Ухвала
від 03.03.2014 по справі 922/4681/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"03" березня 2014 р. Справа № 922/4681/13

вх. № 4681/13

Суддя господарського суду Казарцева В.В.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розпорядника майна - Кошовського С.В., свідоцтво №923 від 14.05.2013 р.

представника Західної ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області - Демчана А.В., довіреність №689/9/20-33-10-10 від 12.11.2013 р.

представника ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" - не з'явився

Розглянувши за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа", м. Харків

до Приватного підприємства "Деметра", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" звернулося до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство Приватного підприємства "Деметра" в порядку ст.10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на тій підставі, що боржником протягом більш ніж трьох місяців не було задоволено безспірні вимоги кредитора на загальну суму 526198,51 грн., що підтверджено рішенням господарського суду Харківської області від 22.10.2012 р. у справі №5023/4504/12, яке набрало законної сили, та наказами суду від 02.11.2012 р.

Ухвалою суду від 25.11.2013 р. в підготовчому засіданні було порушено провадження у справі про банкрутство ПП "Деметра"; визнано вимоги ініціюючого кредитора ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" в розмірі 526198,51 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Кравченко Ю.П.; зобов'язано ініціюючого кредитора ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" в десятиденний строк з дня прийняття даної ухвали здійснити в офіційному друкованому органі газеті "Голос України" або "Урядовий Кур'єр" офіційне оприлюднення відомостей про порушення справи про банкрутство боржника ПП "Деметра"; зобов'язано розпорядника майна розглянути вимоги кредиторів та скласти реєстр вимог кредиторів, провести інвентаризацію майна боржника.

23.01.2014 р. до суду ініціюючим кредитором ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" надано докази офіційного оприлюднення відомостей про порушення справи про банкрутство ПП "Деметра" - копію сторінки газети "Урядовий кур'єр" №229 (5115) від 11.12.2013 р.

Ухвалою суду від 27.01.2014 р. задоволено заяву арбітражного керуючого Кравченко Ю.П. про дострокове припинення її повноважень як розпорядника майна ПП "Деметра", звільнено Кравченко Ю.П. від виконання обов'язків розпорядника майна ПП "Деметра" та призначено розпорядником майна ПП "Деметра" арбітражного керуючого Кошовського С.В.

Ухвалою суду від 24.02.2014 р. задоволено клопотання розпорядника майна про припинення повноважень керівника та виконавчих органів управління боржника ПП "Деметра" та покладення виконання обов'язків керівника та виконавчих органів управління боржника на розпорядника майна, припинено повноваження керівника та виконавчих органів управління боржника ПП "Деметра" та покладено виконання обов'язків керівника та виконавчих органів управління боржника на розпорядника майна.

Розпорядник майна в судовому засіданні надав звіт про результати розгляду грошових вимог, повідомлення про результати їх розгляду та докази отримання даних повідомлень кредиторами, також надав клопотання про продовження процедури розпорядження майном на 10 днів у зв'язку із покладенням на нього виконання обов'язків керівника та виконавчих органів управління ПП "Деметра" та необхідністю проведення інвентаризації майна боржника.

Присутній у судовому засіданні представник Західної ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області надав усні пояснення, заперечень щодо складеного реєстру вимог кредиторів не висловив.

Вислухавши пояснення сторін, розглянувши матеріали справи та реєстр вимог кредиторів, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що офіційне оприлюднення оголошення про порушення провадження по справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном ПП "Деметра" було надруковане в газеті "Урядовий кур'єр" №229 (5115) від 11.12.2013 р.

Відповідно до ч.1 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Протягом 30 днів з дня офіційного опублікування вказаного вище оголошення до господарського суду надійшли дві заяви з вимогами до боржника від Західної ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області.

В судовому засіданні 03.03.2014 р. розглянуті вимоги Західної ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області, про що винесено відповідні ухвали.

Так, ухвалами суду від 03.03.2014 р. вимоги Західної ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області за заявою вх.№48659 від 26.12.2013 р. визнані частково у розмірі 13573,00 грн. (третя черга задоволення вимог кредиторів), за заявою вх.№84 від 08.01.2014 р. - відхилені.

Згідно з п.4 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Відповідно до ч.2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу.

Ухвала є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

До реєстру вимог кредиторів, наданого суду розпорядником майна, включені: ініціюючий кредитор ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" з вимогами на загальну суму 526198,51 грн. та Західна ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області з грошовими вимогами на суму 13573,00 грн.

Відповідно до ч.8 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Загальний розмір заявлених вимог кредиторів складає 546561,51 грн., визнаних - 539771,51 грн.

Заяв кредиторів з вимогами до боржника, що надійшли з порушенням строку немає.

Заборгованості з виплати заробітної плати, виплатам по аліментах, авторської винагороди, а також відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, розпорядником майна не було виявлено.

Вимог, забезпечених заставою, які згідно з п.8 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" окремо вносяться до реєстру вимог кредиторів, немає.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що реєстр вимог кредиторів підлягає затвердженню. Включенню до реєстру вимог кредиторів підлягають грошові вимоги ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" у розмірі 526198,51 грн., визнані судом у підготовчому засіданні, та грошові вимоги Західній ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області у розмірі 13573,00 грн., визнані ухвалою суду від 03.03.2014 р.

В пункті 19 Інформаційного листа Вищого господарського суду України №01-06/606/2013 від 28.03.2013р. "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ)" визначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в ліквідаційній процедурі у шосту чергу. Такі кредитори не беруть участі в представницьких органах кредиторів (зборах та комітеті кредиторів).

Частина 1 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлює, що протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Відповідно до абз.2 п.2 ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені ч.2 ст.22 цього Закону.

Письмових заяв від осіб, які б бажали взяти участь у санації боржника, до суду не надано.

Згідно з ч.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, розглянувши поданий розпорядником майна на затвердження реєстр вимог кредиторів та клопотання про продовження процедуру розпорядження майном, суд вважає за можливе затвердити реєстр вимог кредиторів та продовжити процедуру розпорядження майном на 10 днів.

Керуючись ст. 22-26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , ст. 86 ГПК України:

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог конкурсних кредиторів ПП "Деметра", код ЄДРПОУ 31149163 (адреса: 61052, м.Харків, вул.Енгельса,33) в наступному складі:

- ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" (місцезнаходження: 61064, м.Харків, пров.Титаренківський,8, код ЄДРПОУ 36032681) у розмірі 526198,51 грн. (четверта черга задоволення вимог кредиторів);

- Західної ОДПІ м.Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області у розмірі 13573,00 грн. (третя черга задоволення вимог кредиторів).

2. Продовжити строк процедури розпорядження майном боржника ПП "Деметра" та повноважень розпорядника майна терміном на 10 днів до 30.03.2014 р.

3. Визначити, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

4. Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 14.03.2014 р.

5. Зобов'язати розпорядника майна протягом 10 днів письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

5. Зобов'язати розпорядника майна надати суду до 17.03.2014 р. докази здійснення аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарному ринку з урахуванням Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006 р. за №14, протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

6. Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 24.03.2014 р. об 11:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під'їзд, 2-й поверх, кабінет №205.

7. Ухвалу направити розпоряднику майна, кредитору.

Суддя Казарцева В.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено07.03.2014
Номер документу37507282
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4681/13

Ухвала від 20.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 02.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 28.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Постанова від 07.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні