Ухвала
від 18.03.2014 по справі 903/175/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

"18" березня 2014 р. Провадження № 7/903/175/14

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Золотий екватор", м. Луцьк

до товариства з обмеженою відповідальнісю "Ойл Карт Центр", м.Луцьк

про банкрутство

Суддя М. С. Шум

Представник сторін:

від заявника: Стецик Н. В., довіреність від 08.01.2014 року

від боржника: н/з

арбітражний керуючий: Рудецька О. Я.

Суть спору: ухвалою господарського суду Волинської області від 03.03.2014 року прийнято заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Золотий екватор" про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальнісю "Ойл Карт Центр" до розгляду, підготовче засідання призначено на 11.03.2014 року, зобов'язано боржника подати відзив.

Ухвалою суду від 11.03.2014 року розгляд справи відкладено за клопотанням сторін у зв'язку з тим, що ведуться переговори щодо розстрочки чи відстрочки боргу задля уникнення банкрутства боржника.

Проте, в судовому засіданні представник заявника заяву про порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Ойл Карт Центр» підтримав повністю.

У відзиві від 11.03.2014 року №11 боржник заборгованість перед заявником визнав у повному обсязі, зазначав, що загальна заборгованість перед кредиторами становить 1 699 497 066 грн. 00 коп., будь-яке майно у ТзОВ «Ойл Карт Центр» відсутнє, заборгованості по заробітній платі перед працівниками підприємства, а також заборгованості із страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, по податках і зборах немає, частки державної власності у статутному капіталі товариства немає, договори застави відсутні, у боржника відкрито два рахунки: АКІБ «Укрсиббанк» із залишком на рахунку 916 грн. 00 коп., ТзОВ «БІЗ» із залишком на рахунку 1 310 грн. 06 коп.

Арбітражний керуючий Сольський В. С. надіслав на адресу суду заяву від 05.03.2014 року про згоду на участь у справі про банкрутство, проте в заяві від 11.03.2014 року відкликав відповідну заяву та просить припинити його повноваження у справі про банкрутство ТзОВ «Ойл Карт Центр».

Крім того, заяви про участь у справі про банкрутство ТзОВ «Ойл Карт Центр» через канцелярію суду подали арбітражні керуючі Рудецька Оксана Ярославівна, Череватий Любомир Богданович, Пурій Руслан Петрович.

Згідно із положеннями ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Заслухавши у підготовчому засіданні пояснення представника заявника та дослідивши матеріали справи, суд,-

встановив:

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців товариство з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" зареєстровано за адресою: м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, код ЄДРПОУ 33170464.

Відповідно до ч. 3 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Рішенням господарського суду Волинської області від 12.06.2013 року №903/463/13 постановлено стягнути з ТзОВ «Ойл Карт Центр» на користь ТзОВ «Золотий екватор» 500 000 грн. 00 коп. за переданий простий вексель за договором купівлі-продажу цінних паперів № БВ 171212/10/1 від 17.12.2012 р., 10 000 грн. 00 коп. судового збору (а. с. 7).

ВДВС Луцького МУЮ 14.08.2012 року на підставі наказу господарського суду Волинської області від 25.06.2013 року №903/463/13 (а. с. 8), виданого на виконання зазначеного рішення суду, відкрито виконавче провадження (а. с. 9).

Станом на 28.02.2014 року рішення господарського суду Волинської області від 12.06.2013 року №903/463/13 в примусовому порядку не виконані. Безспірна заборгованість ТзОВ "Ойл Карт Центр" перед ініціюючим кредитором становить 510 000 грн. 00 коп., з них: 500 000 грн. 00 коп. основного боргу та 10 000 грн. 00 коп. судового збору.

Безспірні грошові вимоги ТзОВ "Золотий екватор" до ТзОВ "Ойл Карт Центр" без штрафних санкцій складають 500 000 грн. 00 коп., що перевищує триста мінімальних розмірів заробітної плати (1 218 грн. 00 коп. х 300 = 365 400 грн. 00 коп.), підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили та постановою про відкриття виконавчого провадження, не задоволені протягом тривалого часу (більше 3 місяців), після встановлення для їх погашення строку.

Відповідно до ч. 6 ст. 16 Закону про банкрутство за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

В підготовчому засіданні господарським судом не встановлено передбачених ч. 7 ст. 16 Закону про банкрутство підстав для відмови в порушенні провадження у справі про банкрутство ТзОВ "Ойл Карт Центр".

На підставі викладеного суд дійшов висновку, що заява ТзОВ "Золотий екватор" до ТзОВ "Ойл Карт Центр" про порушення провадження у справі про банкрутство є обґрунтованою, узгоджується з нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 13 інформаційного листа Вищого господарського суду України «Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI)» від 28.03.2013 року №01-06/606/2013 з винесенням ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство пов'язуються певні правові наслідки, зокрема: вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів; розгляд вимог конкурсних, забезпечених і поточних кредиторів та вирішення майнових спорів здійснюється в порядку, передбаченому Законом; арешт майна боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника можуть застосовуватися виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство.

Перелік таких заходів прямо передбачений Законом та стосується заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави. При цьому вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів повинно бути вмотивовано.

Частиною 9 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається, зокрема, про призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела її сплати.

Ухвалою суду від 03.03.2014 року зобов'язано арбітражного керуючого Сольського Володимира Степановича протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство, надати господарському суду Волинської області заяву про його участь у справі з повідомлення про те, що він не належить до жодної з категорій осіб, зазначених у частині 2 статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на паперовому носії.

В заяві від 11.03.2014 року арбітражний керуючий Сольський В. С. відкликав подану раніше заяву на згоду про участь у даній справі (а. с. 75).

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону, у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Згідно з п. 4.14. Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013р. №1 у разі якщо від арбітражного керуючого, визначеного автоматизованою системою, надійшла заява про відмову від участі у справі або не надійшла заява про участь у такій справі у встановлений господарським судом строк, господарський суд призначає арбітражного керуючого без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Реєстру, з урахуванням рівня кваліфікації та спеціалізації арбітражного керуючого.

З огляду на вищевикладене, питання призначення особи для виконання функцій розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" вирішується судом самостійно з врахуванням арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих виходячи з їх спеціалізації та рівня кваліфікації.

Заяви про участь у справі про банкрутство ТзОВ «Ойл Карт Центр» через канцелярію суду подали арбітражні керуючі Рудецька Оксана Ярославівна (а. с. 41-47), Череватий Любомир Богданович (а. с. 58-71), Пурій Руслан Петрович (47-57).

Представник заявника в судовому засіданні розпорядником майна боржника просив призначити Рудецьку О. Я.

Враховуючи подані заяви, думку представника ініціюючого кредитора , господарський суд дійшов висновку про доцільність призначення розпорядником майна ТзОВ "Ойл Карт Центр" арбітражного керуючого Рудецької О.Я. (свідоцтво НОМЕР_1 від 12.03.2013 року, адреса: АДРЕСА_2).

При цьому судом при вирішенні питання призначення особи для виконання функцій розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" було також досліджено та взято до уваги погодження і не заперечення з цього приводу представника ініціюючого кредитора, факт належного виконання арбітражним керуючим у справах про банкрутство суб'єктів господарювання, котрі знаходились (знаходяться) в провадженні господарського суду, своїх повноважень та обов'язків, освіта, досвід та організаційно-технічні можливості арбітражного керуючого, рівень кваліфікації та спеціалізації арбітражного керуючого Рудецької Оксани Ярославівни Постійним місцем проживання та роботи Рудецької О.Я. є м. Луцьк, який є територіально найближчим до боржника, що відповідно полегшує проведення процедури розпорядження майном, зменшує витрати та час на організаційні питання.

Місцезнаходження арбітражних керуючих Пурія Р.П. Череватого Л.Б. відповідно м.Львів мало б наслідками додаткові витрати у вигляді проїзду, проживання, що також впливало б на ефективність виконання заходів, пов'язаних з виконанням функцій розпорядника майна.

Керуючись ст. ст. 2, 9-13, 16, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

ухвалив:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" (м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, код ЄДРПОУ 33170464).

2. Визнати безспірні грошові вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "Золотий екватор" (вул.. Кременецька, 38, м. Луцьк, код ЄДРПОУ 37425075) до товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" (м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, код ЄДРПОУ 33170464) в сумі 510 000 грн. 00 коп. з них 500 000 грн. 00 коп. основного боргу та 10 000 грн. 00 коп. судових витрат.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" (м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, код ЄДРПОУ 33170464).

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" (м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, код ЄДРПОУ 33170464) строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 11.07.2014 року.

5. Розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю "Ойл Карт Центр" (м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, код ЄДРПОУ 33170464) призначити арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_1 від 12.03.2013р., АДРЕСА_2).

6. Грошову винагороду розпоряднику майна визначити в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна за рахунок коштів кредиторів шляхом авансування.

7. Зобов'язати розпорядника майна в строк до 25.03.2014 року повідомити органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та знаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів. Докази повідомлення надати господарському суду до 25.03.2014 року.

8. Зобов'язати розпорядника майна в строк до 25.04.2014 року подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, реєстр вимог кредиторів.

9. Зобов'язати розпорядника майна в строк до 25.04.2014 року подати до господарського суду акт інвентаризації майна боржника, за можливості проведення санації боржника план санації останнього.

10. Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

11. Розгляд справи в попередньому засіданні призначити на 29.04.2014 року на 10год. 00 хв. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а , в залі судових засідань №208).

12. Ухвалу про порушення справи про банкрутство надіслати:

- товариству з обмеженою відповідальністю "Золотий Екватор", вул. Кременецька, 38, м. Луцьк;

- товариству з обмеженою відповідальнісю "Ойл Карт Центр", м. Луцьк, вул.Кременецька, 38;

- Луцькій об'єднаній державній податковій інспекції Волинської області Державної податкової служби, Київський майдан, 4, м. Луцьк;;

- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області, вул. Володимирська, 1, м. Луцьк;

- відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, вул.Винниченкавул. Винниченка, 27а, м. Луцьк;

- державному реєстратору Відділу державної реєстрації суб'єктів господарювання Луцької міської ради, вул. Грушевського, 1, м. Луцьк;

- арбітражному керуючому Сольському Володимиру Петровичу, АДРЕСА_1;

- арбітражному керуючому Рудецькій О. Я., АДРЕСА_2

У відповідності до ч. 13 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення18.03.2014
Оприлюднено24.03.2014
Номер документу37723237
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/175/14

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 01.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.04.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні