Ухвала
від 03.03.2014 по справі 0870/5908/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

03 березня 2014 року Справа № 0870/5908/12 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Нечипуренко О.М., за участю секретаря Петрусь Д.К., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву державного виконавця Жовтневого відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції Хохлова К.К. про заміну сторони виконавчого провадження у справі

за позовною заявою: Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Біотоп Плюс"

про: стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені у розмірі 5048,00грн.,-

за участі представників сторін:

від заявника: Хохлов К.К. (довіреність № 6 від 11.01.2014),

від позивача: Скорженко А.П. (довіреність № 07-7/2428 від 15.07.2011).

від відповідача: не прибув,

від правонаступника відповідача (ТОВ "Агропроінвест 08"): Мешкова І.А. (довіреність б/н від 11.04.2013).

ВСТАНОВИВ:

Запорізьким окружним адміністративним судом розглянуто справу за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Біотоп Плюс" про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені у розмірі 5048,00 грн. за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2011 році.

Постановою від 20.07.2012 позовні вимоги Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів задоволено у повному обсязі.

13.12.2012 видано виконавчий лист.

20.02.2014 на адресу Запорізького окружного адміністративного суду від державного виконавця Жовтневого відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції Хохлова К.К. надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі, у зв'язку із припиненням відповідача за рішенням власників та визначенням ТОВ "Агропроінвест 08" у якості правонаступника відповідача.

Ухвалою від 24.02.2014 заява прийнята до провадження та призначена до розгляду в судовому засіданні 03.03.2014.

В судовому засіданні заявник підтримав доводи заяви та надав пояснення, аналогічні викладеним у заяві.

Позивач у судовому засіданні підтримав позицію заявника та також просив замінити сторону виконавчого провадження у зв'язку із припиненням юридичної особи відповідача.

Відповідач в судове засідання не прибув, про час, місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник ТОВ "Агропроінвест 08" підтвердив, що є правонаступником ТОВ "Біотоп Плюс" та не заперечував проти заміни сторони виконавчого провадження.

За приписами ст. 41 КАС України, під час розгляду заяви здійснювалось повне фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів, а саме: комплексу "Камертон".

Розглянувши матеріали заяви, вислухавши доводи представників сторін, суд вважає її обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню, з огляду на наступне:

Відповідно до пункту 1 статті 259 КАС України, виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

Згідно п.п.3 п.1 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" у виконавчому документі зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові за наявності) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника за наявності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника за наявності (для фізичних осіб - платників податків), а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо.

Статтею 8 Закону України "Про виконавче провадження" встановлено, що сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

Як свідчать матеріали справи та підтверджено сторонами в судовому засіданні, на виконанні у Жовтневому ВДВС Запорізького МУЮ перебуває виконавче провадження ВП № 40662432 з примусового виконання виконавчого листа № 0870/5908/12 від 13.12.2012 року, виданого Запорізьким окружним адміністративним судом про стягнення з ТОВ "Біотоп Плюс" на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів суму боргу у розмірі 5048,00 грн.

11.11.2013 на підставі ст. 17, 19, 25 Закону України "Про виконавче провадження" відкрито виконавче провадження по примусовому виконанню даного виконавчого документа. Боржником рішення суду в строк для самостійного виконання не виконано.

Разом з тим, згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців № 17733094 від 09.12.2013 боржника ТОВ "Біотоп Плюс" припинено за рішенням засновників та призначено правонаступника боржника - ТОВ "Агропроінвест 08" (ЄДРПОУ 35834331, м. Вільнянськ, пров. Матросова, буд. 22).

Відповідно до п.1 ст.264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Зважаючи на викладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву державного виконавця Хохлова К.К. Жовтневого відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції та замінити сторону виконавчого провадження у зв'язку із припиненням юридичної особи за рішенням власників, та боржником вважати ТОВ "Агропроінвест 08" (ЄДРПОУ 35834331, м. Вільнянськ, пров. Матросова, буд. 22).

Керуючись ст. ст. 102, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву державного виконавця Жовтневого відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції Хохлова К.К. - задовольнити у повному обсязі.

2. Замінити сторону виконавчого провадження за виконавчим листом у справі №0870/5908/12 та боржником вважати ТОВ "Агропроінвест 08" (ЄДРПОУ 35834331, м. Вільнянськ, пров. Матросова, буд. 22).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя О.М. Нечипуренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.03.2014
Оприлюднено20.03.2014
Номер документу37697138
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/5908/12

Ухвала від 03.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Постанова від 20.07.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 20.06.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні