Ухвала
від 17.03.2014 по справі 905/396/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

17.03.2014 Справа № 905/396/14

розглянувши матеріали за заявою боржника (заявника) Приватне підприємство "ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА", м. Донецьк (ЄДРПОУ 38316798)

про банкрутство

арбітражний керуючий Семенюк А.Г.

Суддя М.О. Лейба

Представники:

від кредиторів: ОСОБА_2 - за довіреністю від гр. ОСОБА_3

від боржника: Олефіренко С.М.- за довіреністю

арбітражний керуючий: Семенюк А.Г.

Приватне підприємство "ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА", м. Донецьк звернулося до господарського суду із заявою про порушення відносно нього справи про банкрутство внаслідок його фінансової неспроможності.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 24.01.2014р. заяву Приватного підприємства "ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА", м. Донецьк про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду та підготовче засідання суду призначено на 05.02.2014р.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 05.02.2014р. порушена справа про банкрутство Приватного підприємства "ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА", м. Донецьк області внаслідок його фінансової неспроможності; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів; введена процедура розпорядження майном боржника та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Семенюк А.Г. Встановлений строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 14.03.2014р.; встановлена дата складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду - 14.03.2014р. ; встановлена дата попереднього засідання суду з розгляду реєстру вимог кредиторів на 17.03.2014р. та строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника встановлений до 14.03.2013р.

Офіційне оприлюднення на веб-сайте Вищого господарського суду України про порушення справи № 905/396/14 про банкрутство Приватне підприємство "ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА", м. Донецьк було здійснено 06.02.2014р.(№839)

Після публікації даного оголошення до суду з письмовими заявами з вимогами до боржника у визначений ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк звернулись:

1.ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області на суму 319,84грн.;

2. гр. ОСОБА_3, м. Київ на суму 950000,00грн.;

3. ТОВ «Компанія «Будінвестальянс-Монтаж» на суму 130000,00грн;

4. ПАТ КБ «ПриватБанк»на суму 245576,19 грн.

Від розпорядника майна 11.03.2014р. до господарського суду надійшов супровідний лист до якого додані реєстр вимог кредиторів та копії відзивів на заяви кредиторів за підписом розпорядника майна та керівника боржника.

Розглянувши в судовому засіданні 17.03.2014р. заяви конкурсних кредиторів про визнання грошових вимог до боржника, реєстр вимог кредиторів, заслухавши пояснення розпорядника майна, представників боржника та кредиторів, суд встановив:

В силу ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитор - юридична або фізична особа, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; грошове зобов'язання - зобов'язання боржника заплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно - правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених цивільним законодавством України.

За загальним правилом, визначеним ст.ст.33, 34 ГПК України, кожна сторона належними засобами доказування повинна довести підстави своїх вимог.

Відповідно до ст.43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Згідно ч.1 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є гранічним і поновленю не підлягає.

Відповідно до ч.5 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", розпорядник майна боржника не пізніше ніж на десятий день з дня, наступного після закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описи вкладення в поштове відправлення або інший документ, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами.

Частиною 2 ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, ухвалу про припинення у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститись відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Згідно відзивів боржника і розпорядника майна на заяви кредиторів та реєстру вимог кредиторів заяви розглянуті розпорядником майна разом із керівником боржника, заявлені кредиторами вимоги визнані в повному обсязі, як такі, що підтверджені відповідними документами, та включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів у заявлених ними сумах.

Заявлені Державною податковою інспекцією у Ворошиловському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області грошові вимоги у розмірі 319,84грн. складаються із суми податкового боргу з податку на додану віртість та підтверджені доданими до заяви копією податкової декларації з податку на додану вартість №9026763093 від 08.05.2013р.

За таких обставин вказані вимоги підлягають визнанню та включенню до реєстру вимог кредиторів в вказаному обсязі.

Підставою виникнення та заявлення грошових вимог гр. ОСОБА_3, м. Київ у сумі 950000, 00грн. - основного боргу є укладений 15.05.2013р. між ОСОБА_3 та Приватним Підприємством «ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА» договір поруки №13/05/15/5-П, відповідно до умов якого Приватне Підприємство «ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА» поручилося перед ОСОБА_3 за виконання ОСОБА_6 обов'язку повернення позики за договором №13/05/13 який був укладений ОСОБА_3 з ОСОБА_6 від 15.05.2013р.

Вказані зобов`язання були предметом дослідження у судовій справі Донецького обласного постійно діючого Третейського суду №1-02/13 та заявлені на підставі невиконання рішення Донецького обласного постійно діючого Третейського суду від 05.07.2013р. на підставі якого ухвалою Ворошиловського районного суду від 09.12.2013р. видано виконавчий лист №6/255/452/2013 від 20.12.2013р., за даним виконавчим листом постановою ВДВС Ворошиловського району 20.12.2013р. відкрито виконавче провадження, тобто є безспірними за змістом приписів ст.10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За таких обставин вказані вимоги підлягають визнанню та включенню до реєстру вимог кредиторів в вказаному обсязі.

Кредиторські вимоги ТОВ «Компанія «Будінвестальянс-Монтаж» у розмірі 130000,00грн. заявлені на підставі невиконання умов договору про рекламу товарів (робіт, послуг) №96 від 03.09.2013р. Наявна заборгованість визнається боржником в повному обсязі доказів сплати суду не надано.

За таких обставин вказані вимоги підлягають визнанню та включенню до реєстру вимог кредиторів в вказаному обсязі.

Заявлені ПАТ КБ «ПриватБанк» грошові вимоги у розмірі 245576,19 грн. складаються із суми заборгованості за кредитним договором у сумі 244358,19грн., витрат по сплаті судового збору у сумі 1218,00грн. за звернення до суду з заявою про визнання кредитором по справі №905/396/14. Вказані вимоги підтверджені доданими до заяви документами та визнані боржником та розпорядником майна.

Витрати по сплаті судового збору в розмірі 1218,00грн. задоволенню не підлягають, оскільки за змістом ст.1 Закону про банкрутство вони є не конкурсними, а поточними та не підлягають, внаслідок цього, включенню до реєстру вимог кредиторів в силу приписів ст. 23 вказаного Закону .

За таких обставин вказані вимоги підлягають визнанню частково та включенню до реєстру вимог кредиторів в розмірі 244358,19грн.

Враховуючи вищевикладене, на підставі наданих документів та приписів чинного законодавства, дослідивши наявні матеріали справи та оцінивши подані докази, суд визнає вимоги конкурсних кредиторів - ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, ОСОБА_3, м. Київ, ТОВ «Компанія «Будінвестальянс-Монтаж», ПАТ КБ «ПриватБанк», що визнані розпорядником майна та боржником обґрунтованими, доведеними та такими, що підлягають визнанню та включенню до реєстру.

За результатами судового засідання, суд визнає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів.

Крім того, господарський суд зазначає, що ч.4 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедури.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообовязкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Керуючись ст.1, ч.1 ст.2, ст.23, ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону від 22 грудня 2011 року N 4212-VI, ст.4 -1 , ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Визнати вимоги кредиторів:

- ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області на суму 319,84грн.;

- гр. ОСОБА_3, м. Київ на суму 950000,00грн.;

- ТОВ «Компанія «Будінвестальянс-Монтаж» на суму 130000,00грн;

- ПАТ КБ «ПриватБанк»на суму 244358,19 грн.

Відмовити ПАТ КБ «ПриватБанк» в визнанні конкурсних кредиторських вимог в розмірі 1218,00грн.

Затвердити реєстр вимог кредиторів Приватного підприємства "ЛІВ - КОМПАНІ.ЮА", м.Донецьк на загальну суму основного боргу 1324358,19грн. що складається з вимог:

- ДПІ у Ворошиловському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області на суму 319,84грн.(третья черга)

- гр. ОСОБА_3, м. Київ на суму 950000,00грн.(четверга черга)

- ТОВ «Компанія «Будінвестальянс-Монтаж» на суму 130000,00грн(четверга черга)

- ПАТ КБ «ПриватБанк»на суму 244358,19 грн. (четверга черга)

Встановити дату проведення перших загальних зборів кредиторів та комітету кредиторів на 08.04.2014р.

Розпоряднику майна протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Збори кредиторів провести за місцезнаходженням боржника відповідно до ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подати до господарського суду.

Встановити дату підсумкового засідання суду на 15.04.2014р. о 10.05 (каб. 306).

Розпоряднику майна подати до суду звіт розпорядника майна, аналіз фінансово-господарської діяльності боржника; протокол засідання комітету кредиторів, на якому розглянутий аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, вирішено питання щодо подальшої процедури у справі та визначена кандидатура арбітражного керуючого.

Комітету кредиторів надати суду клопотання щодо подальшої процедури у справі про банкрутство (санація, ліквідація чи укладання мирової угоди).

Явка розпорядника майна, представників кредиторів та боржника в судове засідання обов'язкова.

Суддя М.О. Лейба

Дата ухвалення рішення17.03.2014
Оприлюднено26.03.2014
Номер документу37775734
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство арбітражний керуючий Семенюк А.Г.

Судовий реєстр по справі —905/396/14

Ухвала від 07.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 15.04.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 05.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 24.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні