Ухвала
від 17.01.2014 по справі 369/11560/13-ц
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11560/13-ц

Провадження № 2/369/91/14

У Х В А Л А

іменем україни

17.01.2014 Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Волчко А. Я. ,

за участю секретаря Шевчук О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, третя особа: Перша Київська обласна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та виділення часток майна в натурі,-

В С Т А Н О В И В:

В листопаді 2013 р. ОСОБА_1 звернулася до Києво-Святошинського районного суду в порядку цивільного судочинства з позовом до ОСОБА_4, ОСОБА_5, третя особа: Перша Київська обласна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та виділення часток майна в натурі.

14.01.2014 р. представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 подала до суду заяву про забезпечення доказів, посилаючись на те, що подання птрібних доказів є неможливим та у них є складнощі в поданні цих доказів.

Просила суд забезпечити докази шляхом витребування у відділі державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 - інформацію щодо переліку земельних ділянок, які обліковуються за ОСОБА_6 та які знаходяться в межах Михайлівсько-Рубежівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області й повинні увійти до складу спадкового майна.

Сторони в засідання не з'явились, проте їх неявка не перешкоджає розгляду заяви. У зв'язку з неявкою сторін в силу ч. 2 ст. 197 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заяву представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення доказів слід задовольнити з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Статтею 135 ЦПК України визначено, що заява про забезпечення доказів розглядається судом, який розглядає справу, а якщо позов ще не пред'явлено, - місцевим загальним судом, у межах територіальної підсудності якого можуть бути вчинені процесуальні дії щодо забезпечення доказів. Заява про забезпечення доказів розглядається протягом п'яти днів з дня її надходження з повідомленням сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Присутність цих осіб не є обов'язковою. У разі обґрунтованої вимоги заявника, а також якщо не можна встановити, до кого може бути згодом пред'явлено позов, заява про забезпечення доказів розглядається судом невідкладно лише за участю заявника. Питання про забезпечення доказів вирішується ухвалою. Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи. Якщо після вчинення процесуальних дій щодо забезпечення доказів позовну заяву подано до іншого суду, протоколи та інші матеріали щодо забезпечення доказів надсилаються до суду, який розглядає справу.

Судом встановлено, що спір виник щодо спадкового майна ОСОБА_6.

За таких обставин суд, зважаючи, що відповідно до ст. 32 Конституції України та ст. 28 Закону України «Про інформацію»позивач не зможе власними силами отримати вказані ним докази, тобто у нього існують складнощі в їх отриманні, приходить до висновку про необхідність задоволення його заяви про забезпечення доказів.

Виходячи з вищенаведеного, керуючись ст.ст. 133, 135, 209, 210, 293 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, третя особа: Перша Київська обласна державна нотаріальна контора, про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом та виділення часток майна в натурі - задовольнити.

Забезпечити докази у справі шляхом витребування: у відділі державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Києво-Святошинського районного управління юстиції Київської області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 - інформацію щодо переліку земельних ділянок, які обліковуються за ОСОБА_6 та які знаходяться в межах Михайлівсько-Рубежівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області й повинні увійти до складу спадкового майна.

Ухвала оскарженню не підялгає.

Суддя А. Я. Волчко

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.01.2014
Оприлюднено24.03.2014
Номер документу37716894
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —369/11560/13-ц

Рішення від 03.04.2014

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Рішення від 08.04.2014

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 17.03.2014

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 17.01.2014

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 28.11.2013

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 04.12.2013

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні