Постанова
від 17.03.2014 по справі 908/595/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/21/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

17.03.2014 Справа 908/595/14

Боржник - Приватне підприємство «Квінтес», м. Запоріжжя, код ЄДРПОУ 30107667

Суддя Юлдашев О.О.

Представники:

Від боржника - не прибув.

Розглядається заява голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Квінтес», м. Запоріжжя про порушення справи про банкрутство названого підприємства, у зв'язку з відсутністю грошових коштів та майна, достатнього для задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали справи, суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу №1-пр від 04.12.2013. загальних зборів учасників ПП «Квінтес», м. Запоріжжя вирішено припинити підприємницьку діяльність підприємства та створити ліквідаційну комісію у складі голови комісії Мурашко Д.Г.

Відповідно до ч.1 ст. 105 Цивільного кодексу України учасники товариства повідомили орган, що здійснює державну реєстрацію, який вніс до державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення.

Відповідно до ч.4 ст. 105 Цивільного кодексу України було здійснено публікацію повідомлення з засобах масової інформації про припинення юридичної особи.

В ході проведення ліквідаційної процедури було встановлено, що сума грошових вимог, яка не оспорюється боржником станом на дату проміжного ліквідаційного балансу складає 136 000,00 грн.

Вказана сума вимог кредитора, підтверджена документально та не оспорюється боржником.

Отже, на ПП «Квінтес» склалась ситуація, коли підприємство на час складання проміжного ліквідаційного балансу має зобов'язання на суму 136 000,00 грн. і, які не в змозі погасити у зв'язку з недостатністю грошових коштів. Вказана заборгованість підтверджується наявними у справі матеріалами.

Заборгованість по податках і зборах (обов'язкових платежах) відсутня. Заборгованість по внескам на загальнообов'язкове державне соціальне страхування - відсутня. Заборгованість з виплати заробітної плати та вихідної допомоги працівникам боржника, з виплат по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров'ю, а також з виплати авторської винагороди - відсутня.

Відповідно до п.1 ст.111 Цивільного кодексу України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами склала ліквідаційний баланс станом на 13.02.2014., який містить відомості про склад майна боржника, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результати їх розгляду.

В ході здійснення дій направлених на припинення юридичної особи було встановлено неспроможність погасити власну кредиторську заборгованість через недостатність коштів та майна, та було прийнято рішення про необхідність припинення підприємницької діяльності відповідно до положень ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», шляхом звернення до господарського суду Запорізької області із заявою про порушення справи про банкрутство ПП «Квінтес».

Згідно з п. 3 ст. 110 Цивільного кодексу України: «Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом».

Згідно з ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»: «Якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи».

Отже, боржник має ознаки надкритичної неплатоспроможності, що робить неможливим ним виконання своїх зобов'язань перед кредиторами без застосування процедур, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Зазначені факти свідчать, що у боржника тяжке матеріальне становище, вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію та грошових коштів недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

За таких обставин, слід визнати Приватне підприємство «Квінтес», м. Запоріжжя банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором призначити голову ліквідаційної комісії Мурашко Данила Геннадійовича, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

За положеннями ч.3 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону від 22.12.2011 № 4212-VІ кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

З метою виявлення кредиторів слід здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Керуючись ст.ст. 37, 38, 40, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Приватне підприємство «Квінтес», м. Запоріжжя - банкрутом, код ЄДРПОУ 30107667.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором призначити голову ліквідаційної комісії Мурашко Данила Геннадійовича, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Зобов'язати ліквідатора завершити ліквідаційну процедуру згідно з вимогами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника - ПП «Квінтес» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Копію постанови надіслати банкруту, державному реєстратору реєстраційної служби ЗМУЮ, ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення17.03.2014
Оприлюднено26.03.2014
Номер документу37775681
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/595/14

Постанова від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні