Постанова
від 03.03.2014 по справі 806/832/14
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

03 березня 2014 р. Житомир справа № 806/832/14

категорія 10.2.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Попової О. Г. ,

розглянувши у письмовому провадженні у м. Житомирі адміністративну справу за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Житомирі до Приватного підприємства "Борис+С" про стягнення 353,31 грн.,-

встановив:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Житомирі звернулось до суду з позовом в якому просить стягнути з Приватного підприємства "Борис+С" борг у сумі 353,31 грн. В обгрунтування позовних вимог зазначило, що підприємством в добровільному порядку не сплачено страхові внески до Фонду, що перешкоджає реалізації державної політики у сфері страхування від нещасних випадків на виробництві.

Представник позивача подав до суду заяву з проханням розгляд справи проводити в порядку письмового провадження.

Представник відповідача в судове засідання не з"явився. По розгляд справи повідомлений вчасно та належним чином. Причини неявки суду не відомі.

Суд вважає за можливе розгляд справи провести в порядку письмового провадження, відповідно до ст. 41 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоленню з наступних підстав.

Встановлено, що Приватне підприємство "Борис+С" зареєстроване у Відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Житомирі, як платник страхових внесків.

Відповідно до пункту 7 розділу 8 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 2464-VI від 08.07.2010року, який набрав чинності з 1 січня 2011 року, стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

На період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності цим Законом.

Так, статтею 15 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", в редакції до 01.01.2011 року, (далі - Закон), встановлено, що страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків - некомерційна самоврядна організація, що діє на підставі статуту.

Згідно зі ст.45 Закону, роботодавці як страхувальники зобов'язані своєчасно та повністю сплачувати у встановленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Відповідно до ст.47 Закону, страхові внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України.

Із матеріалів справи встановлено, що Приватним підприємством "Борис+С" було подано до Фонду звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 3 квартал 2011 року, в якому ним визначено, що сума несплачених страхових внесків становить 2398,90 грн. Вказана сума вважається узгодженою.

Зі змісту позовної заяви встановлено, що в судовому порядку з відповідача стягнуто 2045,60 грн. заборгованості зі сплати страхових коштів. Різниця не стягнутої заборгованості становить 353,31 грн.

Відповідно до ст.52 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності" страхувальник несе відповідальність за шкоду, заподіяну застрахованому або Фонду соціального страхування від нещасних випадків внаслідок невиконання своїх обов'язків із страхування від нещасного випадку, відповідно до закону.

Відповідач заперечення проти позову та доказів сплати зазначеної заборгованості суду не надав.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що про обгрунтованість позовних вимог Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Житомирі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 41, 86, 158-163, 254 КАС України, суд, -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства "Борис+С" (вул. М. Рибалка, 25, м. Житомир, р/р 2600605000042, МФО 380537 в ЖФ Віейбі Банк, ЄДРПОУ 35905501) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Житомирі (пров. Львівський, 2, м. Житомир, 10003, р/р 37175401900002 УДК в Житомирській області, МФО 811039, ЄДРПОУ 25924113) заборгованість у сумі 353 (триста п"ятдесят три) грн. 31 (тридцять одна) коп.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя О.Г. Попова

Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено13.03.2014
Номер документу37528937
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/832/14

Ухвала від 06.10.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Постанова від 03.03.2014

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні