлення майна та майнових активів, належних підприємству-банкрута: направлені запити до ВДВС Селидівського міського управління юстиції, Красноармійської ОДПІ, Реєстраційної служби Селидівського міського управління юстиції Донецької області, ДКП «Бюро технічної інвентаризації» м.Селидове, ВРЕР м. Красноармійська при УДАІ УМВС України в Донецькій області, відділу Держкомзему у м. Селидове Донецької області, Східної митниці, ТУ Держгірпромнагляду у Донецькій області. На зазначені запити надійшли відповіді про відсутність зареєстрованого за боржником майна. Також, у боржника відсутні відкриті розрахункові рахунку в установі банку. В результаті здійснених заходів щодо виявлення майна банкрута, встановлено, що в ході ліквідаційної процедури майна боржника, що підлягає включенню до ліквідаційної маси не виявлено. У зв'язку з відсутністю майнових активів боржника кредиторські вимоги залишилися не задоволеними і вважаються погашеними відповідно до приписів ч. 5 ст. 45 Закону про банкрутство.

Відповідно до звіту ліквідатора та доданих документів керівні органи боржника за місцем реєстрації відсутні (акт обстеження юридичної адреси банкрута від 18.04.13), фінансово - господарська документація керівними органами банкрута ліквідатору не передавалися у зв'язку з чим, архівні документи банкрута до архівної установи на збереження для їх подальшого зберігання не здавалися.

В силу приписів ч. 1 ст. 46 Закону про банкрутство звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Як вбачається з матеріалів справи комітетом кредиторів на засіданні 25.10.13 прийнято рішення затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута і вирішено звернутися до господарського суду Донецької області з клопотанням про ліквідацію юридичної особи - ДП «Комбінат комунальних підприємств № 3» м. Українськ (протокол засідання комітету кредиторів від 25.10.13).

Згідно вимог ч. 1 ст. 46 Закону про банкрутство, ліквідатор листом від 01.11.13 №11/01-01 направляв до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України звіт ліквідатора для схвалення.

Листом Міністерство енергетики та вугільної промисловості України від 10.02.14 №17/0224 повідомлено про направлення на адресу ліквідатора листа від 07.02.14 №2/12-44 про можливість схвалення Міністерством енергетики та вугільної промисловості України звіту ліквідатора по справі №32/11Б за умови надання копії рішення комітету кредиторів з розгляду звіту ліквідатора та довідки архівної установи про прийняття документів боржника, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Ліквідатор, на виконання умов Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо схвалення звіту ліквідатора, листом від 21.02.14 №02/21-01 направив на адресу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України протокол комітету кредиторів з розгляду звіту ліквідатора.

Крім того, господарський суд Донецької області з метою схвалення Міністерством енергетики та вугільної промисловості України звіту ліквідатора неодноразово відкладав розгляд справи №32/11Б.

На теперішній час відомості щодо схвалення або будь - яких заперечень за результатами розгляду Міністерством енергетики та вугільної промисловості України звіту ліквідатора до господарського суду не надходило.

З огляду на викладене, беручи до уваги, що провадження по справі №32/11Б триває з 14.01.02, враховуючи здійснення арбітражним керуючим всіх необхідних заходів передбачених Законом про банкрутство щодо виявлення активу та пасиву боржника, відсутність майнових активів та керівних органів боржника, а також відсутність обґрунтованих заперечень з боку органу, уповноваженого управляти майном - Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, господарський суд за результатами дослідження звіту ліквідатора, визнає його таким, що відповідає вимогам Закону про банкрутство та підлягає затвердженню.

Зауважень та заперечень стосовно проведення ліквідаційної процедури до суду не надходило.

В силу ч.2 ст.46 Закону про банкрутство якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

З огляду на викладене суд приймає ухвалу про ліквідацію боржника.

Керуючись ч. 1 ст. 2, ч.8 ст. 26, ст.ст. 37 - 46, п.6 ч. 1 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.11 №4212-VI, ст.ст. 4 -1 , 86 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс - Дочірнього підприємства „Комбінат комунальних підприємств №3" (код ЄДРПОУ 23783542), що зареєстроване за адресою: 85485, Донецька область, м. Українськ, вул. Свердлова, буд. 30.

2. Юридичну особу - банкрут Дочірнє підприємство „Комбінат комунальних підприємств №3" м. Українськ - ліквідувати.

3. Провадження по справі №32/11Б - припинити.

4. Ухвалу направити органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, органу державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, власнику майна, органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута, державному реєстратору та органу ДВС.

Суддя О.В. Попов

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено06.03.2014
Номер документу37487441
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/11б

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 12.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 13.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 17.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Постанова від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні