Рішення
від 14.03.2014 по справі 910/56/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 910/56/14 14.03.14 За позовом товариства з обмеженою відповідальністю "ЛУГДІКОН"

до товаритсва з обмеженою відповідальнітю "Агенція комплексного захисту бізнесу "Дельта М"

про стягення 2 690, 30 грн.

Суддя Шкурдова Л.М.

при секретарі судового засідання Іващенко М.М.

за участю представників:

від позивача - Сухля В.О. (дов. б/н від 21.01.2014)

від відповідача - Воронцов Д.Ю. (дов. б/н від 29.08.2013)

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛУГДІКОН" звернулось до господарського суду м. Києва з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Агенція комплексного захисту бізнесу "Дельта М" про стягнення пені за Договором № ДГ - 81 від 29.08.2013 року у розмірі 2 690, 30 грн.

Вимоги Позивача обгрунтовані тим, що Відповідачем не було виконано в повному обсязі передбачені Договором обов'язки, а саме, несвоєчасна оплата вартості робіт, виконаних Позивачем належним чином.

Відповідач проти позову не заперечував, в судовому засіданні визнав наявність построчки за несвоєчасне виконання зобов'язання у повному обсязі.

Обставин, які б перешкоджали чи не дозволяли розглянути спір в даному судовому засіданні судом не було встановлено.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, всебічно і повно зясувавши всі фактичні обставини, на яких грунтується позов, обєктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

ВСТАНОВИВ:

29.08.2013 року між товариством з обмеженою відповідальністю «Агенція комплексного захисту бізнесу «Дельта М», (надалі за текстом - Відповідач, Замовник) і товариством з обмеженою відповідальністю «ЛУГДІКОН» (надалі за текстом - Виконавець, Позивач) укладено договір № ДГ - 81 (далі - Договір).

Відповідно п. 2.1 Договору Виконавець приймає на себе зобов'язання з виконання робіт, визначених п. 3.4 цього Договору, а Замовник приймає на себе зобов'язання в порядку та на умовах , визначених цим Договором, прийняти виконані роботи та оплатити їх вартість.

Згідно п. 3.4 Договору Виконавець зобов'язаний своїми силами та із залученням третіх осіб виконувати Роботи в об'ємі, передбаченому цим Договором, а саме:

а) придбати конверти згідно умов Додатку № 1 до цього Договору;

б) здійснити роботи по нанесенню персоніфікованих даних на листи;

в) виконати Пакування Матеріалів у конверти та роботи по підготовці конвертів розповсюдження у присутності відповідних співробітників Замовника;

г) виконати комплекс послуг по доставці Матеріалів;

д) повідомлення боржників згідно наданих списків наступними каналами зв'язку:

- Інформування Клієнтів з використанням ІVМ (InteractiveVoiceMessaging) різними способами;

- Інформування Клієнтів за допомогою засобів зв'язку на відстані (телефон операторами Виконавця).

Пунктом п. 3.5. Договору визначений обов'язок Замовника вчасно та в повному обсязі оплачувати Виконавцю вартість Робіт, згідно ст. 4 цього Договору.

Пунктом 4.3. Договору визначені строки оплати робіт, а саме обумовлено строк оплати за виконані роботи - до 20-го числа місяця , наступного за місяцем, у якому виконані роботи.

Свої обов'язки за договором Позивач виконав належним чином, що підтверджується зокрема фактом оплати вказаних послуг Відповідачем (рахунок фактура, а також актом приймання - передачі наданих послуг) .

Відповідно до ч. 1 ст. 175 ГК України, майнові зобов'язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частини першої статті 901 Цивільного кодексу України (надалі текстом - ЦК України) за договором про надання послуг одна сторона (виконавець зобов'язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Відповідно до ст. 526 ЦК України, зобов'язання має виконуватися належним чином і відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавств а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідачем не було виконано в повному обсязі передбачені Договором обов'язки, зазначені в п. 3.4. Договору, а саме:

«Замовник зобов'язаний вчасно та в повному обсязі оплачувати Виконавцю вартість Робіт, згідно ст. 4 цього Договору»

Згідно ст. 527 та ст. 530 ЦК України, боржник зобов'язаний виконати свій обов'язок, кредитор - прийняти виконання особисто, якщо інше не встановлено договором або законом, не випливає із суті зобов'язання чи звичаїв ділового обороту; якщо у зобов'язані встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов'язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на події яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Згідно ст. 629 ЦК України, «договір є обов'язковим для виконання сторонами».

Відповідно до положень ст. 610 ЦК України, порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Статею 611 ЦК України передбачено, що у разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема сплата неустойки.

Згідно п. 5.2. Договору, у випадку прострочення строків оплати Замовник сплачує на користь Виконавця пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який нараховується пеня, від розміру несвоєчасно перерахованої суми за кожний день прострочення платежу.

В порушення умов Договору, Відповідач прострочив виконання зобов'язання, у зв'язку з чим згідно з розрахунком Позивача за період з 21.10.2013 по 27.10.2013 за несвоєчасну оплату суми наданих послуг 494769грн., та за період з 28.10.2013 по 18.11.2013 на суму послуг 194769грн. ним нарахована пеня у розмірі 2 690, 30 грн. (дві тисячі шістсот дев'яносто грн. тридцять коп.) , з розрахунку подвійної облікової ставки НБУ за несвоєчасне виконання зобов'язання за Договором .

Вимоги позивача підтверджуються матеріалами справи, не заперечуються відповідачем і підлягають задоволенню у повному обсізі.

Судові витрати відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України покладаються судом на відповідача.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 124 Конституції України, ст.ст. 33, 34, 44, 49, 75, 82-85 Господаського процесуаьного кодексу України, господарський суд -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Агенція комплексного захисту бізнесу "Дельта М" ( 02140, м. Київ, вул. Вишняківська, буд. 13, оф. 224; код 35199148) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "ЛУГДІКОН" (91021, Луганська обл., м. Луганськ, Артемівський район, вул. Тімірязєва, буд. 3-Н; код 38338586) 2 690, 30 ( дві тисячі шістсот дев'яносто гривень) грн. та судовий збір у розмірі 1 827 (одна тисяча вісімсот двадцять сім) грн.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Повне рішення складене 18.03.2014

Суддя Л.М. Шкурдова

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.03.2014
Оприлюднено20.03.2014
Номер документу37708858
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/56/14

Рішення від 14.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні