Ухвала
від 17.03.2014 по справі 13/3-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"17" березня 2014 р.Справа № 13/3-Б

Господарський суд Хмельницької області у складі головуючого судді Радчені Д.І., суддів Вибодовського О.Д., Магери В.В., розглянувши матеріали справи, порушеної

за заявою державної податкової інспекції у м. Хмельницькому

до колективного підприємства „Хмельницький міський молочний завод", м. Хмельницький

про визнання банкрутом

Представники сторін : не викликалися

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 22.12.2003 року за заявою Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому порушено провадження по справі №13/3-Б про банкрутство колективного підприємства "Хмельницький міський молочний завод".

Постановою господарського суду Хмельницької області від 29.04.2013 року по справі №13/3-Б боржника - колективне підприємство "Хмельницький міський молочний завод" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатора боржника.

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 10.01.2005 року по справі № 13/3-Б ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Клименка А. В..

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 25.12.2013р. арбітражного керуючого Клименка Андрія Володимировича усунуто від виконання ним обов'язків ліквідатора у справі №13/3-Б про визнання КП „Хмельницький міський молочний завод" банкрутом та призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Чернецьку А.А. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_2 від 06.02.2013 року, АДРЕСА_1).

Зазначеною ухвалою зобов'язано Клименка А.В. передати ліквідатору у справі №13/3-Б Чернецькій А.А. всі матеріали, (печатки, штампи) що стосуються процедури ліквідації по справі по акту приймання-передачі, примірник якого подати господарському суду до 15 січня 2014 року.

Строк ліквідаційної процедури було продовжено до 04 серпня 2014р.

13.03.14р. на адресу суду від ліквідатора надійшло клопотання, згідно якого заявник просить суд зобов'язати Реєстраційну службу Головного управління юстиції у Хмельницькій області надати інформацію у формі інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та обтяження права нерухомого майна стосовно речових прав та обтяжень на нерухоме майно колективного підприємства „Хмельницький міський молочний завод", м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 137, код ЄДРПОУ 02772116 та уповноважити на одержання у Реєстраційній службі Головного управління юстиції у Хмельницькій області інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та обтяження права нерухомого майна ліквідатора - арбітражного керуючого Чернецьку Аллу Анатоліївну (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво НОМЕР_2 від 06.02.2013 року).

В обґрунтування поданого клопотання, ліквідатором зазначено, що з метою отримання усіх необхідних відомостей щодо підприємства-боржника та кредиторів, а також в зв'язку з необхідністю проведення аналізу фінансового, господарського становища боржника, вжиття заходів для захисту майна боржника, існує необхідність отримання ліквідатором інформації стосовно речових прав та обтяжень на нерухоме майно колективного підприємства „Хмельницький міський молочний завод", м. Хмельницький, вул.Кам'янецька, 137, код ЄДРПОУ 02772116.

Розглянувши подане клопотання судом враховується наступне:

Відповідно до ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України „Про виконавче провадження".

Суд звертає увагу, що пунктом 4 ст. 15 Закону України „Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, установлену законом.

Згідно з ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню, вчинені службовою особою караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У відповідності до п.1 ст.25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" № 2343-XII від 14.05.1992 р. ліквідатор з дня свого призначення здійснює зокрема такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно ст.38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, що перешкоджають його наданню;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація;

4) обставини, які може підтвердити цей доказ.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

Враховуючи зазначене, а також неможливість отримання зазначених доказів ліквідатором самостійно, суд вважає за необхідне зобов'язати Реєстраційну службу Хмельницького міськрайонного управління юстиції надати суду витребувані документи.

Керуючись ст.ст.3-1,13 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Зобов'язати Реєстраційну службу Хмельницького міськрайонного управління юстиції, (вул.Пилипчука, 3, м. Хмельницький, 29000) надати до господарського суду Хмельницької області в термін до 02.04.2014 р. інформацію у формі інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та обтяження права нерухомого майна стосовно речових прав та обтяжень на нерухоме майно колективного підприємства „Хмельницький міський молочний завод", м. Хмельницький, вул.Кам'янецька, 137, код ЄДРПОУ 02772116.

2. Уповноважити на одержання у Реєстраційній службі Головного управління юстиції у Хмельницькій області інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та обтяження права нерухомого майна ліквідатора - арбітражного керуючого Чернецьку Аллу Анатоліївну (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво НОМЕР_2 від 06.02.2013 року).

Копію ухвали направити ліквідатору - Чернецькій Аллі Анатоліївні, Реєстраційній службі Хмельницького міськрайонного управління юстиції, Головному управлінню юстиції в Хмельницькій області.

Головуючий суддя Радченя Д.І.

суддя Вибодовський О.Д.

суддя Магера В.В.

Віддрук. 4 прим.:

1- до справи,

2 - ліквідатору - АДРЕСА_1;

3- Реєстраційній службі Хмельницького міськрайонного управління юстиції, (вул.Пилипчука, 3, м. Хмельницький, 29000);

4 - головному управлінню юстиції у Хмельницькій області, м. Хмельницький, вул. Грушевського, 87.

Дата ухвалення рішення17.03.2014
Оприлюднено20.03.2014
Номер документу37706768
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —13/3-б

Ухвала від 11.12.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 28.11.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 24.11.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 11.11.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 01.09.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 24.07.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 18.02.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні