Ухвала
від 18.03.2014 по справі 19/5007/12-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "18" березня 2014 р. Справа № 19/5007/12-Б/12

За заявою Публічного акціонерного товариства "Акціонерне товариство відкритого типу Крошенський цегельний завод" (м.Житомир)

До боржника Публічного акціонерного товариства "Акціонерне товариство відкритого типу Крошенський цегельний завод" (м.Житомир)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: Степура Л.В., дов. №01-109 від 05.02.2014р. (представник Відділення виконавчої дирекції у м. Житомирі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України ); ОСОБА_3, дов. №7 від 03.01.2014р. (представник ТОВ "Агробудпереробка" та ФОП ОСОБА_3.)

- від боржника: Борейко А.М. - ліквідатор

Присутній: Окрушко Г.О. - директор ТОВ "УкрАгроАукціон"

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 22.05.2012р. було порушено провадження у справі №19/5007/12-Б/12 про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Акціонерне товариство відкритого типу "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир) в порядку ст. 53 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній до 18.01.2013р. включно); відкрито процедуру санації ПАТ "Акціонерне товариство відкритого типу "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир), призначено керуючим санацією боржника Клинчука Г.В.; введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна Борейка А.М.

Постановою суду від 21.01.2014р. Публічне акціонерне товариство "Акціонерне товариство відкритого типу "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором ПАТ "АТВТ "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир) арбітражного керуючого Борейка А.М.

З 19.01.2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року № 4212-VI, яким внесено зміни до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за № 2343-XII.

Відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 2343-XII від 14 травня 1992 року із змінами та доповненнями, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Абзацом другим п.1-1 вищезазначених положень передбачено, що положення цього закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство , застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

З огляду на вищевикладене, при розгляді судом даної справи в частині продажу майна застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за № 2343-XIIї із змінами та доповненнями, в редакції, яка чинна з 19.01.2013 року.

04.03.2014р. до суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" (м. Житомир) надійшло письмове клопотання, у якому ТОВ "УкрАгроАукціон" (м. Житомир) просить визнати спеціалізовану організацію ТОВ "УкрАгроАукціон" учасником провадження у справі №19/5007/12-Б/12 як організатора прилюдних торгів - аукціону з реалізації цілісного майнового комплексу ПАТ АТВТ "Крошенський цегельний завод".

Ухвалою суду від 06.03.2014р. судом було прийнято та призначено до розгляду вищезазначене клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" (м. Житомир).

18.03.2014р. до суду надійшли:

- від ліквідатора клопотання про долучення до матеріалів справи документів згідно переліку (вх. №3830 від 18.03.2014р.);

- від Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" заява про те, що ТОВ "УкрАгроАукціон" не є зацікавленою особою стосовно боржника, кредиторів та інших учасників судової справи.

У судовому засіданні представник ТОВ "УкрАгроАукціон" підтримав подане до суду клопотання про визнання учасником провадження у справі №19/5007/12-Б/12 .

Ліквідатор та представники кредиторів не заперечували проти визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" учасником провадження у справі про банкрутство.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників кредиторів, ліквідатора та представника ТОВ "УкрАгроАукціон", суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до п. 6 ст. 49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній з 19.01.2013р.), організатором аукціону є визначена замовником фізична або юридична особа, що має ліцензію на проведення торгів і з якою замовник аукціону уклав договір на проведення аукціону.

Організатор аукціону визначається замовником за конкурсом, що проводиться у визначеному замовником порядку, основними критеріями якого вважаються зокрема, достатній, але не менш як три роки, досвід проведення аукціонів, запропонована найменша сума винагороди.

Організатором аукціону не може бути заінтересована особа стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону.

Учасниками аукціону можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, юридичні особи України та іноземні юридичні особи, які подали необхідні документи та пройшли процедуру реєстрації виконавцем аукціону відповідно до цього Закону (п. 7 ст. 49 Закону).

Згідно п. 33 Інформаційного листа Вищого господарського суду України № 01-06/606/2013 від 28.03.2013р. із змінами та доповненнями, організатор аукціону згідно з частиною шостою статті 49 Закону визначається замовником аукціону за конкурсом. Чинним законодавством не передбачено ліцензування діяльності з проведення торгів, тому організатором аукціону може бути особа, яка відповідно до установчих документів має право на здійснення такої діяльності. Господарський суд має перевіряти порядок визначення організатора аукціону. Організатор аукціону діє на підставі ухвали господарського суду про визнання його учасником провадження у справі про банкрутство. З моменту визнання організатора аукціону учасником провадження у справі про банкрутство він має право на оскарження тільки тих судових рішень, які стосуються організації та проведення аукціону за його участю.

Як вбачається з матеріалів справи, 05.02.2014р. ліквідатором було подано оголошення до газети "Субота" №6(733) про конкурс з організації проведення прилюдних торгів - аукціонів з реалізації цілісного майнового комплексу банкрута (а.с.226, т. 8).

До ліквідатора на участь у конкурсі з організації прилюдних торгів - аукціонів з реалізації цілісного майнового комплексу звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон". Інших заяв на участь у конкурсі з організації прилюдних торгів - аукціонів з реалізації цілісного майнового комплексу до ліквідатора не поступало.

28.02.2014р. ліквідатором було винесено розпорядження №01-09, яким визначено переможцем конкурсу з організації проведення прилюдних торгів - аукціонів по реалізації цілісного майнового комплексу ПАТ АТВТ "Крошенський цегельний завод" - Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон".

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів від 28.02.2014р. , комітет кредиторів вирішив погодити організатором прилюдних торгів - аукціонів по реалізації цілісного майнового комплексу Публічного акціонерного товариства "Акціонерне товариство відкритого типу "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир) - Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон".

До поданого клопотання про визнання учасником провадження у справі про банкрутство ТОВ "УкрАгроАукціон" надало належним чином завірені копії документів: Статуту, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серія АОО №529408 від 02.06.2007р., витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), довідки про взяття на облік платника податків №211 від 03.03.2010р.

Крім того, Товариством з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" надано докази проведення аукціонів понад три роки та заяву про те, що ТОВ "УкрАгроАукціон" не є зацікавленою особою стосовно боржника, кредиторів та інших учасників по справі.

Як вбачається з п. 4.2 Статуту , предметом діяльності товариства є, у тому числі, організація, підготовка та проведення аукціонів щодо розпродажу рухомого та нерухомого майна.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що подане клопотання є обгрунтованим, підтверджене належними доказами, доданими до матеріалів справи (копіями документів: Статутом, свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи серія АОО №529408 від 02.06.2007р., витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, довідкою з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), довідкою про взяття на облік платника податків №211 від 03.03.2010р., а тому задовольняє клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" (м. Житомир) про визнання спеціалізованої організації Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон" учасником провадження у справі №19/5007/12-Б/12 як організатора прилюдних торгів - аукціону з реалізації цілісного майнового комплексу Публічного акціонерного товариства "Акціонерне товариство відкритого типу "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир) "Крошенський цегельний завод".

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст. 53 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній по 18.01.2013р. включно), ст.ст. 37- 49, п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України № 2343-XII від 14 травня 1992 року із змінами та доповненнями в редакції, чинній з 19.01.2013 року, господарський суд

УХВАЛИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрАгроАукціон (10025, м. Житомир, вул. Корольова, буд.126-А, ідентифікаційний код 35006582) - переможця конкурсу з організації проведення прилюдних торгів - аукціонів по реалізації цілісного майнового комплексу ПАТ АТВТ "Крошенський цегельний завод" учасником провадження у справі №19/5007/12-Б/12 про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Акціонерне товариство відкритого типу "Крошенський цегельний завод" (м. Житомир, ідентифікаційний код 00290682).

Суддя Макаревич В.А.

Список розсизки:

1- у справу

2- боржнику - реком.

3- ТОВ "УкрАгроАукціон" (м. Житомир, вул. Корольова, буд. 126-а (рек. з пов.)

4- арбітражномму кер. Борейку А.М.

5- УПФУ в м. Житомирі Житомир. обл. - реком. (або під розписку в розносній книзі)

6- ТОВ "Агробудпереробка ЛТД" - 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 10, кв.3 - реком.

7- ОСОБА_3 - 10002, АДРЕСА_2 - реком. (або під розписку в розносній книзі)

8- ВВ ДФСС від нещ. вип. на вир. та проф. захв. Укр. у м. Житомирі - реком. (або під розписку в розносній книзі)

9- Житомирський міський центр зайнятості - реком. (або під розписку в розносній книзі)

10- ФСС з ТВП - реком. (або під розписку в розносній книзі)

11 - ОСОБА_7, АДРЕСА_5 - реком.

12 - ОСОБА_8, АДРЕСА_3 - реком.

13 - ОСОБА_9 , АДРЕСА_4- реком.

Дата ухвалення рішення18.03.2014
Оприлюднено27.03.2014
Номер документу37810370
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —19/5007/12-б/12

Ухвала від 22.09.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 28.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 18.02.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 10.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 05.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні