Ухвала
від 11.02.2014 по справі 12/65
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №12/65 Головуючий у 1- й інстанції Цвіркун Ю.І. Суддя - доповідач: Безименна Н.В.

У Х В А Л А

Іменем України

11 лютого 2014 року м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду в складі:

головуючого судді: Безименної Н.В.,

суддів: Аліменка В.О. та Кучми А.Ю.,

при секретарі Проценко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Державного науково - виробничого підприємства «Електронмаш» про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2010 року у справі за позовом Державного науково - виробничого підприємства «Електронмаш» до Державної інспекції з контролю за цінами в м. Києві про визнання протиправними та скасування акта і рішення, -

В С Т А Н О В И Л А :

У вересні 2007 року Державне науково - виробниче підприємство «Електронмаш» звернулося в Окружний адміністративний суд м. Києва з позовом до Державної інспекції з контролю за цінами в м. Києві, в якому просило визнати протиправним та скасувати Акт Державної інспекції з контролю за цінами в м. Києві № 187 від 16.06.2007 року, визнати протиправним та скасувати рішення про застосування економічних санкцій за порушення державної дисципліни цін № 84 від 26.06.2007 року.

Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 19 грудня 2007 року в задоволенні позову відмовлено.

Справа неодноразово переглядалася в апеляційному та касаційному порядку.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2010 року, яка залишена без змін ухвалою Вищого адміністративного суду України від 6 червня 2013 року, апеляційну скаргу Державного науково - виробничого підприємства «Електронмаш» задоволено частково, постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 19 грудня 2007 року скасовано в частині відмови в задоволенні позовних вимог щодо скасування акта перевірки від 16.06.2007 року, в скасованій частині прийнято нову ухвалу про закриття провадження у справі, в решті судове рішення залишено без змін.

У лютому 2011 року Державне науково - виробниче підприємство «Електронмаш» звернулося в Київський апеляційний адміністративний суд із заявою про перегляд ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2010 року за нововиявленими обставинами з посиланням на те, що 26 січня 2011 року ДНВП «Електронмаш» стали відомі обставини, які є істотними для справи, і які не були і не могли бути відомі позивачу під час розгляду справи в апеляційному порядку.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи, доводи заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами, колегія суддів вважає, що заява про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2011 року підлягає залишенню без задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 245 КАС України постанова або ухвала суду, що набрала законної сили може бути переглянута у зв'язку з нововиявленими обставинами. Підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є, зокрема, істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи.

При цьому, колегія суддів враховує, що необхідними ознаки нововиялених обставин є те, що ці обставини існували, але не були і не могли бути відомі заявникові на час розгляду справи. При цьому, не вважаються нововиявленими обставинами нові докази, які виявлені після постановлення рішення суду.

Частиною 1 ст. 249 КАС України передбачено, що заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами подається до суду тієї інстанції, який першим допустив помилку при вирішенні справи внаслідок незнання про існування цієї обставини.

Згідно з ч. 1 ст. 253 КАС України суд може скасувати постанову чи ухвалу у справі і прийняти нову постанову чи ухвалу або залишити заяву про перегляд судового рішення за нововиявленим обставинами без задоволення. При ухваленні нового судового рішення суд користується повноваженнями суду відповідної інстанції.

Як на нововиявлену обставину заявник посилається на Розпорядження Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України від 26.01.2011 року № 5/01-р, яким ДНВП «Електронмаш» виключено із Переліку суб'єктів природних монополій м. Києва з 06.07.2005 року, тобто, з дати набуття чинності Закону України «Про теплопостачання».

Колегія суддів вважає, що зазначена обставина не може бути підставою для перегляду рішення за нововиявленими обставинами, оскільки зазначене Розпорядження було прийнято 26.01.2011 року, тобто на час прийняття ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2010 року, вказаного Розпорядження не існувало.

Крім того, колегія суддів враховує, що на зазначене Розпорядження ДНВП «Електронмаш» посилалося при поданні касаційної скарги, однак Вищим адміністративним судом України дані посилання не були прийняті до уваги.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів дійшла до висновку про відсутність підстав для задоволення заяви про перегляд ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2010 року за нововиявленими обставинами.

Керуючись ст.ст. 160, 245-253 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Заяву Державного науково - виробничого підприємства «Електронмаш» про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 19 листопада 2010 року у справі за позовом Державного науково - виробничого підприємства «Електронмаш» до Державної інспекції з контролю за цінами в м. Києві про визнання протиправними та скасування акта і рішення - залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Повний текст ухвали виготовлено 17 лютого 2014 року.

Головуючий суддя Н.В. Безименна

Судді В.О. Аліменко

А.Ю. Кучма

Головуючий суддя Безименна Н.В.

Судді: Аліменко В.О.

Кучма А.Ю.

Дата ухвалення рішення11.02.2014
Оприлюднено14.03.2014
Номер документу37603057
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12/65

Ухвала від 03.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 20.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Судовий наказ від 31.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 04.08.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 18.06.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Судовий наказ від 07.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Крейбух О. Г.

Ухвала від 23.04.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Крейбух О. Г.

Ухвала від 27.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Лавриненко Л.М.

Ухвала від 11.02.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні